0%

Raimondo Ruggeri, un italiano vero la BT

12 februarie 2021 Timp de citire 5:00 minute

Pentru Raimondo Ruggeri, Banca Transilvania este primul job, iar pentru BT, Raimondo este primul italian din echipa. Ca analist risc persoane fizice si companii, ne ajuta ca relatia noastra cu clientii sa fie cat mai sigura si de durata.  

Diminetile inseamna pentru el cam 3 espresso si drumul spre BT, spre Via Baldo degli Ubaldi nr.184 B, In Roma, cu il motorino, pe care de fiecare data il parcheaza tacticos in fata bancii. Ca stil, este tipic italian: cum vorbeste, cum abordeaza viata de zi cu zi. Haideti sa ii aflam povestea, asa cum ne-a spus-o el, intr-o italiana presarata cu cuvinte in romana si multe #zamBT!

„BT, o adevarata scoala de banking pentru mine”

Banking-ul este pentru el asa cum si l-a imaginat, cu atat mai mult cu cat nu este singurul bancher din familie. „Banca Transilvania a fost o oportunitate pentru mine, o adevarata scoala de banking si ocazia de a lucra cu romani in aceeasi echipa, dar si cu mult clienti romani. Imi place ceea ce fac, iar acum sunt bucuros ca am fost promovat ca analist risc, de la pozitia de consilier clienti”. Cum se intelege cu echipa BT Italia, din care face parte de 7 ani? Foarte bine! “Imi place la BT Italia pentru ca aici sunt persoane saritoare, proactive si … bravissime”, ne spune el.

Isi aminteste cu drag de primul cont deschis unui client, de primul credit acordat de echipa, de primele poze cu colegii si de autograful dat de Simona Halep pe biroul lui, in vizita pe care a facut-o la BT Italia, acum doi ani. “Am acoperit autograful cu o folie transparenta, ca sa se pastreze timp cat mai indelungat si intotdeauna povestesc cu bucurie ce inseamna pentru mine: o mare onoare ca pe biroul meu sa fie semnatura unei asemenea campioane romance”. – ne spune Raimondo.

“Am invatat sa apreciez eficienta muncii de acasa”

Pandemia a schimbat multe lucruri in Italia, ca peste tot. Raimondo ne spune ca, odata cu noul stil de viata, a inceput sa investeasca in proiecte pe termen lung pentru familie. In plus, si-a reorganizat viata de zi cu zi in functiile de regulile care se pot schimba peste noapte. “Dupa ce m-am obisnuit cu ideea ca viata se schimba o perioada, am invatat sa apreciez eficienta muncii de acasa, mai ales ca in job-ul meu am nevoie de timp si de liniste pentru analizele pe care trebuie sa le fac pentru clienti si pentru BT. Colaborarea de la distanta, online, cu colegii a fost si este interesanta, a functionat foarte bine pana acum. Chiar si in perioada de carantina am fost tot timpul la dispozitia clientilor pentru a-i ajuta si pentru a fi langa ei intr-o perioada atat de dificila pentru toti. Din ce am vazut pana acum, trendul in randul clientilor este economisirea sau investitiile strict necesare”.  

Pauze cu aroma de espresso. Vacante cu gust de tagliatelle

Raimondo este foarte matinal, asa incat incepe fiecare zi la 5.30. Pentru el, pauza de 1 ora de la pranz inseamna sa se bucure de detasare si de o masa in stil italienesc, ceea ce ii reincarca bateriile pentru urmatoarea parte a zilei: “Merg la masa de obicei singur, ma plimb si, desigur, … . Nu lipseste niciodata un espresso bun, dupa pranz, de la barul de incredere de peste drum de banca, chiar daca acum e doar take away”, ne spune Raimondo.

Atunci cand merge in vacanta, ii place sa se relaxeze la schi sau la mare. Tocmai din acest motiv asteapta reintrarea in normalitate inclusiv ca sa isi poata programa vacantele. Ii place natura, dar si animalele. “Iubesc foarte mult caii si cainii, sunt parte din familia mea de cand ma stiu. Dar nu sunt orice caini, sunt dresati sa gaseasca trufe” – ne spune zambind. De multe ori, trufele culese de cainii sai sunt savurate impreuna cu o portie de tagliatelle home made si de un pahar de vin rosu. Yammmy 😋.

Ca tatic, isi petrece timpul cu cei doi baieti mai ales la zoo si in parc, iar acum, cu pandemia, a descoperit noi activitati care includ intreaga familie. “Dedic mult timp cititului. Imi lipsesc calatoriile, chiar si cele legate de job, in Romania, tara pe care am gasit-o fascinanta, cu atatea locuri de descoperit”.

Are ca hobby-uri fotbalul, este suporter al echipei Fiorentina, Forza. Ii plac limbile straine, fotografia, arta si filmele, mai ales documentarele. Are un principiu de care tine intotdeauna cont: spune adevarul pentru a nu dezamagi. Antreprenoriatul este in planurile sale: “Dintotdeauna mi-am dorit sa fiu antreprenor. Este un vis pe care nu l-am abandonat”.

Raimondo Ruggeri este dublu licentiat: a absolvit University Alma Mater Studiorum – Natural Science (Bologna) si University of Florence – Fauna Science.

 

„Ma regasesc in Italia anilor ΄40 – ΄50”

Raimondo se regaseste foarte mult in Italia anilor 40 – 50: „Din perioada aceea imi place dorinta de renastere a Italiei, stilul fotografiilor alb-negru, aparitia impactului televiziunii italiene cu legendarul Corrado, cinematografia italiana cu Pasolini, Rosselini, Toto’, Albertone Sordi, Mastroianni si Sofia Loren, legendarul Vespa 50 si Fiat 500, boom-ul economic si autenticitatea poporului de atunci”.

 „Imi place Romania, dar…”

In Romania ii place Clujul, dar si Bucuresti, Constanta, Mamaia – in toate aceste orase a fost in contextul unor evenimente organizate de banca. La un moment dat, s-a numarat printre voluntarii Padurii Transilvania, actiune de voluntariat pentru impadurire in apropierea Clujului. “Imi plac foarte mult peisajele din Romania, sunt diferite si originale. In plus, peste tot am mancat foarte bine”.

Cu toate ca i-ar placea sa lucreze in Cluj, la Sediul Central al bancii, ne-a spus, cu un zambet larg pe fata, ca nu ar lasa pentru nimic Italia,“cea mai frumoasa tara din lume”.

 

Editori: Laura Petrehus, Director Adj. Comunicare & PR; Andreea Groza, Sef Serviciu Retail Banking, BT Italia

 

Ți-a plăcut acest articol?
9
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.