18 septembrie 2020

Melania Dobre: Despre iubire si zambete pe buze

Succesul unei femei puternice sta in putin ruj, un zambet larg si muulta fericire! Asta le spune Melania colegelor ei de birou, cand o intreaba care e motivul pentru care reuseste sa-si bifeze mereu lista de to do. Face parte dintre #OameniidelaBanca de 14 ani si-un pic, timp in care a inseninat zilele colegilor cu energia ei pozitiva. Cineva i-a spus odata: „Mai, tu te-ai nascut cu zambetul pe buze”. Amuzata, Melania recunoaste ca nu a fost asa dintotdeauna: „nu stiu cum m-am nascut, dar cert este ca am lucrat la asta”.

 

 

Facut, incercat, admis. Asa povesteste pe scurt decizia ei de a se angaja la BT. Cocheta deja cu banking-ul, insa simtea ca, pe undeva, lipsea o piesa. O cunostinta a indrumat-o inspre un loc cu o „atmosfera faina”. Asa se face ca acum, Melania se ocupa de creditarea persoanelor fizice, la sucursala noastra din Brasov. Mereu i-a placut sa interactioneze cu oamenii, sa ii inteleaga si mai ales sa ii ajute.

A dobandit in timp aceasta calitate si a invatat sa le ofere consiliere si solutii atunci cand deasupra lor pluteau prea multe semne de intrebare.

 

„Lucram organizat si frumos si tocmai de aceea putem sa le oferim clientilor anumite conditii. De asta suntem o banca cu sufletul deschis!”

 

Melania spune cu mana pe inima ca, daca cineva ar intreba-o daca ar putea sa lucreze intr-un birou, fara sa se mai intalneasca cu oameni noi, ar refuza intr-o fractiune de secunda. „Imi place veselia, lumea...Sa vad actiune!

 

O mare parte din energia pe care o are se trage de-a acasa, unde o asteapta mereu cei doi copilasi frumosi, Amira si Radu, alaturi de sotul ei, Ciprian. In orice familie, fiecare copil va semana mai mult cu unul dintre parinti, de obicei baietii cu mama, iar fetitele cu tatal, insa nu si in cazul lor. Amira, in varsta de 9 anisori, este o fetita exemplara, dupa cum spune cu multa mandrie Melania.

 

Il place mult sportul, in special patinajul artistic si schiatul. Schiatul a fost si pasiunea mamei sale, care a promis ca nu-si va mai pune schiurile in picioare cat traieste dupa un accident suferit in urma cu cativa ani. Amira a avut alt cuvant de spus, si uite asa, Melania incearca acum sa tina pasul cu fiica ei pe partie. Ca tot vorbeam de tinut pasul, Radu, mezinul familiei, este cel care le insufla parintilor o energie debordanta. „Baiatul Duracell”, asa este alintat atunci cand rasetele lui, fac ecou in toata casa.

 

 

Ca o Fecioara adevarata, Melaniei ii place sa aseze lucrurile, sa se asigure ca atunci cand face un pas in fata stie exact ce o asteapta in viitor. Ciprian a simtit asta din prima clipa in care a intalnit-o in studentie. S-au cunoscut la camin, prin niste prieteni comuni, insa el a asteptat si si-a construit terenul timp de aproape un an, pana sa faca acel pas in fata de care sa fie amandoi siguri. O asteptare intensa, intr-adevar, dar care a meritat pana la ultima secunda.

 

Cand vine vorba de viata de familie, Melania pretuieste mai mult decat orice comunicarea.

„Am o legatura foarte stransa cu copiii. Incercam sa facem in fiecare zi lucrurile diferit. Singurul ritual e primirea de acasa, care e plina de iubire.”

Asta vrea sa le transmita mai departe copiilor, ca iubirea este cea care ne intareste si ca cei care vor iubi vor fi mereu castigatori.

 

Schiatul, calaritul si pescuitul reprezinta doar o parte din lista de activitati ale familiei Dobre. Mai adaugam muzica populara, o iubire veche de-a Melaniei. A fost dansatoare de muzica populara in „Ansamblul folcloric din Ghimbav”, o traditie de familie mostenita de la ambii ei parinti. Muzica o face fericita, iar tot ceea ce inseamna muzica populara o defineste. Cu un zambet cald schitat printre cuvinte si cu glasul tremurand, ne spune ca pretuieste traditiile, ca isi doreste sa le tina vii si ca este oricand mandra sa fie romanca.

 

 

Poate si copiii vor mosteni aceasta dragoste, dar Melania vrea sa-i lase pe ei sa decida asta, atunci cand va veni momentul. Tot ceea ce isi doreste este ca ei sa invete ca trebuie sa mergi inainte zambind pentru ca viata e frumoasa oricum, fara sa iti pui semne de intrebare.

 

Melania, cu o persoana atat de vesela, calma si cu curaj sa isi deschida sufletul, nu putem fi decat siguri ca oricine te va avea in viata sa va merge inainte zambind, inclusiv noi! Iti multumim si ne bucuram enorm ca esti unul dintre #OameniidelaBanca! 💛

 


Photo credit:
Gina Stef