01 iulie 2021

Daniela Simut: Doua decenii de fericire

Astazi facem cunostinta cu Daniela Simut din Oradea, colega noastra care a implinit 24 de ani de cand face parte din #OameniidelaBanca! A vazut si a trait multe la biroul ei din Oradea, iar entuziasmul pe care il simte cand incepe o noua zi de lucru a ramas loial langa ea.

Chiar dupa ce terminase liceul, Daniela se angajase la Curtea de Apel, pentru ca ii placea sa socializeze cu oamenii si, la momentul respectiv, acolo parea locul cel mai potrivit pentru ea. Totusi, Daniela ne povesteste amuzata ca experienta pe care isi imaginase ca o va avea acolo nu era in concordanta cu realitatea, ci mai degraba rupta din filmele pe care iubea sa le vizioneze pe vremea aceea, la 19 ani. Dupa un an de zile de lucrat la Curte, Daniela a simtit nevoia sa porneasca in cautarea unui loc mai potrivit pentru ea.

Desi nu realiza pe atunci cum ii sunt impletite firele destinului, dupa Curtea de Apel, Daniela s-a angajat la o mica firma unde facea contabilitate, ceea ce a ajutat-o mai departe in a-si incepe experienta la BT, luand postul de casier de valuta. In 2008, a trecut pe postul de specialist servicii clienti, pregatita fiind sa ofere tot ce este mai bun din caracterul ei oamenilor care au nevoie. „Mie-mi place sa ma dezvolt, sa invat lucruri noi. Eu zic ca in fiecare zi invatam cate ceva!” Nu degeaba o colega de-a ei are o vorba: „Intrebati-o pe Dana, ca ea le stie pe toate!”. Daniela, modesta, spune ca nu-i chiar asa, dar ca se straduieste de fiecare data sa fie de ajutor.

Recent, in 2021, Daniela a decis sa faca parte dintr-un proiect pilot ce se axeaza pe receptie: „Am acceptat provocarea pentru ca imi place sa lucrez cu oamenii, sa socializez cu ei, sa-i indrum.” Practic, Daniela ajuta clientii sa faca o tranzitie mai usoara de la „metodele traditionale de banking”, sa le spunem asa, la alternativele consumatoare de mai putin timp, cum sunt aplicatiile online sau automatele din cadrul agentiilor. De multe ori, poate fi mai dificil decat am crede. Daca o persoana este obisnuita cu un anume stil de a rezolva lucrurile, nu este intotdeauna usor sa adopte un altul. Din fericire, Daniela este acolo pentru toata lumea, iar la finalul zilei, bucuria ei e sa ii auda pe clienti spunand „Vai, ce repede merge totul asa!”

Pentru Daniela, nu exista „nu stiu”, ci „nu stiu in momentul acesta”. Totul se rezolva cu un telefon, o intrebare si comunicare eficienta. Si, mai important ca orice, totul se rezolva cu intelegere si rabdare. De aceea, colegii o descriu ca fiind omul care stie sa te asculte de fiecare data cand ai nevoie. Poate momentul in care Daniela a invatat sa faca cel mai bine acest lucru a fost cel in care fetita ei a venit pe lume, astazi o domnisoara in toata firea. A fost cea mai fericita zi din viata ei!

O zi lunga la birou se sfarseste cu fericirea revederii familiei: „Dupa ce vin de la banca, de multe ori ne luam toti trei – sotul, eu si fiica noastra – si mergem la plimbare, cu toate ca eu fac foarte multi pasi in fiecare zi! (rade) Facem un tur de-al nostru”. Asa, luandu-se la brat, cei trei strabat strazile frumoase din Oradea si povestesc cate una si cate alta despre ziua lor la lucru sau la facultate, in timp ce admira peisajele din jur: „E un oras care se dezvolta foarte frumos, ai ce sa vizitezi!” Chiar daca il cunoaste aproape pe de rost, Daniela gaseste de fiecare data un coltisor de cartier, parc sau strada pe care sa le exploreze ca si cand ar face asta pentru prima oara si sa se bucure de fiecare moment petrecut acolo. In mod similar, asa face si la Banca. Acesta este secretul din spatele celor doua decenii de fericire!

 

Draga noastra Daniela, ne bucuram tare mult ca faci parte din echipa Bancii Transilvania si iti multumim pentru fiecare zi in care oferi zamBT celor din jur! 😊

 

BT Extra – intrebari extra pentru #Oameniidelabanca!

 

Daca ai putea sa schimbi locul in care te-ai nascut, ai face asta?

„Chiar nu! Mie nu imi place deloc aglomeratia. Oradea este un oras linistit si frumos, nu m-as imagina in alta parte”.

 

Daca te-ai putea trezi a doua zi cu aptitudini noi, ce ti-ai dori sa faci diferit?

„Nimic. Imi place ce fac si tot la banca as veni, tot la fel as face lucrurile. 😊”

 

Ce sfat i-ai da cuiva la inceput de drum?

„Nu este usor sa lucrezi cu oamenii, dar daca iti place, atunci merita sa incerci si vei reusi!”