10 septembrie 2021

Bogdan Gherase: Despre perseverenta in domeniul bancar

Viata este plina de oportunitati. Tot ce trebuie sa facem noi este sa le alegem pe cele care simtim ca ni se potrivesc cel mai bine. Asa a facut Bogdan Gherase, unul dintre #OameniidelaBanca din sucursala Pitesti, iar decizia l-a adus intr-un punct din viata de care este mai mult decat multumit, fiind Expert Solutii Clienti!

Bogdan s-a imprietenit cu cifrele si solutiile in liceu si facultate, dar nu din perspectiva finantelor si a contabilitatii, ci din cea a matematicii si informaticii: „Am terminat un profil de mate-info, dupa care am facut facultatea tot pe acelasi profil, deci domeniul bancar a fost un domeniu total nou pentru mine. Sincer sa fiu, mi s-a parut o oportunitate buna sa lucrez in banking si nu am avut nici cea mai mica ezitare cand am primit oferta. Lucrez de doi ani de zile in BT si in acesti doi ani mi s-a confirmat faptul ca am luat cea mai buna decizie pe plan profesional. E un domeniu in care am putut sa-mi aplic abilitatile pe care le am, am dobandit altele pe parcurs si pot sa zic ca obiectivul profesional in cariera este constant in ascendenta.”

Asa cum spunea si Bogdan, au fost multe lucruri care i-au oferit un feeling bun cu privire la decizia de a lucra in banking: „Am stiut ca o sa fie o realizare care ofera o satisfactie personala ce depaseste orice limite in momentul in care ajungi sa oferi informatii utile altor oameni si ii ajuti sa transforme timpul pe care il au la dispozitie intr-o prioritate. In plus, avand in vedere ca am venit dintr-un domeniu total diferit, static, in care stateam in fata calculatorului cu orele si nu interactionam foarte mult cu oamenii, mediul dinamic de aici mi s-a parut wow.”

Chiar daca mediul pe care l-a intalnit in BT a fost unul cu totul nou pentru el, lui Bogdan nu i-a trebuit foarte mult timp pentru a se adapta si a intra in joc: „Sunt un om deschis la provocari, perseverent, as putea spune. Si imi place succesul! Indiferent de miza, de cat de complicat poate sa fie sau cat de greu ar putea sa para. Sincer sa fiu, in momentul de fata, vad bankingul ca pe o pasiune si mi se pare fabulos cum te motiveaza sa ai curajul necesar de a iesi din propria zona de confort.”

Legat de aceasta determinare de a incerca lucruri noi in afara zonei de confort, Bogdan mai are cateva idei pe lista pe care si-ar dori sa le incerce in viitor: „Sincer, mi-ar placea sa invat sa merg cu motorul, dar mi se pare un sport foarte periculos si din cauza asta sunt oarecum reticent, dar cine stie ce-mi rezerva viitorul.” Parca ni-l si inchipuim pe Bogdan cum face o mica drumetie cu motorul pe Transalpina!

Rucsacul oricum trebuie pregatit de o plecare, pentru ca Bogdan este genul de om care iubeste sa viziteze locuri noi, fie ele in afara tarii – Parisul il asteapta anul viitor  –, fie ele pe plaiurile romanesti: „Imi place sa calatoresc foarte mult. Din punctul meu de vedere, cand calatoresti te simti bine, faci si sport si ai si ce povesti despre experientele tale outdoor. Dintre toate, locul care m-a impresionat cel mai tare este Maramuresul. Sunt foarte, foarte multe puncte de interes. Am stat undeva la o saptamana de zile si tot nu am apucat sa vizitez tot ce mi-am propus. Cimitirul vesel, manastirea Barsana, cascada Cailor... e un loc bogat in cultura si traditii.”

Printre obiective de vizitat si privelisti de admirat este binevenit si un moment de odihna in care se pot savura versurile unei melodii frumoase sau paginile unei carti interesante, cum este ultima citita de Bogdan: „Aceasta carte este, de fapt, o colectie de eseuri. Se numeste 21 de lectii pentru secolul XXI. Mi-a placut foarte mult ca temele sunt simple si multiple: educatie, egalitate, munca.”

 

 Draga Bogdan, ne face placere sa avem in echipa un om care stie sa aprecieze frumusetea lucrurilor autentice! Multumim ca faci parte din #OameniidelaBanca! 😊

 

BT Extra – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca! 

In ce clip video ti-ar fi placut sa participi?

„In cel de la Perfect - Ed Sheeran, melodia mea preferata din prezent.”

 

Care ar fi responsabilitatea ta la o petrecere organizata de tine si colegii tai?

„As fi responsabilul cu atmosfera!”

 

Daca ai fi putut sa te nasti intr-un alt loc din lume, care ar fi fost acela?

„Clar Maramures! Datorita culturii, traditiei, oamenilor... mi s-au parut foarte calzi oamenii, nu era nimeni stresat sau suparat.”

 

 

Photo credit: Dana Pruna