14 ianuarie 2022

Iulia Popescu: Cea mai importanta calitate a unui om este bunatatea

Deschidem anul 2022 cu povestea Iuliei Popescu, colega noastra care a avut grija sa intre in noul an cu unul dintre cele mai valoroase lucruri pe care le detine: bunatatea.

Iulia considera ca bunatatea ofera farmecul unui om. „Restul le putem dobandi ca si skills, le putem dezvolta in timp, putem sa invatam multe, foarte multe de la oamenii din jurul nostru, dar bunatatea vine din suflet”. Aceasta trasatura de caracter se potriveste ca o piesa de puzzle meseriei pe care o practica, si anume cea de Consultant Resurse Umane pentru Subsidiarele Grupul Financiar Banca Transilvania.

„Este cea mai importanta calitate. Daca esti bun si incerci, efortul tau va da tot timpul roade, iar rezultatul la care vei ajunge va fi unul favorabil. Consultant HR sunt de doi ani de zile, dar eu am cei “7 ani de acasa” din BT. In echipa Bancii Transilvania am avut primul meu job, am fost 3 ani de zile Administrator Cont Cash & Non Cash si 2 ani de zile Manager Relatii Clienti, pe partea de credite.”

In viata ei de zi cu zi de la banca, cea mai mare mandrie a Iuliei este ca poate sa ajute. „Indiferent de speta, imi place sa caut un raspuns, sa livrez un rezultat care sa satisfaca asteptarile celeilalte persoane. Imi place sa fiu aproape de oameni. Colegii de la banca, sunt minunati. Am foarte multe lucruri de invatat de la ei. In primul rand, sa fiu acolo. Prezenta. Sa colaborez, sa discut, sa imi exprim parerea, ceea ce, de foarte multe ori, este greu intr-un grup. Este important sa auzim parerea fiecaruia, pentru ca avem foarte multe de invatat unii de la ceilalti. In plus, persoana respectiva ar putea oferi solutia, iar tu, daca nu o asculti, pierzi. De aceea, mie imi place sa cer feedback atat in viata personala, prietenilor mei, cat si in viata profesionala oamenilor cu care lucrez. Avem personalitati si caractere diferite, iar daca ii asculti pe ceilalti, tu ai cel mai mult de castigat.”

Un lucru nou pe care l-am invatat despre Iulia este ca in timpul liber, pe langa voluntariatul in cadrul Asociatiei Beard Brothers, practica un sport deosebit de greu, dar frumos: aerial sports. Si nu este singurul care i-a devenit pasiune! „In trecut, am practicat mai multe sporturi, doar ca hobby. Parintii mei m-au dus la tenis de camp cand eram mai mica, este un sport pe care l-am practicat timp de aproape 10 ani, la Stei. Apoi, ne-am mutat la Oradea si am facut patru ani de volei. La Cluj, in paralel cu studiile de licenta si masterat, am practicat dansuri de societate si latino. Ulterior, am intalnit-o pe prietena mea, Dana, care a deschis o sala de Aerial Sports, si am inceput de doi ani de zile sa practic aerial hoop.”

„O parte dintre colegii mei au si avut ocazia sa ma vada. Anul trecut am participat la un eveniment organizat in cadrul bancii, la nivel national, axat pe pasiuni extra profesionale. Am avut primul meu moment solo de aerial hoop pe o scena. Emotiile au fost foarte mari. Am emotii si numai cand imi amintesc. Mai ales ca nu sunt un sportiv de performanta si nu stiu cum sa gestionez aceste senzatii. Fac asta de placere, aerial hoop este un hobby pentru mine.”

Fiind un sport care necesita forta si precizie, am rugat-o pe Iulia sa ne explice tehnica din spate: „Avem un cod. Pentru fiecare miscare trebuie sa stii cum se executa corect priza, ca sa iti fie mai usor. Anul anterior a avut loc pentru prima oara in Romania un campionat national de aerial sport. Am participat impreuna cu partenera mea, Laura, la doua categorii de double, artistic hoop si aerial sports.”

 

Draga Iulia, ne face o deosebita placere sa te avem in echipa noastra! Iti multumim ca faci parte dintre #OameniidelaBanca si ca ne ajuti sa fim mai buni pe zi ce trece. 😊

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Ce sfat ti-ai da versiunii tale de la inceput de drum in BT?

„I-as spune sa mearga tot pe acelasi drum. Altfel, nu s-ar dezvolta omul care este astazi. Daca as modifica orice decizie pe care am luat-o in acele momente, poate nu as mai fi cine sunt acum. Poate ca ar fi mai bine, cine stie, dar imi place foarte mult ce am ajuns, si acest lucru este tot ceea ce conteaza.”

 

Care este locul din lume ce iti face inima cea mai fericita?

„New York! In timpul facultatii, am fost doua veri la rand in SUA, cu programul Work and Travel. La finalul perioadei de munca, ai si o scurta vacanta inainte sa pleci spre casa. New York a fost orasul pe care l-am vizitat de fiecare data. Imi doresc si sper ca voi mai ajunge acolo. Stiu ca voi mai ajunge. E minunat!”

 

Ce planuri de viitor ai?

„Astept sezonul de primavara ca sa imi achizitionez un motor (anul trecut am luat si permisul pentru categoria A), imi plac plimbarile cu motocicleta si doresc sa calatoresc mai mult decat in anii anteriori.”