12 iulie 2019

BT Mic cu oameni mari: Cristian Burcea

Daca te-ai intrebat vreodata cum arata parcursul unui membru al familiei BT trebuie sa stii de la inceput ca nu totul incepe intr-o unitate bancara. Cristian Burcea este Manager Regional Microfinantare - BT Mic, iar primele lui amintiri sunt legate de visul de a deveni „patron” al unui magazin de haine. Prima idee a avut-o chiar la gradinita, in timp ce invata sa faca pantofi sport din hartie, realizand in acel moment ca acest lucru ar putea fi replicat si in productie reala. Acum, Cristian construieste, prin intermediul job-ului de la BT, o realitate mai frumoasa pentru mediul antreprenorial romanesc, prin increderea pe care o investeste in business-urile noii generatii.


Viata la BT, experiente memorabile

Pentru Cristian, povestea in cadrul BT a inceput acum mai bine de 11 ani, pe vremea cand era “extrem de tanar”. Calatoria a pornit de la un post de new-entry (administrator de cont), ajungand astazi la functia de Manager Regional. “Cariera mea este definita de evolutia in Banca Transilvania si, prin urmare, as spune ca sunt “copilul BT-ului”.

Momentele importante au fost chiar primele experiente traite intr-o agentie aglomerata din Bucuresti. Cristian a realizat destul de repede ca tratarea clientilor pe modul fast-forward si strategia “punct ochit, punct lovit” nu va functiona. “Mi-am zis pe atunci ca daca vreau sa fiu mai mult de atat, ar trebui sa eficientizez interactiunea cu clientul, sa identific nevoia concreta si sa ii dau detalii specifice, fara sa deviez de la subiect, dar cumva sa cresc know-how-ul clientului”, ne spune Cristian. “Mi-am dat seama ca era mai mult decat o cursa cu timpul, era vorba despre comunicare. Concluzia aceasta a stat la baza evolutiei mele ulterioare, in care am cautat mereu sa fac un mix cat mai potrivit pentru clienti, din cele doua resurse: transmiterea informatiei prin comunicare adecvata si timpul de asteptare”.

Micile bucurii la birou

“Imi place foarte mult atmosfera de la birou, la care contribuie un grup de oameni entuziasti si pozitivi, dintre care sunt mandru ca fac parte. In plus, prin natura job-ului meu reusesc sa intalnesc foarte multi clienti pe care ii intreb de fiecare data la finalul discutiilor “cum vi s-a parut?”, iar ei imi spun “o discutie umana si fireasca, diferita de limba de lemn si birocratia la care ne-am fi asteptat sau cu care suntem obisnuiti”.

Despre colegi are foarte multe de spus, insa tine sa remarce ca faptul care a transformat un grup de oameni intr-o adevarata echipa este: “capacitatea de a ramane impreuna in momente critice, atentia pe care ne-o acordam unul celuilalt, capacitatea de a gandi out of the box, increderea si karma pozitiva create de noi toti” – acesta este spiritul BT. #HumanBanking. 


Amintiri fericite si visuri de indeplinit

Reusind sa pastreze un echilibru perfect intre viata personala si locul de munca, Cristian isi aduce aminte cu o bucurie desavarsita in privire de “momentul in care am vazut-o pentru prima data pe fetita mea, Bianca. A durat mai putin de 10 secunde, eram pe holul spitalului de ceva vreme si parca timpul statea in loc, nu ma puteam concentra si nici nu puteam gandi absolut nimic”. Ne-a impartasit, de asemenea, faptul ca cel mai mare vis, momentan, este acela de a isi gasi curajul si energia necesare pentru a parcurge integral traseul El Camino (800 km).

Foto Credit: Andreea Retinschi