23 octombrie 2020

Dorian Sireagu: Ecuatia fericirii are trei variabile: familia, jobul si hobby-ul

Cam cat de des auzi un licean spunand ca iubeste la nebunie matematica? Mai rar, dar cand se intampla, aproape ca poti baga mana in foc ca atunci cand va fi mare, va lucra intr-un loc in care va fi nevoit sa-si foloseasca logica si ratiunea in fiecare zi. Si iata-l aici, printre #OameniidelaBanca, ani mai tarziu, pe liceanul care ar fi preferat sa faca 1.000 de exercitii la matematica decat sa faca analiza literara a unei opere: Dorian Sireagu!

 

 

Nu este surprinzator faptul ca a ajuns sa lucreze in banking – doar ii plac numerele – dar ironia sortii este ca astazi analizeaza cu placere personaje si caractere, dar nu din carti, ci din propriul birou de la Banca Transilvania! Fiind responsabil de o agentie in Cluj-Napoca, Dorian interactioneaza mult atat cu clientii, cat si cu colegii lui, pe care ii indruma. Pentru a le satisface nevoile reale ale clientilor, Dorian isi doreste sa ii inteleaga cat mai bine si sa le vorbeasca pe aceeasi limba – si aici intervine analiza „personajului”: „Am invatat sa citesc oamenii, pentru ca asa inveti cum sa-i abordezi”.

Totusi, daca ar putea avea o superputere, lui Dorian i-ar placea sa citeasca gandurile oamenilor. Ce simplu ar fi atunci! Dar cum asta nu se poate, cu rabdare (prea multa rabdare, ar glumi unii colegi) si implicare, se poate rezolva orice.

 

In acelasi timp, sinceritatea este la fel de importanta in relatia cu clientii sau colegii. Acest principiu a fost preluat de la tatal lui: „Tatal meu, cum a fost politist, m-a invatat sa spun tot timpul adevarul si sa-mi asum actiunile pana la capat”. Cum tatal lui a fost un model, a fost cat pe ce ca Dorian sa urmeze si el cariera de politist, insa banking-ul parca il chema de undeva din viitor.

 

 

A decis sa se inscrie la o facultate de economie, cu profil de finante si banci, ceea ce l-a impins mai departe sa se angajeze dupa absolvire la o banca timp de un an de zile, dupa care sa vina la noi in 2014. De atunci pana acum:

„le-am luat de jos, pe rand. Am fost pe casierie, front office, dupa, manager relatii persoane fizice si acum responsabil de agentie”.

 

In timpul liber, Dorian tot un responsabil ramane: sotul responsabil de zambetele sotiei sale, Alina, si taticul responsabil de cel mai dulce chicotit din lume, cel al fetitei lor de un an si cateva luni, Tania Elena. Asta cand nu este cu ochii in patru dupa aventurile celei mici, careia ii place sa exploreze imprejurimile sufrageriei si dezvaluie deja o pasiune proaspat inceputa pentru escalada. Escalada pieselor de mobilier, in special.

 

Dar pentru ca tot vorbeam de pasiuni, sa trecem la unele mai linistite: pescuitul. Cand prinde ocazia, Dorian se echipeaza cu toate cele necesare pescuitului si cu toate cele necesare bunei dispozitii (adica Alina si Tania). Impreuna, merg in natura si se bucura de frumusetea ei. Pasiunea aceasta se manifesta inca din copilarie, cand pescuia in Crisu Repede din Ciucea, locul in care s-a nascut. De fiecare data cand merg in vizita la parinti, intreaga familie se bucura de aerul curat si de privelistea naturii, cu dealuri si copaci care ii inconjoara. Aici au loc si weekend-urile preferate ale lui Dorian, care incep simplu: „in liniste, cu o cafea buna”. Iar serile s-ar putea continua din cand in cand cu o bere rece, bautura lui preferata!

 

Dorian, dupa fiecare weekend incheiat, suntem foarte bucurosi sa stim ca ziua de luni incepe in forta in Banca Transilvania cu tine, unul din #OameniidelaBanca pe care suntem mandri sa-i avem alaturi! Multumim ca faci parte din echipa! 💛

 

Photo credit: Vlad Cupsa