19 martie 2021

Petronela Vizul: Emotii pictate pe panza

Cand e unul dintre #OameniidelaBanca, transforma fiecare solicitare intr-o solutie. Cand e in sala de sport, se bucura de libertate cu fiecare suflu. Insa cand se asaza in fata panzei si isi imbraca mainile in pensule, este doar ea: Petronela Vizul.

 

Petronela s-a angajat la BT in vara anului 2008, pe postul de Receptie, in Centrala Bucuresti. In acelasi timp, era si studenta in anul 3 la Facultatea de Psihologie din Bucuresti, iar decizia de a lucra in domeniul bancar a venit ca o provocare de care avea sa se bucure in fiecare zi de atunci. La doar o luna si jumatate distanta, a avansat in pozitia de Ofiter Bancar in cadrul Biroului Administrativ / Logistica, iar in prezent este Sef Birou Logistica Bucuresti. Petronela rememoreaza cu drag primele zile petrecute in banca:

 

„Eram la cursul de Induction. Trebuia sa ne ridicam in picioare si sa ne prezentam putin in fata colegilor. Asa ca am inceput: «Buna ziua, ma numesc Petronela Vizul, am 20 de ani… ». Si acum imi aduc aminte de acel «Awww» prelungit din sala. Era chiar prima mea saptamana in BT, iar primirea a fost una calduroasa”

 

De aproximativ 5 ani, Petronela este implicata si in proiectul de refurbishing al bancii, iar alaturi de echipa din care face parte a dus la reamenajarea a peste 150 de unitati. Este un proiect drag ei, mai ales pentru faptul ca o ajuta sa isi exercite si stimuleze creativitatea, Petronela avand o pasiune aparte pentru tot ceea ce inseamna arta si, in special, pictura.

 

Nu are studii formale de arta, insa a avut alaturi ceva mai mult de atat: celebrii pictori pe care i-a descoperit in carti si expozitii, pe care acum ii numeste cu sinceritate „profesorii sai”. Totul a inceput cand Petronela avea 7 ani si a urmat cursuri de pictura. Dupa ce a vazut o expozitie a artistului Toulouse Lautrec, curiozitatea si-a deschis larg portile. A inceput sa se documenteze tot mai mult si a simtit prin fiecare celula din corpul ei ca asta isi doreste sa experimenteze.

 

„Am revenit la pasiunea asta in pandemie, anul trecut, cand m-am regasit cumva pe mine. M-am identificat in culori, in pensule, in texturi. Imi place sa ma las ghidata de intensitatea emotiilor mele, de intuitie si de cunostintele pe care le am in psihologie. Majoritatea tablourilor mele au tema psihologica. Pot spune ca vad frumusetea in urat si ii pot atribui uratului frumusete. La sfarsitul anului 2020 am avut si prima mea expozitie. A fost o expozitie colectiva, dar sentimentul a fost incredibil. Sper ca in viitorul apropriat sa pot avea o prima expozitie solo.

 

Dragostea fata de arta vine din familie, unde exista un mic business cu licheni naturali, lucrati manual, destinati designului interior, unde Petronela se bucura sa contribuie atunci cand timpul ii permite, la realizarea designului decoratiunilor.

Ziua incepe foarte devreme pentru Petronela. Ati ghicit: este a morning person. Adora diminetile si iubeste sa simta energia cu care o incarca un workout inca de la primele ore ale zilei: „In fiecare zi dimineata, daca nu reusesc sa ajung la sala de sport, nu pot sa ies din casa fara sa fac un mic dans in oglinda. Asa imi incep ziua, spune Petronela amuzata.

 

BT Extra – intrebari extra pentru #Oameniidelabanca! 

 

Daca ai putea sa fii o culoare, ce culoare ai fi?

„As alege sa fiu o non-culoare: albul. Exprima puritate, sinceritate si feminitate.”

Daca ai putea sa fii o piesa, care ar fi aceea?

„Cu siguranta «Unstoppable» de la Sia. Din anul 2016, de cand a aparut, am declarat ca este piesa mea. Am inclus-o si in playlist-ul din masina si in cel de la sala. E super-empowering.”

Daca ar fi sa traiesti o zi in pielea unui animal, care ar fi acela?

„As spune ca in pielea cainelui meu, un Yorkshire Terrier. Este iubit si alintat. Iubesc animalele si din dragoste pentru ele, am devenit si vegetariana.

 

Draga noastra Petronela, esti o adevarata inspiratie pentru toata dragostea pe care o pui in ceea ce faci. Poate ca nu ne-am descurca la fel de bine sa iti pictam asta, insa cu siguranta iti putem spune in cuvinte ca tare ne mandrim sa te avem printre #OameniidelaBanca! 😊

 

Photo credit: Mihnea Ratte