0%

Madalina Mardaru, BT Italia: “In Roma imi place tot. Desi desi sunt aici de multi ani, o descopar in fiecare zi”

09 iunie 2021 Timp de citire 6:00 minute

 

Una dintre cele mai frumoase povesti din echipa BT Italia este cea a Madalinei Mardaru. Venita in Italia acum ... 20 de ani, impreuna cu familia, este un exemplu de parcurs frumos. Stie sa aprecieze “bagajul” cu care a venit din Romania, dar si ceea ce i-a oferit si ii ofera Italia.

Ce a facut-o sa faca pasul spre BT Italia? “M-a apropiat de Romania, de radacini, ma regasesc eu, ca Madalina in Romania. BT este o particica din Romania in Italia. Mi piace”. Italia e casa ei, iar din Romania ii lipsesc … eclerele. I-ar placea sa aiba o super-putere, adica sa poata zbura peste Africa.

Haideti sa ii aflam povestea spusa, in cea mai mare parte de ea, cu sensibilitate si zambetul pe buze!

 

  • De la prima banca la scoala, la prima banca in care lucreaza

Povestea Madalinei Mardaru a inceut in Italia datorita familiei ei: “La 14 ani, mi-am urmat familia, care era de cativa ani in Italia. Am ajuns intr-o comunitate mica, in Provincia di Viterbo, ceea ce m-a ajutat: acolo toata lumea se cunoaste, toata lumea te iubeste si, foarte important, te integreaza. Tocmai de aceea, primele mele amintiri in Italia sunt foarte frumoase: era prima zi de scoala si imi amintesc cu drag primirea facuta de colegi. Fiecare a venit sa ma salute, sa imi ureze bun venit. Am stat in prima banca, langa cea mai buna colega din clasa, iar 3 luni doar am ascultat la scoala, pentru a ma obisnui cu limba italiana si, practic, cu noua mea lume.”

Madalina a studiat tehnica dentara timp de 5 ani, in Roma, cu gandul sa continue cu facultatea si sa isi deschida cabinet de profil. Planurile au luat o directie diferita odata cu alegerea facultatii, despre care Madalina Mardaru ne povesteste: “Vreau sa imi urmez visul, mi-am spus atunci, asa incat am intrat la Cooperare Internationala si Dezvoltare, dupa care am continuat cu un masterat in Stiinte Politice. Am ales diplomatia pentru ca te pregateste pentru o profesie prin care poti sa vezi si sa intelegi lumea, sa o apreciezi. Pentru mine, ca emigrant in Italia, a fost cea mai frumoasa perioada din viata mea, cu colegi din toata lumea si cursuri care iti deschid ochii – sociologie, economie si drept”.

 

  • “Mama mi-a dat vestea ca BT face angajari in Roma”

Madalina este atrasa de estetica, moda, fotografie si de lucruri noi. A inceput sa lucreze din timpul facultatii la receptia unui hotel. “Acolo, alaturi de niste colegi deosebiti, am invatat sa lucrez cu oamenii.”

Pasul urmator a fost La Rinascente, un brand italian de moda si accesorii, cu o poveste care a inceput tocmai in 1920. Acolo, Madalina a fost asistent clienti. Isi aminteste, zambind: “Intr-o zi am vandut unei cliente 6 genti”. Se arata o noua etapa pentru ea pentru ca a fost anuntata ca este invitata la un interviu de catre echipa La Rinascente Milano, ceea ce insemana avansarea ei ca Manager raion accesorii, dar si mutarea din Roma.

In paralel, se pregatea pentru ea povestea BT Italia: “Exact in aceeasi perioada, mama mi-a dat vestea ca Banca Transilvania face angajari la Roma. Madalina, actualizeaza CV-ul si trimite mail! – mi-a spus ea foarte increzatoare, stiind ca, probabil, locul meu e in alta parte” – ne spune, zambind. Oferta de la banca a venit exact cand trebuia sa ia decizia pentru La Rinascente: “Mi-am spus atunci: ce fac acum, ce aleg, ce nu aleg?! Nu a fost usor, La Rinascente si Banca Transilvania sunt doua lumi total diferite. Am ales BT pentru ca ma apropia de Romania si ma bucur de alegerea facuta. Sigur ca mama s-a bucurat si ea foarte mult” – a continuat Madalina.

 

  • La BT Italia fac ceea ce imi place si invat lucruri noi

La BT Italia, partea mea tine de relatia directa cu clientii romani si italieni “Ii ajutam mult pe clienti, sa cunoasca si sa inteleaga produsele bancare, sa aiba incredere, dar si ei ne invata rabdarea, intelegerea si ne stiumuleaza zi de zi sa le oferim solutii. Multumirea lor imi da satisfactie” – completeaza Madalina.

Spune ca pentru acest pas in cariera a ajutat-o scoala facuta in Italia, experienta, placerea de a lucra cu oamenii – fie clienti, fie colegi -, dar si faptul ca e romanca. Isi aminteste, cu drag, de primele zile in echipa, de noua experienta: “A trebuit sa invat banking si cultura organizationala BT”.

 

  • Italia – casa, dolce casa…

De atatia ani in Italia, aceasta este pentru Madalina “acasa, un loc dulce si frumos”, iar italienii, “deschisi, adaptabili, placuti, oameni care se integreaza usor”. Madalinei ii place, cum e si firesc, mancarea italieneasca. Tot din Italia a luat bunul obicei de a dedica sambata cumparaturilor, impreuna cu familia ei, cu care are o relatie foarte frumoasa si care ii da intotdeauna cele mai bune sfaturi.

“In Roma imi place tot! Desi sunt aici de multi ani, o descopar in fiecare zi. Aventura de acasa spre banca si mai ales de la BT acasa dureaza cam 4 ore. De multe ori, drumurile mele duc spre centrul orasului. De fiecare data descopar o straduta noua, diferita de orice altceva, un monument nou, o ruina de care nu stiam, localuri ca o bijuterie. Merg si in locuri in care am mai fost, dar le vad de fiecare data cu alti ochi. Practic, aceasta e emotia pe care ti-o da Roma prin frumusestea ei” – spune Madalina.

 

Referitor la Italia pe vremea pandemiei, ea a adaugat: “In ceea ce priveste pandemia…Roma, ca restul Italiei, se trezeste incet la viata. Au inceput sa apara primii turisti, iar terasele sunt pline. Soarele aduce si el un plus de speranta si optimism. Pot spune ca am trecut prin pandemie cu multa serenitate, doar am incetinit putin ritmul. Din fericire, nu am pierdut pe nimeni drag. Ce mi-a lipsit ceva in pandemie? Ca si multora, libertatea: cafeaua la bar dimineata, un aperitiv cu prietenii, traficul, plimbarile prin centrul Romei, zarva turistilor. Am inceput sa apreciez mai mult activitatile asa-zis normale”.

Aceasta e povestea Madalinei Madaru, care - prin parcurs, acomodarea in Italia si felul de a se bucura de tot ce aceasta ii ofera – ne confirma ca … la vita è bella.

 

Editor: Laura Petrehus, Director Adj. Comunicare & PR, Banca Transilvania

Ți-a plăcut acest articol?
35
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.