09 iulie 2021

Nitu Beatrice Catalina: In viata si-n banking, nimic nu e intamplator

Uneori, socoteala de acasa nu se prea potriveste cu cea din targ. Dar asta nu inseamna ca viata nu mai are surprize dintre cele mai frumoase, lucru confirmat si de catre Beatrice Nitu, protagonista #OameniidelaBanca de astazi.

Beatrice este absolventa a Facultatii de Drept si, inainte sa ajunga in banca, a lucrat pe un post de Asistent Manager, apoi Specialist Relatii Clienti. Din a doua jumatate a anului trecut, a intrat in echipa Bancii Transilvania pe postul de Specialist Serviciu Clienti, iar in prezent este Specialist de Receptie in agentia din Tecuci, judetul Galati. Beatrice a ajuns la noi cu incredere si optimism, dupa o perioada in care lucrurile nu pareau sa se intample tocmai in favoarea ei.

„Pentru mine, anul 2020 nu a inceput foarte bine. Ne-am dorit sa ne schimbam masina, nu am reusit. Am vrut sa ne luam apartament, nu am reusit. La fostul loc de munca s-au produs schimbari care nu ma mai avantajau. Nunta noastra nu s-a mai putut tine din cauza pandemiei. Lista poate continua. Dupa a doua jumatate a anului, toate lucrurile s-au asezat si s-au rezolvat nesperat de bine pentru mine. M-am angajat la BT, am reusit sa iau apartamentul pe care mi-l doream si, anul acesta, am reusit sa iau si masina”. 

Tranzitia catre domeniul bancar a fost challenging pentru Beatrice. Una dintre cele mai mari provocari pe care le-a intampinat a fost ca, intr-un timp relativ scurt, sa acopere solicitarile unui flux mare de clienti. Fiecare client vine in agentie cu nevoi diferite, cu interbari diferite si cu un timp limitat. Pentru a le raspunde cu brio tuturor, rabdarea si puterea de intelegere sunt clar un must-have, iar Beatrice reuseste sa le transforme in instrumente magice in fiecare zi. 😊

„La inceput, trebuie sa recunosc ca mi s-a parut greu. Nu eram sigura ca voi putea face fata. In scurt timp, lucrurile s-au schimbat. Am reusit sa ma apropii mai tare de oameni si reusesc sa imi gestionez timpul in asa fel incat sa pot raspunde eficient tuturor solicitarilor. Pana la urma, nimic bun si trainic nu se obtine peste noapte. Ma bucur ca ma aflu aici!” 

Cand programul de lucru e gata, Beatrice asteapta cu nerabdare sa ajunga acasa, in bratele viitorului sau sot. Alaturi de el, iubeste sa descopere locuri noi, sa urce in masina si sa porneasca in tot felul de calatorii spontane. Asa cum deja ati intuit, calatoriile sunt hobby-ul sau preferat si, ori de cate ori are ocazia, iubeste sa se incarce cu energie in acest fel: „De obicei, incerc sa caut online locuri faine pentru urmatoarea destinatie. Dupa ce ne-am hotarat, planul e ca si facut. Suntem good to go!”

 

Draga Beatrice, credem ca cel mai important pas in a dobandi mai mult curaj este sa iesi din zona ta de confort, ceea ce tu reusesti sa realizezi in fiecare zi 😊 Ne bucuram sa te numim unul dintre #OameniidelaBanca!

 

BT Extra – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Ce ai schimba din trecutul tau?

„Nu cred ca as mai face aceeasi facultate. Am terminat Dreptul, insa nu as putea spune ca m-am regasit acolo. Visul meu a fost acela de a deveni politista, insa curajul nu se numara neaparat printre principalele mele calitati, asa ca am ales sa ma indrept spre ceea ce mama mea considera potrivit pentru mine la acel moment. Nu este un regret, ci mai degraba o lectie pentru mine.”

 

Crezi in superstitii?

„Avand in vedere experienta de anul trecut, pot spune ca da, chiar cred in superstitii! Tind sa cred ca nu aduce anul ce aduce ceasul. Dupa numeroase luni in care nimic nu a mers bine si eu am ramas cumva descumpanita, toate lucrurile la care visam au reusit sa se intample nesperat de repede si de bine. Nimic nu este intamplator, chiar si o experienta de acest tip. Pentru mine, este mult mai bine asa cum s-a intamplat, la momentul la care s-a intamplat.”

 

Cu ce superputere ai vrea sa fii inzestrata?

„Nu ar fi neaparat o superputere, cat un boost de curaj pentru mine si atitudinea mea de zi cu zi. Asa cum ziceam, nu sunt o persoana curajoasa din fire si unele lucruri s-au intamplat mai greu pentru mine din aceasta cauza. Continui sa lucrez la asta.”

 

 

Photo credit: Oana Curelaru