0%

Marinela Tabacaru: Parte din Spiritul Juristului de la BT

21 mai 2021 Timp de citire 6:00 minute

Marinela Tabacaru (pentru colegi, Alis), Sef Serviciu Special Deals Bucuresti in cadrul Departamentului de Consultanta Juridica, este protagonistul #OameniidelaBanca si unul dintre juristii faini de tot din cadrul echipei noastre. Hai sa ii aflam povestea! 😊

In anul 2003, a inceput studiile de licenta la Facultatea de Litere din Iasi, specializarea Romana-Engleza. Parintii au indrumat-o spre aceasta optiune si, in acelasi timp, a primit si sustinerea profesorilor sai din liceu. Tot parintii au fost cei care, in stilul caracteristic de a face orice posibil si a-i oferi totul, au ajutat-o sa duca la indeplinire ceea ce-si dorea cu adevarat. Astfel ca, visul sau de a deveni om de legal a prins incet-incet contur, caci, la un an distanta, s-a inscris si la Facultatea de Drept, urmand cele doua studii in paralel. Pentru studiile de master, a ajuns in Bucuresti, unde a luat contact cu lumea captivanta a juridicului financiar-bancar pentru prima data.

„Dupa absolvire, am lucrat doar in institutii bancare, in calitate de Jurist. La fiecare job am lucrat intr-o zona distincta de legal, dar la BT e «the icing on the cake». Sunt aici din ianuarie 2016, fiind angajata in contextul preluarii de catre BT a unei alte institutii financiar-bancare, iar aici mi s-a oferit sansa sa fac parte dintr-un birou nou infiintat, care urma sa gestioneze pe parte juridica cele mai sofisticate tranzactii din aria de creditare a bancii: Special Deals.La acel moment, aceasta sansa a reprezentat pentru mine o dubla provocare. Pe de o parte, era complexitatea activitatii pe care urma sa o desfasoare biroul nostru, iar pe de alta parte a fost propunerea de a deveni chiar coordonatorul acestui birou. Era pentru prima data cand contemplam un astfel de rol. Am avut, recunosc, o usoara strangere de inima si multe, multe emotii legate de cum vor decurge lucrurile, dar am acceptat provocarea pentru ca raspundea cumva la tot ce asteptam eu de la un job. Mai mult decat orice, era in congruenta cu dorinta mea de cunoastere si dezvoltare continua.”

Timpul a confirmat ca jobul ei in BT nu avea sa lase loc rutinei, iar orice neliniste pe care o avea cu privire la rolul sau de coordonator s-a risipit in scurt timp, reusind sa construiasca o echipa unita si motivata.

Cea mai emotionanta experienta a ei in BT? Gala Asociatiei Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar, indiscutabil. In cadrul Hall of Fame Awards 2021 (prima gala de acest fel), Alis a obtinut premiul #JuristulAnului 2020 – distinctie ce incununeaza efortul, profesionalismul si pasiunea depuse in fiecare zi in cadrul activitatii sale in banca. Bucuria nu se rezuma insa doar la obtinerea unui titlu atat de magulitor, ci la modul in care acest premiu ofera o recunoastere a calitatilor deosebite, umane si profesionale ale juristului din BT:

 

„Distinctia Juristul anului a ajuns la BT si, chiar daca nominal eu am fost cea care a primit-o, consider ca acest premiu este o recompensa a realizarilor noastre de pana acum, ale tuturor. Toate proiectele, toate lucrurile frumoase care au fost prezentate in cadrul galei - toate au fost realizate si inspirate de catre si impreuna cu colegii din BT. De aceea, nu e un premiu luat de o persoana; e premiul intregii echipe de juristi din BT.”

 

Inspiratia este livrata in fiecare zi de „cultura organizationala, atmosfera si lucrurile frumoase si inovatoare care se intampla in BT”, ne marturiseste Alis. Un alt moment rememorat cu emotie este intalnirea anuala a juristilor din 2019. Atunci, inspirata de ideile si experientele traite de-a lungul timpului alaturi de colegii si managerii ei, Alis a pregatit un moment in cadrul caruia a impartasit cu cei prezenti calitatile individuale ale fiecarui membru din echipa si modul in care acestea au reusit sa defineasca spiritul juristului de la BT, caracterizat simplu, astfel: „fain de tot”.

Teamwork makes the dream work. – Aceasta este una dintre cele mai importante lectii invatate de Alis in tot timpul petrecut la BT. Pe langa insight-urile in coaching si leadership, a descoperit ca dezvoltarea vine tocmai din bucuria de a lucra impreuna, in echipa. „Asta mi se pare un lucru esential. L-am internalizat, am confirmat ca este adevarat prin experientele avute si asta ma ajuta si in prezent sa evoluez ca om si ca profesionist”, a continuat Alis.

Atunci cand nu lucreaza la unul dintre proiectele de la banca, Alis se informeaza continuu, incearca sa fie mereu la curent cu noutatile la nivel de industrie, dar si la nivel global, fiind interesata de modul in care evolueaza omenirea si care sunt cele mai remarcabile descoperiri stiintifice si inventii din zilele noastre. In paralel, isi cultiva o alta pasiune in care isi pune in valoare gandirea logica, urmand cursuri de initiere in programare si web development. Momentele de relaxare le petrece citind, iesind in natura sau vizitand locuri incarcate de istorie. Pentru Alis, cea mai frumoasa perioada din an este iarna:

 

„Iubesc sarbatorile de iarna si, pentru mine, Craciunul dureaza cel putin o luna, o luna in care lumea imi pare fermecatoare, oamenii mai fericiti, si asta ma inspira sa cred ca orice e posibil.”  

 

BT Extra – intrebari extra pentru #Oameniidelabanca!

 

Daca ai putea sa ai o superputere, care ar fi aceea?

Distantandu-ma de conceptul de superputere ca atribut cheie al unui supererou, alegerea mea nu este cea mai altruista: as vrea sa am capacitatea de a oferi oricui, oricand, un moment de bucurie. Nu e sentiment mai placut decat acela pe care il traiesti atunci cand pui un zambet mare si sincer pe chipul cuiva si stii ca, cel putin pentru o clipa, ai ajutat acea persoana sa uite de grijile sale sau suferinta prin care trece.

 

Ce ai face daca... ai putea calatori in timp?

Intrebarea ma duce automat cu gandul la literatura si cinematografia pe subiect, care se invart in jurul catorva idei, dintre care unele contrazic mai mult sau mai putin principiile logice, dar din care am retinut mai ales „primejdiile” pe care le-ar presupune calatoria in timp, din perspectiva perturbarii cauzalitatii si a posibilelor paradoxuri temporale. Asa ca... cel mai probabil as amana sa ma folosesc de aceasta capacitate pana la batranete, cand mi-as dori sa vad putin din viitor.

 

Care sunt top 3 carti preferate from all time?

Atunci cand vad astfel de intrebari, eu ma gandesc doar la beletristica – oricat de buna, o carte de specialitate nu poate concura cu sentimentul trait atunci cand esti transportat in universul artistic imaginat de autorul cartii pe care o lecturezi. Si pentru ca mi-au placut si imi plac in continuare multe dintre cartile citite, din aproape toate genurile si categoriile literare, as putea sa fac un top (de numai) 3 carti care m-au impresionat la momentul primei lecturi: Cei trei muschetari de Alexandre Dumas, cu aventurile captivante pe care le-am descoperit in copilarie, A Brave New World de Aldous Huxley, cu ideile sale interesante, care inca ma intriga si Ulysses de James Joyce, care m-a cucerit cu tehnica exceptionala in care a fost scrisa.

 

Draga Alis, poate ca nu exista o reteta universala a succesului, insa cu siguranta povestea ta serveste drept sursa de inspiratie. Felicitari pentru tot ceea ce ai realizat pana in acest moment! Ne mandrim ca faci parte din echipa noastra! 💛

Ți-a plăcut acest articol?
30
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.