22 octombrie 2021

Andreea Roaua: „Da-ti timp.”

Multi sunt de parere ca sa lucrezi cu oamenii este cel mai greu. Totusi, noi suntem de parere ca atunci cand incepi sa lucrezi cu tine, cu potentialul si skill-urile tale, s-ar putea sa iti faci treaba mult mai usoara cand vine vorba de interactiunile cu cei din jur. Aceasta a fost si abordarea Andreei Roaua, Specialist Servicii Clienti Mentor la sucursala Bucuresti Nord, atunci cand s-a transformat pentru prima data in unul dintre #OameniidelaBanca.

Inceputul relatiei dintre Andreea si domeniul bancar a decurs cat se poate de simplu: a aplicat prin intermediul unui CV la noi si a si fost acceptata, in aceeasi zi. Si, ca in orice relatie, rabdarea si intelegerea sunt ingredientele care fac ca totul sa prinda contur:

„Atunci cand vezi lucrurile din exterior, totul pare simplu. Nici nu te-ai gandi ca sunt aplicatii pentru orice operatiune. Atunci cand lucrezi in banca, totul se schimba. Mi-am dorit foarte mult sa lucrez in banking, de aici si entuziasmul pe care l-am avut inca de la debut. Inceputul nu a fost usor, primele doua luni au fost destul de agitate pentru mine, insa am avut persoana potrivita la momentul potrivit alaturi: mentora mea. Ea a fost cea care m-a invatat sa ma temperez si sa imi cantaresc deciziile. Imi repeta mereu «Da-ti timp», iar abia dupa acele doua luni am reusit sa inteleg cu adevarat la ce se referea.”

Timp de un an jumatate, Andreea a lucrat pe Front Office, iar de doua luni a preluat pozitia de Specialist Servicii Clienti Mentor. Acum, cu tot bagajul de lectii invatate din propria sa experienta de debut, reuseste sa ofere suport colegilor noi – atat cei care ies acum in Front Office, cat si cei care au prins deja putina experienta – si sa se conecteze cu personalitatea fiecaruia in parte.

Quick tip: Pentru ca cei din jur sa inteleaga ce doresti sa le transmiti sau ce vrei sa ii inveti, calmul si intelegerea sunt instrumentele magice. Nu in ultimul rand, pe langa abilitatea de a interactiona eficient cu cei din jur, knowledge is power! Andreea spune ca „un mentor in BT este cel care stapaneste cel mai bine informatia. Doar asa poate fi un real suport pentru ceilalti colegi”.

Si la job, si in timpul liber, Andreea ar putea obtine fara dubii distinctia de „cea mai ambitioasa persoana”. De mica a fost motivata de competitie. In perioada scolii, a facut dansuri populare si sportive, reusind sa isi duca pasiunea la nivelul urmator. Astazi, Andreei ii place sa se bucure de liniste si de compania catelului sau, alaturi de care se joaca de fiecare data cand ajunge acasa de la birou. Cand timpul ii permite, nu ar refuza o calatorie spontana, oriunde ar duce-o aceasta.

 

Draga Andreea, ne bucuram sa vedem ca reusesti sa dai mai departe din lectiile pe care le-ai invatat si catre colegii pe care ii formezi cu atat de multa intelegere. Suntem mandri ca esti unul dintre #OameniidelaBanca!

 

BT Extra – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Ce melodie te descrie cel mai bine?

„Hmm, nu pot sa zic o melodie care chiar ma defineste, dar melodia pe care o ascult in ultima vreme si care se potriveste cu atitudinea mea de la inceput este Dance Monkey de la Tones and I.”

 

Daca ai putea fi o culoare, care ar fi aceea?

„Verdele. E culoarea in acord cu natura. Ma linisteste si imi place foarte mult.”

 

Ce ai face daca, peste noapte, ai castiga la loto?

„Aici o sa ma leg de superputerea pe care mi-ar placea sa o am, si anume sa ajut copiii mai putin norocosi.”