17 februarie 2021

Francisca Almășan: Despre reinventare si echilibru

In anul 2003, #OameniidelaBanca din Cluj-Napoca au facut cunostinta cu o noua colega: Francisca Almasan. Angajata pe post de Administrator Cont Persoane Fizice, Francisca era gata sa descopere lumea banking-ului la BT, dar nu anticipa ca aceasta lume avea sa se schimbe in curand, la fel cum avea sa se schimbe si viata ei.

In anii urmatori, sistemul bancar a trecut printr-o serie de ajustari menite sa-l perfectioneze. Francisca a fost martora procesului si a tinut pasul cu el, dezvoltandu-se pe plan profesional: de la Administrator Cont Persoane Fizice a devenit Analist Credite Persoane Fizice, dupa care a facut trecerea la Analist Credite Persoane Juridice, pozitie pe care o detine si in prezent.

 

Desi in BT au avut loc schimbari majore,  unele lucruri au ramas la fel:

„In BT am gasit exact genul de atmosfera in care imi place sa lucrez: flexibila, deschisa, inovatoare.”

  

Daca la inceput s-a concentrat preponderent asupra serviciului, cu timpul, si-a dat seama ca are nevoie sa gaseasca un echilibru intre viata la job si cea personala, pentru ca acest lucru se va reflecta pozitiv inclusiv asupra modului in care iti desfasori activitatea.  „Uneori e nevoie sa te reinventezi, sa o iei de la zero. Alteori, este suficienta o simpla slefuire. E important sa ai un mindset ajustat domeniului in care lucrezi, insa la fel de mult conteaza si dorinta de a te adapta si de a inova atat in ceea ce te priveste ca persoana, cat si ca mod de abordare a problemelor de serviciu.”

Copiii Franciscai, Tudor si Alexandru, sunt o sursa continua de inspiratie pentru dezvoltarea mamei lor: Tudor are inclinatii artistice, iar Alexandru este preocupat de sport si matematica. „Talentele au fost mostenite de la bunici, probabil”, rade Francisca. „Pentru ca ei fac lucrurile astea, cumva, incercam si noi sa tinem pasul si le traim prin ei”, continua ea.

 

De exemplu, Francisca a invatat sa schieze deodata cu copiii ei, spre fericirea lui Alexandru, in special. Dar nici cu latura artistica nu se afla mai prejos: desi sustine ca talentele lui Tudor vin mai degraba de la bunici, Francisca are si ea o afinitate pentru arta frumosului. Mai exact, pentru design-ul interior, de care este foarte pasionata. Dupa ce a facut un curs in domeniu, ii face placere sa isi ajute prietenii daca acestia ii cer sfatul in ceea ce priveste amenajarea locuintelor.

 

Pentru ca este genul de persoana careia ii place sa se dezvolte in mod continuu, iubeste sa invete lucruri noi. Pe langa cursul de design interior, a terminat si unul de analist de business, iar in viitor i-ar placea sa stapaneasca si o noua limba straina, de exemplu italiana. Italia este locul ei de suflet in care isi gaseste intotdeauna linistea si fericirea. La fel cum le gaseste si in momentele in care se scufunda in interiorul unei carti foarte bune, cum este „Scurta istorie a omenirii”, de Yuval Noah Harari, pe care Francisca o recomandă cu drag. Serile de boardgames petrecute cu familia sau cele petrecute cu prietenii ei dragi: „Imi place sa cunosc oameni de la care am ce invata. Oameni cu multa experienta de viata, care au calatorit mult sau care sunt foarte creativi. Pentru ca astfel ai o permanenta provocare de a fi si tu mai bun.”

 

Momentele petrecute cu oamenii ei preferati sunt pline de energie si se echilibreaza perfect cu cele mai linistite, cum ar fi cele in care Tudor si Francisca urmaresc impreuna partide celebre de sah pentru a le replica mai tarziu in jocul propriu. Mai sunt si zilele in care Francisca merge la sala de fitness - doua zile pe saptamana, iar pe acestea le considera sursele de energie si buna dispozitie pentru a incepe in forta o noua zi plina de provocari. Sau momentele in care Tisha, catelusa  familiei, un Ciobanesc Belgian in varsta de 5 ani - este o sursa continua de fericire pentru familie.

 

Draga noastra Francisca, ne bucuram ca faci parte din echipa BT si iti uram sa ai parte de cat mai multe momente frumoase care sa te faca sa zambesti! Multumim esti unul dintre #OameniidelaBanca!

 

Photo credit: Vlad Cupsa