08 septembrie 2021   |   Timp de citire: 5 minute

Irene Durante: Colegii si clientii (imi) vorbesc despre Romania in fiecare zi

Irene Durante lucreaza pentru Banca Transilvania de la Roma. Nu, nu e in work from home 😊, dar acolo e casa ei. Mai bine spus, lucreaza pentru clientii nostri din Italia, fiind Manager Relatii Clienti Persoane Fizice.

Pentru ca Irene este unul dintre colegii cu care ne mandrim, ne bucuram ca a raspuns provocarii noastre de a ne vorbi despre ea pe Blogul BT, prin 7 raspunsuri la 7 intrebari.

Daca as avea o supra-putere, mi-ar placea sa vorbesc in orice limba

Mi-ar placea sa stiu totul, sa am capacitatea de a intelege si de a vorbi in orice limba. Cu alte cuvinte, sau fiu o enciclopedie. Singurul dezavantaj – dar cred ca ar fi mare 😊- ar fi sa aflu si lucruri pe care nu as vrea sa le aud, sa le stiu.

Fericirea tine de lucruri marunte

Am invatat sa ma bucur chiar si de lucrurile marunte. Asta inseamna pentru mine fericirea. De multe ori ma gandesc la ziua anterioara, chiar si doar cateva secunde, pentru a savura din nou momente sau gesturile care au facut-o speciala. Rememorez, de exemplu, zambetul unei persoane dragi sau momente petrecute impreuna cu familia mea.

De asemenea, imi place mult sa calatoresc pentru ca fiecare drum inseamna emotie, fericire si entuziasm, sansa de a ma imbogati cultural. 

Viata privata si job-ul pot fi in echilibru

Cred ca munca nu ar trebui sa invadeze viata privata, iar viata privata, stiul de viata nu ar trebui sa fie un obstacol in cariera. In opinia mea, depinde de propriul sistem de valori si de conceptia despre fericire pe care o avem fiecare dintre noi.

Mamica in pandemie

De la inceputul pandemiei a fost o perioada grea. Pentru Italia a fost o tragedie. Pentru mine a fost o perioada plina de emotii intense inclusiv pentru ca am devenit mama chiar in mijlocul pandemiei, iar din acest motiv o privesc cu alti ochi decat altii. Cu siguranta, stiulul meu de viata s-a schimbat, a devenit mai sanatos si mai putin agitat, ma bucur sa dedic timp familiei mele, in special copilului meu. Prin urmare, cu toate ca a fost o perioada grea incepand cu februarie – martie 2020, vad in ea si aspecte pozitive. De exemplu, la job, pandemia a favorizat munca in echipa BT Italia, sporind eficienta si productivitatea. Pandemia a schimbat modul de gandire, sporind rezistenta si productivitatea.

Daca nu ar fi fost Dreptul, ar fi fost arhitectura sau moda

Am terminat Dreptul la Roma, iar apoi am studiat Dreptul Muncii. Mi-as fi dorit, de asemenea, sa studiez arhitectura pentru ca, mai mult decat alte profesii, iti da ocazia sa descoperi de ce esti capabil cu adevarat si sa inveti sa privesti problemele din unghiuri diferite. De asemena, mi-ar fi placut sa lucre pentru o companie de moda mare. Cred ca am capacitatea sa-mi imaginez un proiect finalizat inainte sa inceapa.

Primul pas in banking

Banca Transilvania e primul meu pas in banking si prima mea experienta - sau “intalnire mare” - cu limba romana. Acum cinci ani am aflat ca sunt job-uri deschise la BT Italia și așa m-am trimis CV–ul. Mai am un coleg italian, Raimondo, in rest in echipa sunt doar romani. Desi vorbim limbi diferite, nu sunt diferente intre noi. La job dam fiecare ce are mai bun.

Nu am fost in Romania, dar e in plan

La banca am aflat multe despre Romania, despre obiceiuri si traditii pentru ca majoritatea colegilor si clientilor sunt romani. De multe ori vorbesc cu ei si apare mereu ceva intereant in discutie – anumite locuri, evenimente sau traditii gastronomice. Colegii si clientii (imi) vorbesc despre Romania in fiecare zi. Povestile lor imi stimuleaza curiozitatea de a vizita Romania, asa ca sper sa o fac curand, mai ales ca va fi pentru prima oara pentru mine.