0%

Daniel Ioan Daraban: Mereu conectat la nevoile celor din jur

12 mai 2021 Timp de citire 5:00 minute

Intai la Timisoara, apoi in toata tara. Bine, poate nu chiar in toata tara, dar la Cluj a ajuns sigur. Si, mai mult decat atat, este hotarat sa ramana. 😊 Este vorba despre Daniel Daraban, Manager Relatii Clienti Agribusiness si unul dintre #OameniidelaBanca a carui poveste o punem astazi sub lupa. Ready?

In luna februarie, Daniel a aniversat 15 ani de cand a intrat in echipa BT. Inainte de a lucra alaturi de noi, a fost receptioner la o pensiune din Timisoara. Interactiunea cu clientii pensiunii a fost principala lui atributie, insa sarcinile sale nu s-au limitat niciodata doar la atat. A reusit sa asimileze cat mai mult din toate pozitiile existente pentru a asigura buna desfasurare a primirii si cazarii oaspetilor in frumosul oras Timisoara. Bineinteles, toate acestea urmau sa-i fie de folos la noul sau loc de munca:

 

„Ca majoritatea tinerilor care lucreaza intr-o institutie financiara, am absolvit o facultate de profil economic la Universitatea de Vest din Timisoara. Asa ca, in 2006, mi-am depus CV-ul la Banca Transilvania, la recomandarea unui prieten ce se angajase cu putin timp inaintea mea acolo. Asa a inceput toata povestea. M-am integrat foarte repede in echipa, poate si pentru ca majoritatea colegilor erau de aceeasi varsta cu mine. Mi-au placut atmosfera si lucrurile care se intamplau in jurul meu, iar acum, cand ma uit in spate, cred ca acestea sunt amintirile care au ramas cu mine si pana azi: conexiunile realizate cu oamenii din jur.”

 

Toate pozitiile prin care a trecut de-a lungul timpului l-au ajutat pe Dani sa cunoasca ce inseamna banking de la radacini. Prima pozitie a fost cea de Administrator Retea ATM-uri, unde avea ca obiectiv buna functionare a ATM-urilor din Timisoara: „La acea vreme, credeam ca sunt cel mai important om din banca, caci daca nu functiona un bancomat, clientii nu reuseau sa aiba cash in buzunar. Pe atunci, ne placea sa simtim caramida de bani in buzunar, iar plata cu cardul nu era foarte dezvoltata”, spune Daniel. Privind in ansamblu, a realizat ca pozitia lui insemna mai mult decat aportul sau individual - era bazata pe efortul unei intregi echipe:

 

„Mi-am dat seama ca eu sunt o piesa in acest angrenaj si ca impreuna facem lucrurile si mai bine.”

 

Mai departe, Daniel a reusit sa creeze legaturi intre informatiile asimilate in timpul facultatii si atributiile din cadrul bancii. A descoperit ce aplicabilitate au conturile pe care le-a vazut la cursurile de contabilitate sau care este rolul marketingului in dezvoltarea unui business. Pas cu pas, a reusit sa ajunga unde si-a dorit, iar astazi ofera clientilor solutii eficiente pentru dezvoltarea business-urilor din pozitia de Manager Relatii Clienti Agribusiness.

Prin intermediul bancii s-a intamplat si cel mai frumos lucru din viata lui Dani: a cunoscut-o pe Roxana, sotia lui, alaturi de care si-a intemeiat o frumoasa familie. In urma cu 2 ani s-a nascut si Irina, fetita care le aduce implinire si bucurii infinite din momentul in care a ajuns pe lume. Alaturi de cele doua persoane speciale din viata sa, Daniel se bucura de timpul petrecut in aer liber. Fie ca e vorba de o plimbare in parc sau de un mini-concurs de dat cu sania, distractia este un must pe lista lor de activitati. Cand vremea de afara nu e prea prietenoasa, timpul petrecut in familie se muta in bucatarie – un loc caruia Dani pare sa ii acorde tot mai multe sanse pe zi ce trece:

 

„In ultima vreme, imi place sa stau in bucatarie langa sotie, insa prefer sa o las pe ea, totusi. In timp ce ea este masterchef in bucatarie, eu sunt ca un ucenic care incearca sa ajute cum poate. Dar, incet-incet, incep sa ma bag si eu in gusturi si alte minuni. Cred ca asta va fi urmatorul meu hobby.”

 

Draga Dani, cu asa super-girls alaturi de tine, suntem convinsi ca fiecare challenge al zilei devine floare la ureche. Ne bucuram sa avem printre noi o persoana atat de carismatica si dornica sa ii ajute pe cei din jur. Suntem mandri ca esti unul dintre #OameniidelaBanca!

 

BT Extra – intrebari extra pentru #Oameniidelabanca! 💛

 

Ce ai face daca ai castiga la loto?

„Hm, ar fi cam asa: 10% pentru mine si ai mei, 90% pentru altii. Si spun asta pentru ca eu sunt recunoscator pentru tot ce am acum. Multumesc ca sunt sanatos, ca am posibilitatea sa fac ceea ce fac, ca am o sotie cu care ma inteleg foarte bine. Dupa ce mi-as inchide creditele si as considera ca ce am pus deoparte pentru mine e suficient pentru a-mi continua viata mai usor ca pana acum, fara a deveni un trantor, as face ceva si pentru sufletul meu. Spre exemplu, as sustine actiunile unui ONG care ajuta oamenii cu conditii mult mai precare decat noi.”

 

Daca ar fi sa primesti un premiu, pentru ce anume l-ai primi?

„Pentru modul in care ma dedic oamenilor. Cred ca intr-o alta viata am fost medic. Mi-ar fi placut sa ajut mai mult oamenii, dar anumite lucruri nu au dus in directia asta pentru mine. Dar am ajuns la BT si cred ca pot ajuta oamenii si de aici. Pe unii dintre ei deja am facut-o. Mi-ar placea sa cred ca il voi putea lua odata.”

 

Daca ai putea trai intr-un film, care ar fi acela?

„Gladiatorul. Imi place sa aflu ce au facut cei dinaintea noastra, iar asta vine ca urmare a lectiilor predate intr-o maniera foarte captivanta de catre profesorul meu de istorie din generala. Asa am devenit si eu pasionat de asta.”

 

Photo Credit: Vlad Cupsa

Ți-a plăcut acest articol?
36
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.