0%

Andreea Prundaru: Zambetul, salut universal

14 septembrie 2021 Timp de citire 5:00 minute

Astazi mergem la #OameniidelaBanca din Sfantu Gheorghe, unde ne asteapta Andreea Prundaru, colega noastra care ne intampina cu cea mai profunda si frumosa forma de salut universal: un zambet cald care straluceste pe un chip prietenos!

Comunicarea este punctul cheie pentru Andreea, nu doar pentru ca stie sa asculte cu atentie ce nevoie are omul din fata ei, ci si pentru ca stie sa-i raspunda pe aceeasi limba astfel incat sa-l ajute cat mai eficient. Spunem acest lucru si la propriu, si la figurat, pentru ca Andreea este vorbitoare de limba maghiara: „Eu 90% din timp vorbesc in limba maghiara. Linia aceasta am preluat-o din partea tatei, care este de aici, din oras. Mama este de undeva de langa Targu Ocna, dar si ei vorbeau ungureste, deci pot sa spun ca sunt undeva pe la 75% unguroaica.”

Aptitudinea ei de a vorbi ambele limbi este de mare ajutor in viata de zi cu zi de la birou: „Lucrez pe proiectul de Receptie din ianuarie, anterior am fost Specialist Servicii Clienti pe front office. Am trei ani de cand sunt aici, in BT. Si inainte de asta, am fost agent de vanzari cu doua judete in vedere: Harghita si Covasna, dar mai mult pe zona de Harghita. La un moment dat, venise o perioada din viata mea in care am avut nevoie de o activitate care sa-mi tina mintea ocupata in mod constant. Asa am luat decizia de a veni la BT.”

Ca de fiecare data, curiozitatea noastra a fost sa aflam prima impresie a Andreei atunci cand a ajuns sa lucreze la Banca Transilvania: „In primul moment, ceea ce m-a impresionat a fost felul in care s-au comportat colegii de munca. Au fost saritori, mereu gata sa ofere o mana de ajutor – ei au fost primul impact bun si pozitiv. De fapt, este primul job la care stau mai mult de doi ani si ma simt bine. Vin la munca si nu o simt ca pe o obligatie. Vin cu mare placere si asa trece timpul super ok, nici nu-mi dau seama cand se termina ziua. In continuu am ceva de facut, in continuu sunt oameni care au nevoie de ajutor. Nu exista un singur moment in care sa ma plictisesc! Aici ma simt implinita. Bineinteles, avem si zile grele, pentru ca lucram cu foarte multi clienti. Unii oameni intra nervosi in banca si sunt mai dificili, dar important e sa-i facem sa plece linistiti. Suntem diferiti, si cred ca nu ne putem supara pe cei care sunt mai morocanosi. Este viata lor, stilul lor, iar daca cineva nu este intr-o stare buna, nu inseamna ca trebuie sa o luam si noi mai departe, ci putem sa incercam sa o imbunatatim.”

Este si normal ca unele zile sa fie mai gri, iar altele, mai roz. Dintre cele din urma, Andreea isi aminteste un episod comic si dragalas la care a asistat la lucru: „A venit un baiat de 14-15 ani la noi. Nu singur, parintele era in spatele lui, dar l-a lasat in fata ca sa invete sa se descurce. Si a vrut sa spuna ca a venit sa-si deschida cont pentru alocatie, dar in loc de asta, a zis: Am venit sa imi deschid un cont de pensii! Iti dai seama, in momentul acela toata lumea a izbucnit in ras: clienti, angajati, chiar si el.”

Indiscutabil, un copil va reusi sa-ti puna intotdeauna un zambet pe buze. Dar pentru Andreea, campioana la acest „sport” este fetita ei de 5 ani, Adelina: „Zambetul ei este lucrul pe care il iubesc cel mai tare la ea. Are un har, cand se trezeste primul lucru pe care il face este sa zambeasca. Ne inveseleste ziua imediat!” De aceea, orele de dupa birou sunt alocate timpului petrecut cu familia, fie acasa, la oras, fie la terenul lor de la Sancrai, o zona foarte pitoreasca.

Datorita peisajelor pline de frumusete din aceasta regiune a tarii, orice moment petrecut in natura pare rupt dintr-o poveste: „Acolo, la teren, ne bucuram de copacei, mure si aerul proaspat. Stam foarte mult in natura si in casa aproape deloc! Si cum avem un pic de timp liber, mergem undeva. Ba la o piscina, ba la o drumetie in padure, ba intr-o excursie… chiar nu stam locului. A venit foarte multa lume acasa in ultima vreme – prieteni, verisori de-ai sotului meu – si au venit la noi. Mergeam ba la tara, ba pe Transfagarasan, ba in alta parte a Romaniei…”

Si pentru ca Andreei si familiei ei ii plac plimbarile, in incheiere, pentru cititorii carora li s-a aprins dorul de calatorit in Romania, am rugat-o sa ne dea cateva exemple de locuri de vizitat in zona Sfantu Gheorghe: „Lacul Sfanta Ana sau Cheile Varghisului, de exemplu. Sau o vizita la Mocanita din Covasna!”

 

 

 

Draga Andreea, suntem mandri ca faci parte din familia Bancii Transilvania si iti multumim ca reprezinti #OameniidelaBanca prin toata energia pozitiva pe care o transmiti in jur! 😊

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Ce ti-ai dori sa invete fetita ta de la tine?

„Rabdarea! Zambetul il are deja 😊”

 

Ce superputere ti-ar placea sa ai?

„Sa eman bunatate! Ca toata lumea din jurul meu sa fie mai buna.”

 

Daca te-ai putea teleporta in secunda aceasta, unde te-ai duce?

„M-as teleporta direct la Adelina, clar!”

 

Photo credit: Kisgyorgy Tibor

Ți-a plăcut acest articol?
45
1

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.