04 septembrie 2020

Maria Ghita: Despre limite depasite si sentimentul de exaltare de dupa

Ai vazut vreodata un sportiv zambind spre cer, cu mainile ridicate in aer, dupa ce a ajuns la sfarsitul unei curse? Poate ca si Maria Ghita a facut un gest similar la maratonul la care tocmai alergase pentru prima oara in viata ei, in momentul in care ea si #OameniidelaBanca din echipa tocmai trecusera linia de sosire.

 

 

Maria este din Constanta si nu avea nici macar o pereche de pantofi sport, pana sa se mute la Brasov, unde este in prezent sef la agentia Modarom. Acest lucru s-a intamplat in 2004 („de muuuult”, dupa Maria), anul in care a terminat facultatea, s-a casatorit si s-a si angajat la noi, la BT, unde si-a bifat primul job din viata. „Toate au fost cu noroc”, ne spune ea zambind.

 

A studiat franceza si turca la o facultate de limbi straine, in Constanta, chiar inainte sa se mute in orasul de la poalele Tampei. Nu a trecut mult timp si s-a ivit o oportunitate de angajare in BT, Maria a spus „why not?”. Au trecut 16 ani de atunci, un master in finante banci, cateva posturi schimbate si experiente deosebite de viata, printre care si descoperirea pasiunii pentru alergat:

 

„In urma cu vreo 2-3 ani, colegii mei m-au provocat sa particip la un maraton. Si desi am crezut ca nu o sa rezist si ca nu o sa fac fata, au fost acolo alaturi de mine si am reusit. La sfarsit, satisfactia a fost extraordinara si mi-am dat seama ca imi place sa fac asta!”  

 

Acum, Maria alearga cate 10-12 km o data sau de doua ori pe saptamana, ba chiar a trecut la next level: alergat prin padure si cu obstacole. Aceasta pasiune s-a raspandit sprinten catre intreaga familie. Din cand in cand, alearga si cu Sophia, fetita ei de doar 11 ani.

 

  

Desi Maria a descoperit acest hobby relativ recent, maratoanele in echipa i se potrivesc manusa. Cand alti oameni depind de tine si vice versa, intervine o energie pe care doar membrii unei echipe o pot intelege.

Maria reuseste sa transmita aceasta energie si echipei cu care alearga si celei pe care o coordoneaza la job. Cand lucrezi cu cineva, aceasta caracteristica a persoanei este ca un dar. Presupunem ca echipa Mariei ii simte dorul deja, pentru ca pe vremea aceasta, Maria ar trebui sa fie deja undeva pe coasta Croatiei, savurandu-si Prossecco-ul pe o barca cu vele, condusa de sotul ei si de cativa prieteni cu care au plecat in concediu.

 

Draga noastra Maria, ne bucuram ca te numeri printre #OameniidelaBanca pe care ii indragim atat tare si te incurajam sa-ti depasesti in continuare limitele! 💛

 

 Photo credit: Gina Stef