16 iulie 2019   |   Timp de citire: 4 minute

Oana Ilas, proaspat intrata in clasamentul 100 de tineri manageri de top: “Cariera mea este legata de BT. Relatia noastra ajunge in curand la majorat”

Colega noastra, Oana Ilas, Director Executiv Dezvoltare si Management Produse Retail la Banca Transilvania, a fost inclusa recent in clasamentul 100 de tineri manageri de top 2019, publicat de Business Magazin. Editia speciala cuprinde povestile acestora – antreprenori si angajati in companii relevate - cum au inceput si cum au reusit in cariera. Haideti sa aflam povestea chiar de la ea!

Rezultatele domeniului coordonat

 • 2018 a fost un an plin, dar generos cu realizarile si ne bucuram ca am parcurs intregul roadmap digital pe care ni l-am propus in cadrul strategiei noastre #goingdigital.
 • Ianuarie 2018 este un reper in zona de carduri BT, unde banca noastra este lider de piata, prin lansarea unui proiect ambitios, in premiera in Romania: wallet-ul BT Pay, un nou accesoriu de plata – si nu numai - in colectia cu acelasi nume. Anul trecut am marcat si alte premiere in industria bancara: implementarea Fitbit Pay, Garmin Pay, respectiv lansarea primului card de masa din Romania care reprezinta versiunea digitala a bonurilor de masa.
 • Cea mai mare realizare pentru mine este echipa BT pe care o coordonez, calitatea, pasiunea si energia acesteia. Ea este motorul acestor proiecte si a celor care vor urma.

Momente cheie in cariera

 • Cariera mea este legata de BT. Relatia noastra ajunge in curand la majorat. Au fost multe momente frumoase si, cu siguranta, multe provocari in acest parcurs.
 • Un pas deciziv a fost mutarea mea, in 2004, din Sucursala BT Cluj, unde mi-am inceput activitatea, in departamentul comercial de carduri din Sediul Central al bancii, domeniu pentru care am dezvoltat o pasiune inca de pe atunci. Din 2005 am preluat coordonarea departamentului comercial de emitere de carduri, iar mai apoi, treptat, inclusiv activitatea comerciala de acceptare carduri si pe cea de proiecte si analiza de date.
 • Un alt moment-reper in cariera a fost 2016, de cand coordonez activitatea comerciala de credite, bancassurance, produse de economisire si segmente retail, avand astfel sansa de a aborda oferta si proiectele de retail in mod integrat.

Carte de vizita:

 • Studii: Executive MBA - Universitatea Sheffield, Marea Britanie, Facultatea de Stiinte Economice, Marketing, Universitatea Babea-Bolyai;
 • Cursuri, traininguri: leadership, digital, carduri, inovatie;
 • Responsabilitati: coordonarea urmatoarelor activitati din zona de retail banking: management si dezvoltare produse (conturi curente, emitere si acceptare carduri, credite, produse de economisire, bancassurance), segmente, proiecte si analiza de date, vanzari directe;
 • Numar persoane in subordine: peste 100;
 • Este membru al Consiliului de Administratie al BT Direct si ERB Retail Services.

Cu gandul la ceea ce va urma: „Cred ca viitorul in retail banking este foarte legat de inovatie, tehnologie si customer experience, ceea ce ma mentine permanent conectata la mediul international si la o retea de profesionisti din domeniu” – spune Oana Ilas.