07 ianuarie 2022

Diana Indolean: O calatorie neasteptata, cu opriri, dar cu destinatie frumoasa

Seria #OameniidelaBanca continua cu Diana Indolean, colega noastra de la sucursala BT Italia, pe care te invitam sa o cunosti aici, pe #BlogulBT. Diana este o persoana meticuloasa, iar jobul de Sef Cotrol Risc Operational i se potriveste manusa.

Timp de 13 ani, Diana a lucrat la Banca Transilvania in Departamentul Risc, in Cluj-Napoca, a invatat in mod continuu si a evolut intr-o echipa care a ajutat-o sa creasca pe toate planurile. Si acum isi aduce aminte cu drag de colegii de la Risc, care o numeau ”micuta”, fiind cea mai tanara colega din acest departament.

In urma cu doi ani, parcursul carierei a purtat-o catre Italia, mai precis la BT Italia. Cu o motivatie puternica si determinarea necesara pentru a trece peste orice provocare, Diana a avut curajul sa ia viata de la zero si sa spuna acasa unei noi tari.

”Daca mi-ai fi zis ca voi pleca la BT Italia, nu as fi crezut niciodata. Eu sunt foarte legata de parintii mei, care sunt in Romania, dar imprejurarile m-au invatat ca niciodata sa nu spun niciodata.”

In peninsula, Diana a intalnit in Roma o noua echipa care, dupa cum ne povesteste chiar ea, e cu totul deosebita deoarece este formata din colegi bucuresteni, constanteni, moldoveni si italieni. Si chiar daca in prima faza Diana a fost luata prin surprindere de toata diversitatea pe care avea sa o gaseasca acolo, odata ce a apucat sa isi cunoasca noii colegi, si-a dat seama ca vor face treaba buna impreuna.

”Imi place sa fac lucrurile bine, iar in relatia cu colegii imi doresc sa simt ca fac parte din echipa.”

Urmatoarea provocare pe care avea sa o infrunte a fost adaptarea la o cultura diferita si un nou ritm de viata, dar nici acest lucru nu a speriat-o pentru ca i-a avut alaturi de ea pe colegii sai.

Prima oprire: invatarea unei noi limbi. Cu toate ca Diana este o persoana foarte tehnica, invatarea unei noi limbi nu a fost tocmai punctul ei forte, din ce ne-a spus. Chiar daca stapanea limba engleza foarte bine, pentru ca la un moment dat, timp de sase luni, a lucrat in America, prin programul Work and Travel, italiana nu stia chiar deloc.

”Inainte de a ma stabili aici am facut un curs de aproximativ doua luni in Romania, dar ceea ce a fost esential a fost ajutorul pe care l-am primit din partea colegilor.”

A doua oprire: diferentele culturale. Spre deosebire de noi, italienii sunt foarte relaxati, ”piano, piano” fiind mantra pe care a auzit-o in fiecare zi, ne spune Diana. Venind dintr-un mediu alert, in care toate lucrurile sunt urgente si fiecare task trebuia sa fie ”gata pe ieri”, i-a fost mai greu sa se adapteze.

”Daca am invatat ceva de la italieni, este sa te bucuri de orice si sa faci din fiecare lucru mic o sarbatoare.”

Dupa doi ani in care a reusit sa descopere Italia si sa se acomodeze, colega noastra s-a indragostit de aceasta tara, iar cand am intrebat-o ce ii place cel mai mult, ne-a raspuns fara ezitare:

”TOT imi place! Aici gasesti mare, munte, mancare pe toate gusturile, fiecare loc, fiecare regiune avand propria sa poveste, pe scurt “la dolce vita”.

In ceea ce priveste viata personala, Diana este mandra mamica a doi gemeni, iar partea ei preferata din zi este cea in care isi petrece timpul cu copiii descoperind toate frumusetile Romei. Ii place de asemenea sa faca prajituri pentru toti cei dragi si bineinteles sa dea o fuga pana la mare, de cate ori prinde ocazia.

”Pentru mine, faptul ca stau la doar 30 de minute de litoral este WOW, in Cluj faceam 10-12 ore pana la Marea Neagra. Acum e ca si cand as da o fuga in oras. 😊 ”

Cea mai mare dorinta a Dianei este ca ea si cei din familia ei sa fie sanatosi pentru ca dupa cum ne spune chiar ea: Daca avem sanatate, avem de toate. Putem realiza orice, tine doar de puterea si ambitia noastra.

 

Draga Diana, iti multumim pentru munca pe care o depui zilnic si ca reprezinti #Oamneiidelabanca si peste hotare! 💛