0%

Monika Lakatos: Inainte de banking, #HumanBanking

01 octombrie 2021 Timp de citire 6:00 minute

Direct din sucursala Winners ne vorbește unul dintre #OameniidelaBanca despre care putem spune cu toata increderea ca ne-a castigat admiratia: Monika Lakatos! Avand o fire deschisa si foarte glumeata, Monika este genul de om care iti inveseleste ziua prin simpla ei prezenta - si face acest lucru de aproape 4 ani la Banca Transilvania!

„Eu apartin de sucursala Winners, vis a vis de Centrala Bancii Transilvania din Cluj si sunt Specialist Servicii Clienti. In 2 noiembrie se fac 4 ani de cand sunt la Banca Transilvania. Ca Specialist Servicii Clienti, esti inconjurat tot timpul de oameni frumosi. Avem un colectiv atat de tanar, fain si glumet si ne ajutam unii pe altii, iar asta imi place foarte mult. Si, desigur, imi mai place si partea de comunicare cu clientii: cred ca daca nu as avea clienti si as lucra in back office, nu mi-ar placea. Suntem oameni: nu totul se rezuma la operatiuni si bani, suntem oameni care discutam despre lucruri normale, despre ziua de ieri, despre cea de maine, de vreme, de copii – e frumos.”

Din vorba in vorba, aflam si cum a decis Monika sa urmeze o cariera in banking: „Eu am vrut sa dau in multe locuri la facultate: am vrut sa dau la politie initial, am vrut sa dau si la medicina, am vrut sa dau chiar si la armata, dar pe atunci era problema cu inaltimea, iar cum eu sunt mica de inaltime, era mai complicat. Asa ca am ales finante-banci. M-am angajat pe perioada facultatii la o gelaterie din Iulius 4 ani de zile, dar la insistentele mamei mele, mi-am depus CV-ul la Banca Transilvania. Si atunci am inceput ca si Migratoare. Nu stiu daca a trecut chiar un an de zile, dar apoi cineva mi-a recomandat sa raman pe sucursala. Am zis ca profit de propunere si de atunci sunt aici!”

In acesti 4 ani, Monika a avut suficiente lucruri interesante de invatat si tot pe-atat de multe provocari de trecut. Unul dintre lucrurile pe care le-a invatat este ca nu exista probleme fara rezolvare: „Avem foarte multi colegi in foarte multe departamente. Daca un client are nevoie de raspuns la o intrebare, ai pe cine sa intrebi – nu exista nu stiu. Si daca nu stii pe cine sa intrebi, ii rogi pe cei din jurul tau sa te indrume la cineva.”

Acest lucru nu se aplica doar in banking! „Imi aduc aminte ca a venit o doamna in varsta, dar nu a venit cu chestiuni ce tin de banca – desi ea asa credea! A venit cu un card de sanatate, pentru ca ea a fost la medicul de familie si dansul a spus ca nu poate sa-i prescrie reteta pentru ca ii este expirat cardul. Ei, dar daca tot a venit la noi, de ce sa nu o ajutam? Nu stiam exact cand expira perioada de valabilitate a cardului, asa ca m-am apucat sa caut pe Google. Apoi am sunat-o pe maica-mea si am rugat-o sa o sune si ea la randul ei pe medicul de familie si sa o intrebe cand expira acel termen. La asta am refer cand zic sa suntem oameni! Daca poti sa ajuti, de ce sa nu iti iei din timpul tau 5 minute pentru a face o fapta buna?”

Dupa ce ceasul de la birou anunta ora plecarii acasa, Monika isi reincarca bateriile in mai multe moduri: „Imi plac foarte mult filmele politiste, dar imi place sa si gatesc. Imi pare rau ca nu am destul timp pentru asta, pentru ca iubesc sa experimentez lucruri noi in bucatarie. Si imi mai place sa stau cu cainele meu! Am un caine mare, husky cu malamut. E ca un copil! Roco il cheama. Noi stam la casa in Chinteni si cand ne-am mutat, am vrut sa ne luam un caine. Aveam un prieten care facea delivery si l-a gasit pe strada. Era micut si l-a adus la noi. Am zis sa-l tinem in casa, sa nu stea in frig afara, si a doua zi l-am dus la veterinar ca sa-i gasim stapanul, dar nu avea cip. Pentru ca nu l-a cautat nimeni, am zis ca il tinem noi. Si de atunci este copilul nostru, ca sa zic asa.”

Roco trezeste in sufletul Monikai pura veselie si iubire, la fel cum fac si celelalte doua pasiuni ale ei: „Pictatul si dansul latino. In ultimul timp am descoperit ca imi place sa pictez. Chiar anul acesta am pictat un tablou cu o colega si am zis ca, tot asa, in timpul liber am putea sa-l transformam intr-un hobby. Imi plac foarte mult tablourile. Am un tablou abstract, in culori pastel in living, acestea imi plac cel mai mult. Mi-am zis ca atunci cand o sa vreau sa ma deconectez de toate si o sa am o zi libera si o sa fiu mai linistita, imi pun niste muzica pe fundal, un pahar de vin alaturi si ma apuc sa pictez. Ce iese? Nu stiu, dar vedem! Iar legat de dansat, acela mi se potriveste cel mai bine: sunt numai eu, cu muzica si cu ritmul. Cum prietenul meu merge la fotbal, am zis ca asa voi merge si eu la dans.”

 

Draga noastra Monika, speram ca in viitor sa ne putem mandri cu un tablou de-al tau in sucursala! Dar pana atunci, ne mandrim cu faptul ca faci parte din echipa noastra. 😊 Multumim ca esti unul dintre #OameniidelaBanca!

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Daca ai putea sa dansezi intr-un loc special, care ar fi acela?

„Locul in care mi-ar placea sa dansez ar fi undeva in Columbia, Venezuala, Mexic, undeva pe-o plaja... sa fie o muzica de ritm, cu niste luminite frumoase, spre seara.”

 

Daca ai putea sa-l dresezi pe Roco sa faca ceva, ce l-ai pune sa faca?

„Sa ma asculte, in primul rand. Dar cred ca mi-ar placea sa stea langa mine in bucatarie in timp ce fac de mancare, sa-i pun un sort si sa astepte frumos acolo. Zilele trecute s-a dus in bucatarie, s-a pus in fund in fata frigiderului si astepta sa-i deschid ca sa-i dau ceva.”

 

Ce peisaj ti-ar placea sa pictezi in viitor?

„Mie imi place foarte mult marea. Dar sa fie imbinata cu natura! Sa fie si copaci in jur.”

 

Ți-a plăcut acest articol?
30
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.