17 decembrie 2020   |   Timp de citire: 3 minute

Omer Tetik, CEO BT: 2020, in patru cuvinte: comunitate, solidaritate, rezilienta si calm

Omer Tetik, CEO-ul bancii noastre, a fost invitatul jurnalistului Vlad Craioveanu la emisiunea Ochii pe mine, la Aleph News. Tema centrala a fost 2020, cu tot ce a inseamnat acesta – ca business, dar si ca human banking:

  • 2020, plin de stari diferite: A fost un an in care am invatat multe despre puterile si competentele noastre, despre ce putem sa facem si ce nu. A fost un an in care am crescut, business-ul nostru a mers destul de bine. La inceputul pandemiei am fost mult mai pesimisti si am avut o prognoza destul de „sobra”. Romania a aratat rezilienta, la fel si business-urile mici si dupa lockdown, si noi am relansat puternic activitatea.

  • Home, sweet home: Cererile de credite pentru locuinte a fost mai mare la BT decat anul tecut. Acest moment a crescut pentru ca oamenii au vazut ca au nevoie de mai mult spatiu. Sectorul rezidential e foarte important pentru economie.

  • Diversificarea investitiilor: Pentru romanii care doresc sa faca investitii, recomandam diversificare – incepand cu fonduri de la firme de asset management, bursa ofera oportunitati foarte bune, nu doar sectorul bancar. As recomanda si o parte din disponibilitati sa ramana intr-un cont bancar pentru lichiditati imediate. Investitiile in imobiliare, pe termen lung, pot fi castigatoare.

  • Totul pentru antreprenori: Pentru sustinerea firmelor locale, unul dintre demersuri este campania #CumparaDeLangaTine. In plus, am fost un partener important in programul IMM Invest si in programul de granturi, unde am fost banca principala, aleasa de cei mai multi antreprenori. Intotdeauna am vrut sa fim langa business-urile locale, iar in curand vom avea programe noi de sustinere a lor.

  • Optiuni pentru #bankingladistanta: Am lansat optiuni noi pentru clienti, dar si campanii online, iar BT Pay are de patru ori mai multi utilizatori decat am prognozat pentru aceasta perioada.

  • Provocarile anului: A trebuit sa asiguram continuitatea activitatii, dar si siguranta angajatilor si a clientilor – asa cum nu am mai facut-o pana acum.

  • Lectiile pandemiei: Oamenii au realizat rostul nostru, a bancilor, in viata lor. Fara sectorul bancar nicio tara nu poate functiona.

In loc de concluzie, anul 2020 poate fi rezumat in patru cuvinte: comunitate, solidaritate, rezilienta si calm.