26 ianuarie 2022

Loredana Radoi: Inaintam. Incet, dar sigur!

Progresul se masoara in pasi mici, dar siguri. Acesta este un sfat pe care Loredana l-ar putea oferi oricui se afla la inceput de drum in Banca Transilvania. Loredana Radoi este Specialist Servicii Clienti si ne va povesti astazi cum a devenit unul dintre #OameniidelaBanca din Ramnicu Valcea.

„Dintotdeauna mi-a placut ideea de a lucra in banking, dar interesul real s-a aprins cand am terminat liceul. Am avut de ales intre politie si domeniul financiar. La prima optiune aveam nevoie de o inaltime anume (imi mai trebuiau inca 4 cm ca sa ma pot califica), asa ca decizia a fost mai usor de luat: am optat sa-mi continui studiile in finante-banci.”

Inainte sa detaliem parcursul Loredanei in banking, firesc este sa povestim si din ce punct a inceput drumul. Asadar, de unde este Loredana? De aici si de acolo. Viata a purtat-o pe un traseu plin de amintiri, cu opriri temporare si reintoarceri in locuri familiare: „Eu am terminat liceul in Drobeta-Turnu Severin. Radacinile sunt din zona Ramnicu Valcea, dar tatal meu s-a mutat cu locul de munca la Severin, si automat l-am urmat si noi. Dupa aceea, cand parintii mei au iesit la pensie, ne-am mutat inapoi in Valcea.”

Tot acolo a facut si facultatea. Casa parintilor se afla intr-un sat din afara orasului asa ca, pentru a nu face naveta, cea mai eficienta optiune pentru Loredana a fost sa locuiasca in chirie: „Necunoscand orasul, nu stiam pe nimeni aici. Mi-a fost foarte greu sa ma acomodez. M-am gandit ca un mini job m-ar ajuta in acest sens, asa ca, studenta fiind, am optat pentru un job intr-un supermarket, pe casierie. Apoi, dupa facultate, am gasit un post pe contabilitate la Dragasani”. Dar drumul ei nu s-a oprit acolo, ci a purtat-o peste hotare.

„Noi suntem 5 frati. Ei au plecat in Italia cu foarte multi ani in urma si m-au incurajat si pe mine sa vin. Eu am refuzat, pentru ca nu-mi doream sa plec din tarisoara mea draga. Intr-un final, m-au convis. Asta si datorita faptului ca iubitul meu de atunci (actualul meu sot😊) a reusit sa obtina un job bun si a plecat acolo, iar cu timpul m-am dus si eu. Cred ca in 2013, daca nu ma insel. Cand am plecat, eram hotarata sa stau ori 3, ori 5 ani, nu mai mult. Si chiar 5 ani am stat! Cand fetita mea, Sofia, avea 11 luni, am decis sa ne intoarcem in Romania.”

Odata cu intoarcerea Loredanei in Romania, viata a adus-o tot mai aproape de Banca Transilvania. „In decembrie 2018 ne-am intors acasa. Am lucrat timp de un an si jumatate la BT Direct, dupa care am aflat de existenta unui post disponibil la banca. Cecilia, o prietena care lucreaza si ea aici, imi spusese de el. Am zis sa incerc, si am reusit. Vestea cea mare am primit-o fix de ziua mea! 😊”

Un cadou frumos si pentru tine, si pentru actualii tai colegi de agentie, am spune! „Colegii sunt minunati, calzi, saritori. Le multumesc ca au avut incredere in mine atunci si ca au si acum. Mai am multe de invatat, nu am decat un an si jumatate aici, dar sunt ambitioasa ca voi reusi” – iar noi suntem siguri ca asa va fi! Loredana a fost intotdeauna o fire muncitoare si orientata dupa solutii, dar anii i-au consolidat aceste trasaturi de caracter.

„Incerc sa privesc partea pozitiva a lucrurilor. Merg si pe premisa ca incercarea este cea mai buna metoda de a reusi. Cand pui suflet in ceea ce faci, rezultatele vor veni. Imi place sa evoluez si am incredere in mine: urc incet, dar sigur, cum vine vorba!”

 

 Draga Loredana, noi suntem siguri ca orice lucru ti-ai dori sa-l realizezi, vei reusi – pentru ca ne-ai dovedit acest lucru de atatea ori! 😊 Iti multumim ca esti unul dintre #OameniidelaBanca!

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Ce ti-ar placea sa invete Sofia de la tine?

„Sa fie respectuoasa. Sa respecte pe toata lumea in mod egal, indiferent de statut sau de om.”

 

Uitandu-te inapoi la perioada petrecuta in Severin, ce iti vine in minte?

„A fost o perioada frumoasa. Timp de patru ani, am fost implicata in dansuri populare. Mergeam la diverse licee unde se tineau spectacole si dansam. Imi aduc aminte ca am fost si la Arad, de exemplu.”

 

Cum reusesti sa ai constant incredere in tine?

„Imi repet mereu ca orice ar fi, trebuie sa reusesc. Si asa va fi.”

 

 

Photo credit: George Tacale