04 iunie 2021

Ileana Toi: Optimismul in persoana

Mentor. Substantiv, singular: indrumator, sfatuitor, calauza. Daca am putea interveni peste definitia dictionarului romanesc, am mai adauga si: persoana calda, optimista si cu un zambet linistitor. Pentru noi, este foarte natural sa asociem cuvantul „mentor” cu toate acestea, pentru ca ele fac parte din felul Ileanei Toi de a fi! Ileana face parte din familia BT si este protagonista #OameniidelaBanca de astazi. Sa o cunoastem, asadar!

Ileana este Specialist Servicii Clienti Mentor si se ocupa de instruirea oamenilor din zona de operatiuni. A venit la noi in urma cu cativa ani, intr-o zi ploioasa, imbracata din cap pana-n picioare in alb. Avea un zambet atat de larg si relaxat pe buze, incat colegii s-au mirat ca nu are nici un gram de emotie pentru interviul pentru postul de Specialist Servicii Clienti, cel cu care si-a facut debutul in Banca Transilvania. „Asa sunt eu”, le-a raspuns increzatoare Ileana. Au placut-o, iar ea a obtinut postul dorit.

Dupa doi ani a devenit Mentor. Pentru a putea face fata provocarilor zilnice ea isi foloseste atat skill-urile bancare, cat si cele native. Abilitatea de a-i intelege pe cei din jurul ei este o calitate care face parte din personalitatea Ileanei, dar si o arta pe care nu toata lumea o poate stapani:

 

„Trebuie sa te conectezi la emotiile lor pentru a putea face cu brio meseria aceasta, in primul rand trebuie sa fii un om deschis, iar mai apoi sa descoperi individul din spatele ghiseului.”

 

Ileana se ghideaza dupa un mindset simplu: „In fiecare dimineata stiu ca trebuie sa fac ceva bine. Si, daca eu ma simt bine, sigur imi ies si lucrurile asa cum imi doresc.” De aceea, Ileana este atenta la starea ei de spirit, inainte de toate. Are si un mic obicei matinal: „Ma trezesc, ma uit in oglinda si-mi spun: Doamne, cat esti de frumoasa!” 😉

Prin felul ei de a fi, Ileana traieste in prezent. Acest lucru merge mana in mana cu spontaneitatea, o alta caracteristica a ei. „Uneori este o alegere buna, alteori riscurile sunt mari”, rade ea. De exemplu, ii este frica de inaltimi, dar a facut parasailing. Ii este frica de apa, dar a facut scuba diving. Ba chiar a inotat si cu delfinii! „Mi-a fost destul de teama, pentru ca ma gandeam la adancimea bazinului, avand in vedere ca acolo delfinii sar, nu doar inoata.”

Ileana isi aminteste o intamplare amuzanta din acea zi: „Nu am stiut sa imi tin bratele bine ancorate pe delfin, imi era teama sa nu alunec. Delfinul a simtit nesiguranta mea, asa ca... s-a suparat pe mine si m-a lasat in mijlocul bazinului, eu nestiind sa inot, m-a tinut vesta la suprafata.”

Chiar daca frica de apa nu dispare un-doi, Ileana este hotarata sa isi continue aventurile acvatice si este optimista ca va reusi, ca de fiecare data, sa-si mai depaseasca o limita. Pe lista ei de rezolutii se afla vizitarea unui muzeu subacvatic, situat la 4-5 metri sub apa, vizitarea Acvariului din Dubai si poate undeva intr-un viitor indepartat (sau, cine stie!), sa fie cazata la un hotel sub apa, o experienta incredibila!

 

Draga noastra Ileana, ne face o deosebita placere sa te putem numi unul dintre #OameniidelaBanca de care suntem atat de mandri! Ne bucuram ca ne inveselesti zilele cu optimismul tau si ca ne inveti sa ne depasim limitele, oricat de infricosator ar fi! 😊

 

BT Extra – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

 

Daca ar trebui sa-ti alegi o alta vocatie, ce ai alege?

„Cumva, este legat tot de banca. Mi-am dorit sa fac consultanta financiara. Sa am biroul meu, in sticla, la ultimul etaj al unei cladiri. Eu sa fiu omul care ofera consultanta si remedierea tuturor solicitarilor. Mi-as dori sa fac parte dintr-un proiect mare care sa puna amprenta asupra nevoilor oamenilor.”

 

Imagineaza-ti ca ai putea avea o casa intr-un loc exotic. Unde ti-ai dori sa fie?

„In Bali! Am telefonul pliiiin cu poze de acolo.”

 

Super putere?

„As face toti oamenii sa zambeasca! Sa nu ii mai vad posomorati. Desi, probabil, viata nu ar mai avea acelasi farmec. Dar am diminua stresul si atunci am fi ok toti. Hmmm... dar atunci, nu stiu care ar mai fi menirea mea, eu doar asta fac!” 😊