03 februarie 2021

Radu Lupas: Niciodata sa nu spui niciodata

A terminat Politehnica, a lucrat in acelasi domeniu si dupa a facut o schimbare ca de la cer la pamant: a ales bankingul. Este vorba despre unul dintre #OameniidelaBanca, in cazul caruia job-ul la BT a venit la pachet cu necesitatea invatarii unui sistem cu totul nou, sistemul bancar. Vorbim despre colegul nostru - Radu Lupas.

Radu s-a alaturat familiei BT in 2014, fara sa aiba prea multe cunostinte de ce inseamna bankingul. Astazi, in schimb, le raspunde clientilor la orice intrebare dintr-o suflare, indiferent despre ce operatiune este vorba, fiind un Consilier Relatii Clienti de nadejde. Cu 6 ani in urma, cand a venit la interviu, faptul ca era foarte hotarat sa invete totul de la 0 a contat mai tare decat faptul ca unele notiuni nu ii erau familiare. Radu isi aminteste amuzat ca intarziase cateva minute la intalnire, iar persoana care ii luase interviul l-a intrebat: „Acuma daca te luam, sigur o sa ajungi la fix la lucru, nu?”

 

Ei, poate nu chiar mereu la fix... dar mereu la timp pentru a-i ajuta pe clientii care au nevoie de el. In toti acesti ani, pe langa tot ce tine de sistemul bancar, Radu a invatat si cum sa comunice optim cu oamenii:

„Cel mai mult am avut de invatat pe partea de banking dar mi-am imbunatatit si partea ce tine de comunicare cu clientii. (...) Cred ca trebuie sa ai multa rabdare. Si trebuie sa te pui in locul clientului in multe situatii.”

Sau chiar in locul colegilor. Intelegerea este secretul numarul 1 cand vine vorba de functionarea unei echipe: „Faptul ca faci parte dintr-o echipa iti usureaza mult munca”. Astfel, colegii lui Radu sunt acolo pentru el, iar Radu e acolo pentru ei.

Dar exista inca doua persoane speciale in viata lui pentru care Radu este mereu prezent, gata sa le ofere totul. Una dintre ele este o persoana mica, mica, mica... un copil de doi ani. Radu este un mandru tatic, el si sotia lui, Sanda, au un baietel pe nume Stefan. Prichindelul este motivul pentru care Radu si Sanda se trezesc in fiecare dimineata zambind. „Cand invata un cuvant, il zice toata ziua”, rade Radu, povestind mai departe ca atunci cand nu se afla la job, ziua este dedicata in totalitate familiei.

 

Cand Stefan va creste mai mare, Radu isi propune sa-l ajute sa invete cat mai multe sporturi. Pentru ca ii place baschetul si participa la meciuri de fiecare data cand are ocazia, acest sport clar se afla pe lista. Avand in vedere ca Radu si Sanda planuiesc in viitorul apropiat sa-si construiasca o casuta undeva pe langa Cluj, Stefan va avea tot spatiul din lume sa se joace in curte.

 

Locul preferat unde isi petrec timpul liber in natura este acolo unde in viitor isi doreste sa fie ceea ce vor numi „acasa”. Cum portiunea de pamant se afla chiar langa o padure, intentia lui Radu este sa planteze cat mai multe specii de arbori: „Acolo putem sa punem tot ce ne trece prin cap!” La apartamentul din oras, „vegetatia” prezenta in locuinta este si mai interesanta: Radu are un arbore de cafea si cativa palmieri pitici. De la cei 20 de cm pe care ii avea, arborele de cafea a crescut la 1 m in cateva luni. „Mi s-a parut interesant si ceva iesit din comun”, spune Radu.

 

Draga Radu, cu siguranta, ideea aceasta este una iesita din comun! La fel cum esti si tu – rar mai vezi un om caruia nu ii este frica sa aleaga un drum cu totul nou in viata si sa faca acest lucru cu incredere. Si pentru asta, suntem mandri ca te putem numi unul dintre #OameniidelaBanca!

 

Photo credit: Vlad Cupsa