0%

Ionut Bolborea: Instinctul de homing te readuce unde trebuie

13 iulie 2021 Timp de citire 5:00 minute

Poate ca, undeva, in interiorul nostru, avem o busola invizibila care ne ajuta sa ne gasim drumul in viata, iar cand ne schimbam cursul, ea ne ajuta sa revenim pe ruta initiala. Asa s-a intamplat cu colegul nostru Expert Solutii Clienti, Ionut Bolborea, care, dupa doi ani de antreprenoriat, s-a reintors acasa, printre #OameniidelaBanca, la fel cum (spoiler alert!) se intorc din tari straine si porumbeii pe care ii creste.

„Prima interactiune cu Banca Transilvania a fost in 2015. Eu lucrez in sistemul bancar de cand am terminat facultatea din 2010, dar am fost la alta banca. Atunci, in 2015, am avut ocazia sa ajung la BT. Dupa 2 ani, am plecat din banca si am cochetat putin cu antreprenoriatul. Am fost manager, ca sa zic asa: aveam cateva locatii de fast-food-uri si eu ma ocupam de tot ce insemna aprovizionare, contabilitate primara, legatura cu tertii, cu banca, absolut tot! Dupa doi ani de antreprenoriat, la solicitarea fostilor si noilor colegi, m-am reintors in banca.”

Ionut s-a reintors la BT din doua motive. Primul, il stiti deja de mai sus, dar completam cu un detaliu important: „Oamenii de la BT. Imi place faptul ca sunt umani, daca pot sa ma exprim in acest mod. Nu am gasit spiritul acela strict de corporatie - domnule, astia suntem, trebuie sa faci asa. Mi se pare ca intotdeauna am gasit intelegere atat din partea colegilor, cat si din partea superiorilor.”

Al doilea motiv: familia. Viata de antreprenor este una foarte solicitanta si consumatoare de timp, iar pentru Ionut, familia este mai importanta decat orice. Este deja tatic si, in curand, familia lui se va mari cu inca un rock star. De ce inca un rock star? Ei bine, il lasam pe Ionut sa povesteasca mai multe: „Eu am mai multe hobby-uri, printre care imi place foarte mult muzica rock. Deci, am invatat-o de mica pe fata mea sa faca semnul acela specific, rock on! 🤘 Cel mai tare mi s-a parut cand am fost odata intr-un parc – era mai micuta ea, avea 2 ani si ceva – si a trecut pe langa noi un grup de adolescenti. Erau imbracati in negru, aveau parul lung. Practic, erau si ei din baricada aceasta a stilului muzical si, cand i-a vazut, copilul meu de 2 ani nu a zis nimic, s-a uitat direct in ochii lor, a ridicat mana si i-a salutat cu un 🤘. A fost foarte, foarte tare, am zis ca nu-i adevarat! Un copil despre care crezi ca e prea mic ca sa proceseze anumite chestii chiar te uimeste.”

E clar: dupa ce va creste fiica lui Ionut, cei doi se vor bucura de niste experiente frumoase petrecute impreuna la concerte. Pentru ca face parte dintr-o gasca de prieteni din lumea rock-ului romanesc, ii plac mult mai mult concertele unde canta cunoscutii: „Am fost si la Rockstadt la Rasnov, am fost la Artmania la Sibiu – experiente de nedescris, insa mi se par mult mai subiective si mai „misto” experientele traite cu cei cunoscuti. E mai emotionant, traiesti clipa, stii cum a muncit omul ala pentru piesa pe care o canta, cat s-a chinuit, cum a inregistrat in studio, sunt detalii minore care chiar te emotioneaza si apreciezi si mai mult melodia sau faptul ca acea persoana a ajuns sa cante pe o scena.”

Pe langa pasiunea pentru rock, Ionut are inca una foarte faina si deosebita: columbofilia, pasiunea de a creste porumbei. „Am mostenit chestia asta de la tata. M-am nascut cu porumbeii in curte si efectiv mi-au placut de mic.” In momentul de fata, Ionut are o crescatorie cu 150 de porumbei voiajori (pagina de Facebook este aici: https://bit.ly/3dJVF0N ) pe care ii antreneaza pentru diferite concursuri. Aceste concursuri presupun ca porumbeii sa fie dusi intr-un anumit loc in care se elibereaza, iar de acolo, ei trebuie sa ajunga acasa.

„Practic, porumbeii au ceva ce se numeste the homing instinct. Datorita lui, ei ajung acasa de oriunde ar fi in lume. Distantele variaza. Ca si la atleti, porumbeii se impart in 3 categorii: cei care pot zbura pe distante scurte, cei care zboara pe distante medii si cei care sunt buni pe maratoane – tot ce inseamna peste 800 km. Am porumbei sositi din Barcelona, am porumbei sositi din Varsovia, din Moscova, din Vilnius, din Ucraina. Cea mai deosebita experienta in cresterea porumbeilor e cand ii astepti sa vina acasa si momentul in care vezi ca un porumbel care zboara pe cer se lasa la tine in crescatorie si stii ca e al tau si a venit acasa. Pentu mine, asta este senzatia cea mai tare si pentru asta cresc porumbei. Da, e frumos sa fii fruntas si sa ocupi un loc bun in clasament, dar nu se compara cu senzatia asta!”

 

Draga Ionut, intelegem aceasta senzatie unica de bucurie. La fel am simtit si noi cand am vazut ca unul dintre #OameniidelaBanca, de care suntem foarte mandri, s-a reintors, dupa doi ani, in familia BT! 😊 Iti multumim ca esti langa noi! Sau cum ar spune fetita ta: 🤘!

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Ce mesaj i-ar transmite fetitei tale printr-un porumbel?

„E o intrebare grea. (…) I-as scrie ca am facut tot ce am considerat ca a fost mai bun pentru ea.”

 

Daca ai putea sa vezi din perspectiva unui porumbel toata calatoria pe care o face, ai incerca asta?

„Asta cred ca este conditia omului – ca dintotdeauna si-a dorit sa zboare peste orice. Adica, asa vad eu lucrurile. Clar, mai ales eu, care am pasiunea pe care o am, cu atat mai mult mi-as dori ca la un moment dat, intr-o viata viitoare, sa fiu un porumbel. Sa aflu cum e senzatia aia si experienta unui zbor.”

 

La ce instrument ti-ar placea sa inveti sa canti?

„Cel mai greu instrument mie mi se pare ca e bateria. Pare foarte usor cand te uiti – asa e la orice instrument – dar nu e deloc usor. De aceea, respect fiecare artist in parte!”

Ți-a plăcut acest articol?
44
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.