09 februarie 2022

Ileana Camelia Paliu: Totul se invata daca iti doresti cu adevarat

Cei 15 ani pe care i-a petrecut printre #OameniidelaBanca, au fost pentru Ileana Camelia Paliu o permanenta experienta de invatare. Si ce poate fi mai frumos decat sa ajungi, la un moment dat in cariera, sa impartasesti colegilor tai din ceea ce ai invatat. Acesta este, pe scurt, parcursul profesional al Ileanei, in prezent Specialist Dezvoltare in cadrul Departamentului Academia BT din directia Resurse Umane.

La BT, fiind si primul ei job, Ileana a invatat de toate. A reusit inclusiv sa depaseasca bariera vorbitului in public in asa fel incat aceasta “fobie” a devenit o superputere. Astazi, daca un coleg ii cere ajutorul, face orice pentru a-i fi alaturi cu toata experienta de care dispune.

Ileana Camelia Paliu a intrat in echipa BT, initial pe postul de casier, mai mult convinsa de parinti sa accepte pentru a intra in sistemul bancar. După doi ani a devenit Ofiter Front Office si, cu avantajul de a cunoaste atributiile ambelor posturi, a participat la un interviu intern care a propulsat-o, spune ea, spre o altă lume. A obtinut diploma de formator profesional si asa a contribuit la implementarea unui nou program al Băncii Transilvania in regiunea de sud-est a tarii.

“Job-ul de trainer a fost o adevarata provocare, ce mi-a adus multe satisfactii profesionale, cel mai mult mi-a placut sa impartasesc din cunostintele pe care le aveam si colegilor mei din Front Office si nu numai, care urmau sa lucreze pe noua platforma. Apoi, am continuat si cu alte cursuri nu asa tehnice, cum au fost cele de Customer Care”.

Dupa doua concedii de maternitate, Ileana a acceptat provocarea postului de Specialist Dezvoltare. Acum, in “super” echipa din care face parte, se ocupa de dezvoltarea materialelor de e-learning pentru colegii din banca. Practic, asigura transpunerea cursurilor in format digital, administreaza platforma de e-learning si ofera suport pe partea de accesare cursuri. Totodata, a ajutat la implementarea si dezvoltarea platformei de comunicare interna a bancii.

In timpul sau liber, Ileana gestioneaza o mica afacere de familie. Este vorba despre o cofetarie raw-vegana pe care a deschis-o, in primul rand, din dorinta de a le oferi celor doi baieti ai ei un loc unde sa mearga si sa manance deserturi sanatoase, iar in al doilea rand, de a oferi o alternativa la dulciurile traditionale. Pentru ca abunda de creativitate, Ileanei ii place sa testeze retete si sa decoreze deserturile intr-un mod cat mai inedit. Noroc cu soacra ei, cofetar la baza, care ii tempereaza uneori creativitatea. Tot Ileana s-a ocupat de naming-ul produselor, de publicitate, de promovare online. Ea gestioneaza si partea de comenzi, precum si lucruri ce tin de contabilitate, facturi, plati, impreuna cu sotul ei.

 

 

Draga Ileana, esti un motor care pune lucrurile in miscare pe toate planurile.🚀 Iti admiram capacitatea de invatare si ne bucuram sa te avem printre #OameniidelaBanca!☺️

 

BT EXTRA - intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Ce sfat i-ai oferi unei persoane aflate la inceput de drum in BT?

“I-as zice ca totul se invata. Chiar daca pare prea mult la inceput, mai ales daca nu ai mai lucrat in sistemul bancar, important este sa ai incredere, deoarece totul se invata atata timp cat iti doresti acel lucru foarte mult.”

 

Ce planuri de viitor ai?

“Pe plan profesional, as vrea sa continui sa invat, sa particip la cursuri, sa ma specializez, astfel incat sa ofer o experienta mai buna de invatare colegilor. Pe plan personal, imi doresc sa ajung cu copiii la Legoland. Este o excursie pe care am amanat-o deja de doua ori. Si imi doresc sa facem mica noastra cofetarie raw mai cunoscuta, cel putin pe plan local”.

 

Care e cea mai importanta lectie pe care ai invatat-o de la parintii tai?

“De la mama am invatat sa zambesc, cred ca este cel mai mare dar pe care l-am primit si sa fiu mereu buna cu cei din jur si, recunosc, cateodata imi e foarte greu sa zic “nu”. De la tata am invatat despre punctualitate, respect, integritate si ca trebuie sa ai incredere in familie pentru ca ea te va ajuta tot timpul si nu iti va intoarce spatele”.