04 noiembrie 2020

Cristina Olteanu: Ce se intampla in afara zonei de confort

Este ziua ta norocoasa. Astazi ai parte de unica ocazie "de a o citi" pe colega noastra, Cristina Olteanu, inainte sa te citeasca ea pe tine! Cristina este Director Adjunct pe Retail si este atrasa de psihologie. Citeste carti de specialitate si dezvoltare personala in timpul liber si aplica tot ce invata in relatiile ei cu oamenii, fie ca este vorba de colegii ei, #OameniidelaBanca, sau de clientii care ii pasesc in birou.

 

Atentia si curiozitatea nu sunt de ajuns daca vrei sa intelegi un om. Pe langa o mica doza de instinct, gandirea filtreaza si pune cap la cap informatiile cu adevarat importante, iar Cristina si-a exersat aceasta abilitate in timpul facultatii, ea fiind inginer, de fapt:

 

„Dupa 5 ani de facultate, imi doream foarte mult sa vad ce se intampla. Cand am terminat facultatea si am venit in Ploiesti, am vazut o alta realitate. Si atunci a trebuit sa ma gandesc la altceva. Atunci am zis: mi-a placut matematica, mi-a placut fizica, mi-as fi dorit sa fiu profesoara de fizica, dar acum parca n-ar fi momentul… hai sa incerc sa fac ceva cu cifrele”

 

Astfel, s-a angajat la o banca si part-time facea contabilitate primara pentru o firma. Pe langa asta, a decis sa urmeze cursurile unei facultati de finante-banci, pe care a absolvit-o in 2004. Multitasking de succes! „Am tinut-o cativa ani asa, dupa care am zis ca vreau altceva”. Acel „altceva” o astepta la Banca Transilvania.

 

 

Din 2005, de cand s-a angajat la noi, Cristina a analizat, a observat si a incercat sa preia tot ce-i mai bun de la cei pe care-i admira. Obiceiul acesta i se trage inca de la scoala, cand nu intelegea cum reusea un coleg de liceu sa ia note foarte bune la toate materiile, asa ca l-a intrebat pur si simplu. El i-a raspuns ca totul sta intr-un program bine pus la punct si multa, multa disciplina.

 

Poate ca de acolo a invatat Cristina cum sa gestioneze situatiile in care trebuie sa iesi din zona ta de confort pentru a te bucura de rezultate satisfacatoare. Asta se vede foarte bine in parcursul ei din banca: venita la noi in 2005 pe un post de front office, Cristina si-a testat limitele din ce in ce mai tare pentru a se dezvolta intr-un om frumos. Acum este director adjunct pe retail si are in echipa 85 de de persoane. Cu toate acestea, Cristina nu suporta ca cineva sa ii spuna „sefa”:

„Nu. Eu sunt colega voastra, eu sunt Cristina si impreuna trebuie sa facem lucruri! (...) Succesul depinde de comunicare!”

 

Nu doar #OameniidelaBanca o iubesc. Va mai amintiti de colegul de liceu al Cristinei? Bun, nu el. Mergem cu cateva banci mai in spate, la George, alt coleg de clasa al Cristinei. El este dovada faptului ca lucrurile frumoase se intampla la momentul potrivit. Desi amandoi isi indreptasera pasii catre drumuri opuse in viata, ani mai tarziu, pasii i-au adus din nou fata in fata, in curtea casutei Cristinei de langa Ploiesti. Acolo, Cristina obisnuieste sa organizeze intalniri si petreceri cu fostii colegi de liceu, chiar si dupa atat de mult timp de la absolvire.

 

 

Locul in sine este magic, pentru ca este incarcat cu energia oamenilor dragi Cristinei: casa este un duplex facut de la 0 de catre ea si fratele ei, care locuieste alaturi, impreuna cu familia lui, iar mama celor doi frati locuieste impreuna cu Cristina. Astfel, casa este tot ceea ce si-ar putea dori vreodata un om sa aiba: un loc in care poti sa fii fericit. Cristina rade cand spune ca din 2008, de cand a ridicat-o, este intr-o continua renovare. Mai face ceva aici, mai face ceva pe dincolo. In prezent proiectul ei este constuirea unui foisor in care sa savureze in serile racoroase de toamna un ceai fierbinte.

 

Cristina, speram ca planurile tale sa iasa asa cum iti doresti si sa petreci cat mai multe seri frumoase cu prietenii tai, in gradina casutei tale! In schimb, ne dorim ca diminetile la birou sa fie cat mai multe si de acum incolo pentru ca ne face placere ca faci parte din echipa Bancii Transilvania!

Multumim ca faci parte din #OameniidelaBanca! 😊