14 aprilie 2021

Mariana Horvat, BT Italia: “Cum BT este banca romaneasca, cand vin la birou ma simt ca acasa”

Unul dintre #OameniidelaBanca pe care ne dorim sa il cunosti, de aceasta data de la BT Italia, este Mariana Horvat. Ca Administrator Credite, are grija ca banii sa ajunga la timp in conturi, dar si ca totul sa mearga bine pe partea de credite – de la scadente la documentele necesare.

Italia este pentru ea, de multi ani, a doua casa si, dupa cum ne spune, “locul in care am descoperit ca totul este posibil in viata, important este sa ai curaj si sa fii determinat”. Haideti sa ii aflam povestea!

 

Toate drumurile au dus la Roma

Mariana este din Bacau, iar povestea sa in Italia a inceput in urma cu 10 ani, cand Italia insemna mai ales drumuri la fratele ei. Dupa un timp, aceeasi destinatie, Italia, a insemnat o noua familie.  

Ce ii place in Italia? “Am invatat sa gasesc solutii si sa vad oportunitati chiar si acolo unde sansele de reusita sunt mici, chiar... invizibile”, ne spune ea cu zambetul pe buze”. Cu toate acestea, ne spune ca din Romania ii lipsesc oamenii care te primesc cu drag acasa si peisajele mioritice.

 

Venind din sectorul economic, am dorit sa imi dezvolt cunostintele de profil, inclusiv in Italia”, a continuat ea. “Asa ca am fost la o serie de cursuri de formare profesionala, dar incepusem inclusiv cautarea unui loc de munca care sa corespunda cat de cat cu bagajul de cunostinte acumulat pana la sosirea mea in Italia”. A inceput ca voluntar la un centru de asistenta fiscala, pentru a nu-si iesi din mana, dupa care a inceput sa lucreze la Il Bandolo della Matassa SRL.

 

Parte din echipa BT Italia inca de la inceput

2014 a insemnat un salt in cariera Marianei, cand a devenit unul dintre primii angajati ai echipei BT Italia. Pe atunci, Banca Transilvania a deschis la Roma prima sa sucursala in Italia, cu gandul, in primul rand, la romanii din zona Romei.

 

Mariana incepe ziua cu o ora petrecuta spre birou, timp in care isi organizeaza ziua sau citeste. Cu alte cuvinte, se pregateste pentru a incepe fiecare zi intr-o nota pozitiva. “Daca intampini un om cu zambet, el iti va zambi, la randul sau” - acesta este principiul ei sau concluzia dupa 7 ani la BT Italia.

 

Ca pentru toti, pandemia a venit cu lectii inclusiv pentru ea: “Perioada COVID-19 m-a ajutat sa ma conectez mai mult cu mine si cu valorile mele. M-a ajutat sa vad cat de importanti sunt oamenii, comunicarea, comunitatea in care traim si ne dezvoltam”.

Am întrebat-o pe Mariana ce o face sa vina cu bucurie la birou: Cum BT este banca romaneasca, cand vin la birou ma simt ca acasa”. Si credem ca a spus totul.

 

Planuri in stil Ferrari

Natura profesiei mele, cea de economist, nu lasa timp pentru pasiuni prea multe. Cum totul in domeniul meu e in continua miscare, cu legi si norme care trebuie studiate, intelese si aplicate, as spune ca job-ul meu este pasiunea mea”, a adaugat ea. Cu toate acestea, ne-a vorbit cu drag despre citit si calatorii. “Prefer muzeele, iar parcurile sunt locurile care ma relaxeaza si unde imi incarc bateriile”, ne mai spune ea.

 

Este interesata de carti despre dezvoltare personala, psihologie si biografii. Printre cartile preferate? Biografia lui Enzo Ferrari, de care se leaga povestea companiei auto Ferrari, in randurile careia se regaseste prin perseverenta aparte de a urmari cu tenacitate tot ce isi propune.