0%

Mihaela Munteanu: Altruismul in prim-plan

13 august 2021 Timp de citire 5:00 minute

Ca sa nu tradeze faima oamenilor curajosi din zodia Berbec, Mihaela Munteanu si-a luat inima-n dinti si a acceptat provocarea noastra de a urca pe scena #OameniidelaBanca si de a ne povesti putin despre ea chiar daca, in fond, nu este deloc genul de persoana careia sa-i placa sa fie in centrul atentiei, ci prefera mai degraba sa vorbeasca despre familie sau colegi. Ei bine, Mihaela, astazi este despre tine! 😊

Gestul acesta de a face un pas in spate pentru ca luminile reflectoarelor sa surprinda frumusetea celor din jur este unul deprins inca din copilarie, poate chiar de pe vremea cand Mihaela era fascinata de cartile din biblioteca bunicii. Atunci, povestea nu era despre ea, ci despre personajele pe care le intalnea in toate acele carti. Patrundea in lumi diferite si observa cat de unice sunt acele personaje, cu povesti diferite.

Mihaela a invatat cum sa simta oamenii. Anii au trecut, dar pasiunea pentru citit a ramas aceeasi, fiind un factor important care in conturarea personalitatii sale. Astfel, datorita altruismului si empatiei ei, Mihaela a devenit potrivita pentru job-ul de astazi, fiind Sef Servicii Operatiuni si Mentor, in acelasi timp.

„Cum am ajuns aici? E o poveste de 15 ani, ca sa zic asa.” Era in anul 3 de facultate cand a decis sa-si caute un loc de munca. Nu stia prea multe despre banking, dar era hotarata sa invete totul. „De undeva trebuie sa incep ca sa pot sa capat experienta!”. Astfel, a fost casier un an de zile, dupa care au urmat pentru ea trei ani de front office. „Dupa acesti trei ani, am trecut pe partea de risc operational si am stat acolo din 2010 pana am ramas insarcinata cu primul meu copil, Alexandra. Dupa un an de zile, m-am intors pe functia de Sef Servicii Operatiuni – conjunctura a fost de asa natura incat sa fie nevoie de cineva pe aceasta pozitie. Apoi, am mai avut o mica pauza de un an cand am fost insarcinata si cu baiatul meu, Adrian. M-am intors in 2019 si de atunci ma ocup si de partea de mentorat – partea de pregatire a oamenilor noi care intra in banca pentru tot ce inseamna front office”.

Ca Mentor, cel mai important sfat pe care il are Mihaela pentru #OameniidelaBanca aflati la inceput de drum este, „in primul rand, sa aiba multa rabdare. Apoi, conteaza cum comunica cu clientul. Trebuie sa stii sa il asculti si sa ii oferi siguranta ca ii vei rezolva problema – doar pentru asta a venit la noi. Dar acest lucru vine cu experienta. Am lucrat patru ani de zile fata in fata cu clientul si nu se compara prima zi de lucru cu cea de acum.” Mihaela sustine ca orice se poate rezolva cu rabdare si vointa, mai ales aici, la Banca Transilvania: „Noi, cei din zodia Berbec, suntem cunoscuti pentru faptul ca ne plictisim repede, sa zic asa. Daca nu avem lucruri noi de facut, ni se pare ca ne plafonam. Aici, din fericire, daca ai o idee, si este o idee foarte buna, ai toate sansele ca la un moment dat, sa-ti vezi ideea undeva acolo. Este cea mai mare satisfactie pe care o poate avea cineva.”

Exista inca un lucru care o motiveaza pe Mihaela noastra in fiecare zi: „Emotiile de dinaintea inceperii zilei la birou. Cata vreme simt emotiile acelea inainte sa plec pe usa inseamna ca sunt la locul potrivit. Indiferent de ce se intampla, trebuie sa-ti gasesti acele trei lucruri pe care sa le faci astfel incat sa iti dai ocazional cate un reset. Depinde foarte mult de noi sa gasim lucrurile care ne hranesc cu aceasta energie de dimineata ca noi sa putem sa ne incepem ziua asa cum trebuie!”

Si la finalul zilei exista emotii, de data aceasta, cand intra inapoi pe usa de acasa.Este vorba despre fericirea pe care o simte cand isi ia familia in brate. Indiscutabil, timpul petrecut cu familia este cel mai bun prilej de relaxare, fie ca este vorba de imbratisarile matinale pe care le are cu fiul ei, serile la cinema petrecute cu fiica mai mare sau vacantele pe care le petrec impreuna toti patru.

Chiar acum, Mihaela este pe picior de plecare spre Maramures. Se duce pregatita: „Pentru concediu am comandat o carte de pe Bookster - Acolo unde canta racii”. La ei in familie exista un selfie traditional de excursii: Mihaela il face de fiecare data cu sotul si copiii, oriunde s-ar duce. „In fiecare an fac un calendar – online, pe net– cu poze. Calendarul de anul asta contine poze facute cu noi 4 in diverse momente de anul trecut. E pe birou, langa laptop. Parintii nostri s-au cam obisnuit cu cadoul acesta de Craciun”, rade ea.

 

Draga noastra Mihaela, abia asteptam sa vedem selfie-ul de anul acesta! Speram sa ai parte de un concediu relaxant, vesel si memorabil, pentru ca meriti din plin. 😊 Multumim ca faci parte din #OameniidelaBanca!

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #oameniidelaBanca!

Daca ai putea fi un personaj dintr-o carte pentru o zi, pe cine ai alege?

„Clar ar fi ceva dintr-o carte de epoca. Anul 1700, probabil. Sa fiu imbracata intr-o rochie de genul acela. Sa fiu la curtea regala, sa fiu o ducesa, poate.”

 

Daca ai putea schimba ceva la tine, care ar fi lucrul acela?

„Sunt norocoasa din toate punctele de vedere, mi-am gasit un echilibru si in familie, si la lucru, nu as vrea sa schimb absolut nimic.”

 

Care este urmatoarea destinatie de vis in care ti-ai dori sa ajungeti?

„Cred ca la Cascada Niagara. Sa fac un selfie cu noi 4 cu cascada in spate. Asta ar fi, sa zic asa, un loc pe care as vrea sa-l vizitez. Sau un circuit in zona Patagoniei. Sunt niste zone cu peisaje deosebite!”

Ți-a plăcut acest articol?
24
1

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.