05 august 2020

Radu Posa despre ambitia de a invata lucruri noi

In octombrie se implinesc 20 de ani de cand Radu Posa, unul din #OameniidelaBanca, se afla in breasla BT. „A trecut muuult timp”, zice Radu. Totusi, unele lucruri au ramas neschimbate: pasiunea pentru meserie, dragul de a socializa cu clientii si perseverenta in invatare.

Cand a ajuns la noi, Radu mentinea linistea si ordinea in incapere din pozitia impunatoare a unui agent de securitate. Dupa un timp, se eliberase un post pe casierie, iar Radu a acceptat propunerea noastra de a incerca ceva nou: „Mi-a placut si imi place in continuare ceea ce fac!”

Cu doua decenii de experienta in spate, Radu a instruit zeci de colegi pe partea de casierie, ea nefiind deloc usoara. A prins chiar si „inceputul inceputurilor” bancomatelor: „Tin minte ca pe unele le porneam cu manualul pe genunchi si cu telefonul la ureche, pentru ca vorbeam cu colegii de la IT sa vedem cum facem”. Prindea informatia din mers si invata cu rapiditate.

 

„Am incredere sa merg mai departe, pentru ca stiu ca tot timpul ajung acolo unde vreau (always forward).”

 

Ambitia lui de a invata lucruri noi nu se rezuma numai la locul de munca. Dupa ce gasca de prieteni i-a facut cadou o pereche de schiuri si l-au scos pe partie, Radu a dat din bete, a transpirat si s-a trezit de nenumarate ori cazand in zapada. Dar asa-i la inceput. Acum, Radu este arbitru federal de schi. Iubeste sportul alb si se relaxeaza nespus de mult practicandu-l, mai ales ca peisajele montane ii trezesc un sentiment de „acasa”.

Mergand pe la concursuri de schi, Radu si-a descoperit o alta pasiune: cea pentru fotografie. A pus mana pe 📷 aparatul de fotografiat atunci cand, impresionat fiind de toata munca pe care o depuneau sportivii tineri la competitii, a dorit ca ei sa ramana cu ceva in plus fata de medaliile castigate: „si atunci am venit cu partea de fotografie (...) La un click poti sa opresti timpul in loc si sa obtii acel moment frumos pentru totdeauna”. Ne-a si marturisit un secret: de cateva saptamani a inceput sa lucreze, in colaborare cu un artist, la un proiect foto si asteapta cu nerabadare sa il expuna in anul ce va urma. Nu stim despre voi, dar noi suntem extrem de curiosi! 

Inainte sa faca fotografii reusite, Radu a petrecut multe ore citind si testand: „Ca sa faci o poza perfecta trebuie sa inveti toate regulile, dupa care sa le incalci. (...) Bineinteles, am testat cu prietenii mei o gramada de poze”, rade el. Dar gasca nu se plange. Petrec foarte mult timp impreuna, mai ales cand ies la plimbare cu bicicletele: „Trebuia sa umplu si partea de vara cu ceva!”

🚲 O tura cu bicicleta in padure este oricand binevenita pentru Radu, chiar si daca ploua („e doar un altfel de dus, nu?”). Una dintre cele mai faine experiente pe care le-a avut cu bicicleta a fost atunci cand si-a pus rucsacul in spate cu minimul necesar de imbracaminte si cortul in care sa doarma si a pornit din Sibiu spre Apuseni.

 

Radu, ne bucuram foarte tare ca faci parte din familia Bancii Transilvania si ca te putem numi unul din #OameniidelaBanca! Speram sa ai parte de cat mai multe aventuri in natura !

 

Foto credit: Gina Stef