0%

Oana Catalina Oprea: Despre progres si importanta unui mindset pozitiv

15 decembrie 2021 Timp de citire 6:00 minute

Starea de bine vine din interior. O auzim de atat de multe ori, incat cu greu ne mai dam seama de puterea sa. Insa, este pe cat se poate de adevarat: ceea ce gandesti, modul in care raspunzi la ceea ce vine catre tine si cum iti prioritizezi obiectivele – toate sunt parte din „lupta” pentru a dobandi un mindset pozitiv. Protagonista #OameniidelaBanca de astazi, Oana Oprea, ne va povesti cum a reusit sa se descopere prin banking!

Oana este in prezent Specialist Servicii Clienti la Agentia Casa Cartii din Pitesti. A ajuns in Banca Transilvania in urma cu 15 ani. Inainte, lucra la o firma unde se ocupa predominant de partea financiara, respectiv de relatia cu banca. Totusi, dorinta ei inca de cand a intrat la facultate era aceea de a intra in banking. Si iata ca asta s-a si intamplat. Cum s-a ivit oportunitatea si ce a urmat dupa, ne spune chiar ea:

„Avand permanent tangenta cu aproape toate bancile, realizand plati si diverse operatiuni, s-a ivit un post pe o perioada determinata de un an, pe partea de Back Office. Am acceptat sa candidez pentru acest post, fara sa stau prea mult sa ma gandesc. Si asa am ajuns sa lucrez la BT. Apoi, de la Back Office am trecut pe partea de Front Office, unde ocupam postul de Administrator de Cont. Diferit fata de prima experienta era interactiunea directa cu oamenii, cu clientii, ceea ce nu intalneam cand eram in Back Office. Mi se parea initial un lucru greu, dar incet-incet totul a intrat pe un fagas normal. Tracul acela pe care il aveam atunci cand venea clientul la ghiseu a disparut.”

De-a lungul timpului, Oana a avut parte de numeroase schimbari si provocari, pe care a reusit sa le intampine cu un singur gand: determinarea. Si-a dorit mereu sa invete, sa fie mai buna cu fiecare experienta si, in felul acesta, a reusit sa deschida noi portite si oportunitati, atat pe plan profesional, cat si personal.

„Pentru mine, toti acesti ani petrecuti in banca au fost ani frumosi, la fel ca cei ce au urmat. S-au produs si multe schimbari. Imi aduc aminte de multe ori, undeva prin 2011, cand sefa mea de atunci m-a anuntat intr-o zi ca urmeaza sa lucrez cu numerar. Pentru mine a fost un soc, mi se parea imposibil de facut. Ea m-a anuntat acest lucru cu zambetul pe buze, iar eu, in sinea mea, eram panicata. Credeam ca gata – aici se termina totul pentru mine. Si mai amuzant e ca acea perioada a coincis cu cea in care duceam fetita la camin. Ea plangea dimineata ca o duc acolo, iar eu plangeam ca urma saptamana de caserie. (rade) Eram un duo fantastic. Dar lucruri acestea au trecut. Pentru mine, toate provocarile nu au facut decat sa intareasca ceea ce cu totii stim deja: in viata, nu poti sa obtii nimic fara efort. Totul este o lupta pentru ceea ce iti doresti si pentru a-ti atinge obiectivele”, a explicat Oana.

Experienta in BT a ajutat-o pe Oana sa se descopere. De la tracul initial fata de clienti si interactiunea cu acestia, a inceput sa iubeasca si sa stapaneasca lucrul cu oamenii. A invatat ce inseamna ambitia, sinceritatea si perseverenta, dar si puterea care se ascunde in spatele acestor cuvinte. Toate acestea s-au petrecut datorita faptului ca a reusit sa ia fiecare provocare si sa o transforme in ceva benefic pentru ea, pentru viitorul ei. Nu s-a ferit de schimbare, ci a imbratisat-o. Chiar daca nu i-a fost usor din prima, s-a indreptat spre solutii si asa a reusit sa deprinda people-skills si sa gestioneze numeroasele situatii cu care se confrunta intr-o zi:

„In banking, realizez ca interactiunea directa cu clientul este, de fapt, acea parte care nu ofera loc de monotonie. Indiferent de ce ai de facut intr-o saptamana, e imposibil ca macar o data sa nu te confrunti cu situatii mai aparte. De-a lungul timpului, prin experienta acumulata si prin faptul ca ajungi sa cunosti omul, am descoperit cat de important este sa asculti. Asa am reusit sa pot gestiona si o situatie mai aprinsa. Sunt clienti care ajung la tine cu tot felul de probleme, suparati sau nervosi din alta parte, iar problema vine si izbucneste in fata ta. Am reusit sa fac in asa fel incat pana si acel client sa plece zambind de la noi. E foarte important sa stii sa asculti, sa analizezi un pic problema, si apoi sa gasesti solutia optima pentru rezolvarea ei. Daca un client vine suparat, incarcat cu probleme personale sau cu ceea ce a intalnit in alta parte, si s-ar lovi si aici de o atitudine recalcitranta, n-am mai putea realiza nimic. Totul ar fi un haos. Cel mai important este sa fii calm, sa reusesti sa ii castigi increderea clientului, sa stie ca esti focusat in momentul acela pe problema lui si astfel vei reusi sa il aduci pe o linie comuna – sa inteleaga ca vrei sa il ajuti, ca esti acolo sa ii oferi exact ce are nevoie.”

In timpul liber, Oana iubeste sa gateasca. Indiferent de cat de obosita ar fi, faptul ca ajunge acasa si se pune sa gateasca ceva bun pentru familie o delecteaza si ii reincarca bateriile. Este ceea ce am putea numi her happy place. Bineinteles, creativitatea trebuie sa-si faca si ea simtita prezenta. „Secretul” Oanei, dezvaluit cu permisiunea ei, este sa nu se limiteze niciodata doar la ceea ce scrie in reteta – mereu ofera twist-ul sau personal preparatelor. Combina ingrediente si gusturi noi, iar rezultatul e confirmat de toti cei apropiati ca fiind de-li-cios. Seara, adora sa se delecteze cu o lectura, ori de cate ori ii permite timpul. O recomandare pentru noi si una dintre cartile sale preferate este Tatal celuilalt copil, de Parinoush Saniee.

 

Draga Oana, ai reusit ca, prin ambitie si incredere, sa presari cele mai folositoare ingrediente peste experienta ta in banking. Speram ca aceasta sa fie o lectie pentru cat mai multe persoane – pentru noi, cu siguranta este. Suntem mandri ca esti unul dintre #OameniidelaBanca! 💛

 

BT Extra – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Daca ai putea trai intr-un film, care ar fi acela?

„Imi place foarte mult Dirty Dancing. Cred ca ar fi interesant sa traiesc in lumea lor, in lumea dansului.”

 

Ce tabiet nemaintalnit crezi ca ai?

„Uhh, pe cat de ciudat ar parea, imi place sa mananc salata boeuf de la frigider cu mamaliga calda.”

 

Crezi in superstitii?

„Obisnuiam sa o fac, dar acum nu. Nu mai cred in superstitii.”

 

Ți-a plăcut acest articol?
49
1

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.