20 ianuarie 2021

Mara Dan: Drumul studentiei intalneste responsabilitatea

„Be the kind of person you would like to meet” este motto-ul colegei noastre Mara Dan, unul dintre #OameniidelaBanca a carui poveste o vom afla astazi. De la Intern la Client Service Specialist, parcursul Marei in Banca Transilvania ne demonstreaza cat de armonios se poate transforma viata unui student dupa absolvire in cadrul familiei potrivite.

Pornim pe drumul cunoasterii pe acordurile piesei lui Robbie Williams, Angels – o melodie care o insoteste pe Mara in fiecare dimineata pe drumul spre birou.

Este specialist Servicii Clienti la Banca Transilvania de 2 ani. Cum a inceput totul? Cu ambitii mari si cu emotii pe masura. Pe perioada studiilor de licenta la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca, a fost voluntar in cadrul Organizatiei Studentilor Economisti – o experienta care i-a oferit lectia responsabilitatii, a invatat-o sa lucreze eficient in echipa si sa detina un bun time-management. Luate impreuna, toate aceste abilitati aveau sa-i devina atuuri competitive si sa o aduca mai aproape de implinirea telurilor sale. 

 

Ambitia si dedicarea i-au fost rasplatite, ajungand in biroul de conducere al Organizatiei pe postul de Secretar General. Responsabilitatea a crescut, la fel si dorinta sa de a invata. In 2017, pe perioada studentiei, a intrat in programul de Internship organizat de catre noi. Initial, ideea de a lucra in banking era privita cu incertitudine de catre Mara. Era atrasa de domeniu, insa nu stia ce implica un astfel de job, care sunt provocarile si seturile de abilitati pe care ar trebui sa le detina. A acceptat challenge-ul si, intr-un timp scurt, a reusit sa primeasca raspuns la fiecare dintre intrebari. Cum? Ne spune chiar Mara:

 

„Avem oameni foarte faini in banca. Eu sunt rezultatul rabdarii, intelegerii si muncii unor oameni care au crezut in mine. Nu am venit cu niciun background bancar. Tot ce stiam, stiam la nivel teoretic din facultate, dar practic lucrurile se schimba. Sprijinul oferit de catre intreaga echipa m-a determinat sa continui si sa-mi doresc sa invat tot mai multe, iar pentru asta le sunt recunoscatoare.”

Dupa finalizarea studiilor, Mara s-a intors la Banca Transilvania, insa de aceasta data full-time. Cand povesteste despre munca, nu se refera la colegi, ci la oameni care sunt acolo pentru tine indiferent de situatia pe care o intampini, care te fac sa uiti cum zboara timpul la birou. De cealalta parte, clientii s-au tranformat in prieteni cu care colaborezi indeaproare pentru a gasi solutia ideala la problema cu care se confrunta.

 

Mara ne-a vorbit cu nostalgie si despre pasiunea ei pentru calatorii. Iubea sa simta vibratia unor noi culturi, sa se piarda pe strazile unor orase total necunoscute, sa descopere locuri noi. Desi toate par acum un vis indepartat, Mara si-a gasit portita de evadare in carti si seriale, doua dintre activitatile ei preferate pentru petrecerea timpului liber: „Dupa o saptamana plina, nimic nu se compara cu o seara linistita petrecuta acasa, alaturi de serialul preferat sau o carte buna”. Ii place sa se informeze – de la noutatile din domeniul bancar si pana la cele mai spectaculoase inovatii la nivel global, Mara wants to know it all. In prezent, citeste Digital Banking Revolution a lui Luigi Wewege: o carte ce prezinta modul in care companiile de tehnologie financiara transforma industria bancara traditionala prin inovatie.

 

Cand serile nu erau despre citit, obisnuiau sa fie despre prietenii pe care, recunoaste, a reusit sa ii vada tot mai rar in ultima vreme. Isi aminteste amuzata de serile petrecute in camin si jocurile de societate la care participau toti. Desi s-au angajat in domenii diferite, iar prioritatile fiecaruia au cunoscut schimbari dupa absolvire, intalnirile dintre ei din prezent sunt la fel de fun ca atunci cand erau studenti la facultate. 

Draga Mara, diminetile au devenit mai placute de cand te avem in echipa. Ai reusit sa aduci un plus de prospetime in familia BT si ne-ai invatat cat de importanta este perseverenta in tot ceea ce faci, iar pentru asta iti multumim. Suntem mandri sa te avem alaturi de noi!

 

Photo credit: Vlad Cupsa