13 ianuarie 2021

Andreea Cerghedean: Atitudinea pozitiva si ambitia, bazele unei cariere de succes

Un lucru este cert: atunci cand iti doresti ceva cu adevarat, al tau va fi. De asta a fost convinsa si Andreea Cerghedean, unul dintre #OameniidelaBanca alaturi de care am demontat miturile existente despre domeniul bancar.

Andreea s-a nascut in Ineu, judetul Arad. Odata cu repartizarea parintilor ei, s-a mutat in Sebes, judetul Alba, loc in care a absolvit Colegiul National „Lucian Blaga”, specializarea Matematica-Informatica. La insistentele mamei, Andreea a pornit pe drumul studentiei la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, specializarea Finante-Banci si a continuat procesul educational cu studiile de master ale Managementului Strategic al Resurselor Umane la Universitatea Romano-Germana din Sibiu.

  

Cea mai mare dorinta a ei dupa absolvire: sa lucreze la banca. A avut oportunitatea de a intra in familia BT in Sebes. Timpul a trecut, iar obiectivele Andreei au devenit tot mai mari. Si-a dorit sa priveasca spre un orizont mai larg, mai provocator, mai aproape de sufletul sau. Asa ca s-a transferat în Cluj-Napoca, iar in ianuarie se implinesc mai bine de 9 ani de cand se afla in Banca Transilvania la Agentia Manastur.

 

Primul contact cu banca, cu oamenii, cu nevoi si cu dorinte a fost „wow” pentru Andreea. Se simtea norocoasa ca a reusit sa vada cum marele ei obiectiv la finalizarea studiilor a fost indeplinit. Iar lucrurile aveau sa devina chiar mai bune de atat. A pornit perseverenta pe acest drum, si-a dorit sa aiba permanent rezultate si a avut tot pe atat de multe de castigat. Astazi, Andreea este Manager Relatii Clienti Microbusiness si spiritul vesel al echipei BT din Cluj-Napoca. 

 

„Imi place banca. Imi plac oamenii! Plus de asta, ma simt norocoasa ca am doua mari familii alaturi de mine – familia de acasa si familia BT. De 9 ani de zile aici, ma simt ca acasa. Sunt o norocoasa!”

De fiecare data cand povesteste despre banca, Andreea aminteste de niste oameni calzi, sensibili si mereu pregatiti sa ofere sprijin, indiferent ca este vorba despre a ajuta un coleg de breasla sau un client. Sunt o echipa unita si puternica, ce isi ghideaza activitatea dupa principiul „toti pentru unul si unul pentru toti”.

 

Multe din lucrurile pe care le aplica la locul de munca au fost insuflate chiar de catre familia ei de acasa, asa cum a denumit-o Andreea. Vorbeste cu emotie despre timpul petrecut in compania celor dragi. Parintii i-au fost alaturi in fiecare etapa a evolutiei si au ajutat-o sa priveasca dincolo de simple aparente. Au invatat-o ca fericirea inseamna sprijin fata de persoanele aflate in nevoie si grija fata de sufletul tau. Bunatatea si atitudinea pozitiva i-au fost mereu instrumente de nadejde, indiferent de lucrurile pe care le avea de dus la indeplinire.

 

Sportul este momentul ei de relaxare dupa o zi incarcata. Este adepta unui stil de viata sanatos, iar compromisurile de tipul „cheat day” nu sunt o optiune pentru ea. De unde vin toate astea? Din interior. Gandirea pozitiva este primul pas spre un trup sanatos si o minte curata.

Daca ar fi inzestrata cu super-puteri, Andreea ar dori sa tina toti oamenii sanatosi: „Daca suntem sanatosi, putem face absolut orice: putem munci, putem sa ne distram, putem face tot ce ne dorim. Ma bucur de fiecare lucru marunt ce imi iese in cale, caci, la un moment dat, va fi transformat intr-un lucru mare.” De la cantecul pasarilor si pana la cursele cu scaune de dupa program, traieste fiecare clipa cat se poate de autentic. Reuseste sa se bucure de tot ce i se intampla – un lucru pe care il intalnim tot mai rar in prezent.

Draga Andreea, ne bucuram sa vedem cat de armonios ai reusit sa imbini puritatea cu ambitia. Esti unul dintre #OameniidelaBanca de care suntem tare mandri pentru ce a reusit sa realizeze si, mai mult decat atat, pentru ca a crezut in visul ei si nu i-a dat drumul nici o clipa. Ne-ai aratat ca niciodata nu exista „nu pot”, ci doar „nu vreau”. Iti multumim ca faci parte din familia BT!