06 aprilie 2021   |   Timp de citire: 3 minute

Cristina Sindile: Suntem pregatiti sa sustinem antreprenorii afacerilor mici

Cristina Sindile, Director General BT Mic, a acordat de curand un interviu pentru Ziarul Financiar despre procesul de adaptare a micilor antreprenori romani la noile conditii de business generate de pandemie, iar noi am preluat o parte din declaratii. Enjoy! 😊

  • Majoritatea afacerilor mici au intrat in pandemie cu o prezenta exclusiv offline. 2020 a inchis un ciclu lung de ani de prosperitate si consum ridicat cu foarte multe afaceri care isi desfasurau activitatea fizic, in magazine. Vanzarile au crescut de la un an la altul, iar interesul pentru online a fost redus, atat din partea antreprenorilor cat si a consumatorilor.

  • In primele luni dupa lockdownul din primavara anului 2020, BT Mic a oferit finantari in principal pentru activitatea curenta a businessurilor, cheltuieli uzuale cu salarii, taxe la stat, furnizori, marfa pentru redeschiderea activitatii.

  • Tocmai din acest motiv nu am restric­tio­nat produsele ca suma, termene sau con­ditii de acordare in general, cautand sa pas­tram timpul rapid de raspuns la numai cate­va zile. Totodata, am accelerat colaborarea pe care o aveam deja cu Fondul European de Investitii pentru a continua programul de garantare a creditelor pentru afacerile mici, program care implicit faciliteaza accesul antreprenorilor la finantare.

  • Odata depasit momentul, multe businessuri au fost nevoite sa isi reorganizeze activitatea, in principal canalele de distributie, astfel incat sa poata ajunge in continuare la clienti. Iar in astfel de cazuri finantarea a sustinut asezarea noii infrastructuri necesare – deschiderea de magazine online sau aducerea clientilor in anumite marketplace-uri, initierea livrarii la domiciliu a produselor care pana atunci se consumau in locatii fizice.

  • O alta initiativa de sustinere a businessurilor de la zero a fost cea denumita „Cumpara de la o afacere mica“, lansata in septembrie 2020, cu scopul de a fi o voce pentru comunitatea antreprenorilor mici.


De mai bine de doi ani, ne-am propus sa facem cunoscute afacerile mici, sa oferim vizibilitate antreprenorilor si businessurilor lor, sa le facem povestile auzite. Drept urmare, incepand de azi si pana la sfarsit de mai, deschidem portile blogului BT Mic pentru orice afacere mica – client BT Mic, care doreste sa isi prezinte afacerea si sa isi spuna povestea ultimului an.

Initiativa isi propune sa deschida din nou dialogul in universul afacerilor mici, sa faca cunoscute businessuri si sa puna in lumina oameni care au gasit solutii pentru a merge mai departe, indiferent ca sprijinul a venit din zona de finantare sau nu.

 

Vino sa faci cunostinta cu ei, antreprenorii afacerilor mici care nu s-au dat batuti si au invatat sa se adapteze, sa gaseasca solutii si sa mearga mai departe, no matter what!

Ei sunt #ClientiiBTMic