25 martie 2020

BT Mic cu oameni mari: Adriana Ruxandra Malanca

Adriana este unul din #OameniidelaBanca ai caror dimineti perfecte sunt cele incepute la ora sapte, in masina, cu cafeaua aburinda. Iar… Ruxandra este fata optimista care iti vorbeste pe un ton energic, aproape identic cu cel din adolescenta, pe care il avea cand lucra impreuna cu actualul ei sot la un post de radio local din Gura Humorului.

Ai ghicit! Adriana si Ruxandra sunt, de fapt, una si aceeasi persoana, doar ca prietenii si colegii o striga Adriana, iar familia, Ruxandra.

Adriana este Manager Regional Microfinantare in cadrul BT Mic din 2019, iar in familia BT implineste patru ani, anul acesta.  Lucreaza cu persoane juridice de cand se stie: dupa terminarea facultatii de Stiinte Economice, a avut ocazia sa profeseze direct ca ofiter de credite la prima banca la care s-a angajat, dupa care, toate pozitiile pe care le-a ocupat la celelalte banci au fost de manager credit persoane juridice. Intr-un final, a ajuns la noi: „Cumva, priveam tot timpul spre BT asa, cu oarecare dorinta secreta in adancul sufletului. (...) Mi-am dorit foarte mult sa ajung aici”.

Dupa ce a intrat in BT, a fost Sef Agentie un an si jumatate, apoi Sef Serviciu IMM pentru aceeasi perioada de timp, iar mai apoi a ajuns la BT Mic. A trait multe momente care meritau sa fie capturate, inramate si puse pe perete, pentru ca meseria ii ofera sansa sa afle povesti din spatele unor business-uri care te lasa fara suflare:

 

„Mai ales in vremurile pe care le traim cu totii in zilele acestea, daca nu exista o poveste puternica in spatele business-ului si antreprenorul nu e destul de atasat si implicat in ceea ce face, (afacerea) este mai greu sa supravietuiasca”.

 

Adriana ajuta zilnic diversi clienti sa gaseasca solutii de finantare si ii intelege cu adevarat, pentru ca si ea este, la randul ei, un antreprenor. Dupa ce a tot lucrat cu persoane juridice, a decis impreuna cu sotul ei sa-si incerce norocul si sa-si porneasca o afacere care, la momentul actual, are doi ani de viata: un magazin de biciclete. 

„Am inteles mai bine, practic, ce am auzit eu de la clienti in fiecare zi ca inseamna pentru ei partea de birocratie, acte, pana si relatia cu banca. M-a ajutat foarte mult la nivel mental sa trec si eu prin aceleasi lucruri ca sa inteleg mai bine prin ce au trecut clientii de-a lungul timpului.”

Paradoxal, de cand Adriana si Adrian (sotul ei) si-au pornit afacerea, cei doi se plimba mult mai putin cu bicicleta fata de vremurile in care nu erau inca antreprenori.  

Draga Adriana, tu esti intiparita deja in sufletul si-n mintea noastra ca unul din #OameniidelaBanca pe care-i indragim foarte tare. Ne bucuram ca faci parte din echipa BT!

 

Foto credit: Vlad Cupsa