0%

Raluca Mihaela Marinescu: Scufundari in marea lume a bankingului

11 iunie 2021 Timp de citire 5:00 minute

Un proiect de suflet si un background solid in de-ale bankingului au adus-o pe Raluca Marinescu in BT Mic, subsidiara de microfinantare a Bancii Transilvania, unde ocupa in prezent functia de Manager de Proiect. Mai multe despre povestea protagonistei #OameniidelaBanca aflam in articolul de astazi! 😊

2018, prima zi la birou. Raluca paseste pentru prima data in echipa Bancii Transilvania, dupa ce a lucrat timp de 13 ani la o alta institutie bancara. Primul sentiment? Un cumul de emotii. Primul contact? Foarte multi oameni cu care urma sa lucreze pe proiecte care mai de care mai diverse. Primul instinct: „O sa fie fain aici!”. Pentru Raluca, prima zi de lucru in BT Mic i-a trezit un sentiment de apartenenta, de familiaritate:

„M-am angajat in BT chiar dupa ce am finalizat concediul de crestere a copilului. Anterior, colaborasem cu multi oameni din BT Mic, ei fiind si cei care mi-au facut introducerea in acest proiect. Asa ca am decis sa ma indrept chiar eu catre BT Mic. (...) La fostul loc de munca, am trecut prin numeroase functii – toate legate de antreprenori si finantarea lor. Toate, impreuna, au reusit sa imi formeze background-ul profesional si sa ma ajute sa descopar ce imi place cu adevarat sa fac si scopul pentru care o fac. Si iata-ma aici! Fac management de proiecte care, in final, servesc unui scop mai mare: sa ajute pe colegii sa munceasca mai usor, sa ajute antreprenorii sa acceseze anumite produse, sa faciliteze dezvoltarea lor”, spune Raluca.

Pentru Raluca, conceptul de plus-valoare este legat de oameni, nucleul activitatii sale. I-a placut dintotdeauna sa interactioneze cu ei, sa ii ajute si, mai mult de atat, sa invete de la ei. Fie ca este vorba despre colegii alaturi de care contureaza proiecte palpitante sau despre antreprenorii pe care ii ajuta, Raluca preia lectii valoroase de la fiecare si le aplica in activitatea sa de zi cu zi la Banca Transilvania.

 

„Mereu mi-a placut sa invat de la oameni, iar pozitia pe care o am in cadrul BT Mic imi ofera ocazia sa fac fix acest lucru. Prin orice proiect, oricat ar fi de specific, te intalnesti cu alti oameni. Atunci ai ocazia sa descoperi cum procedeaza ei, cum rezolva ei lucrurile. N-ai cum sa nu inveti ceva bun atunci cand te afli printre ei.”

 

Dar pofta de cunoastere nu se opreste la birou. Trebuie sa va spunem ca printre cele mai mari pasiuni ale Ralucai se numara schiatul si scufundarile. Iarna asta, s-a bucurat de zapada din belsug si a reusit sa schieze alaturi de familia sa. Baietelul ei de 5 ani a invatat sa schieze pentru prima data, iar fie vorba intre noi, zvonurile spun ca, in curand, micutul s-ar putea sa-si intreaca parintii pe partie. 😊

Un alt fun fact despre Raluca este acela ca detine un certificat de scufundator. Asta inseamna ca se poate scufunda pana la 30 de metri si, chiar daca nu a reusit sa-si exerseze pasiunea la fel de mult in ultima perioada, promite sa revina cu forte proaspete. Ceea ce a indreptat-o pe Raluca spre pasiunile sale nu a fost curajul, ci, mai curand, dorinta de a-si depasi constant limitele. Iata cate lucruri faine se intampla atunci cand iesi din zona ta de confort!

 

„Eu nu sunt de fel o persoana curajoasa. Nu am fost un schior innascut, care imediat ce s-a pus pe partie a inceput sa se descurce grozav. A fost un pic mai greu, dar mi-am dorit mult sa invat in continuare. La fel s-a intamplat si in cazul scufundarilor: am simtit o teama impletita cu un sentiment de fascinatie, fiind ceva atat de diferit. Ma bucur ca am avut ocazia sa le dezvolt pe ambele si sper sa revin la ele in curand.”

 

Dincolo de asta, Raluca apreciaza oricand intalnirile cu prietenii sai. Sunt mari fani board games si, chiar nu au intotdeauna timp liber, o noapte alba este  binevenita din cand in cand!

 

BT Extra – intrebari extra pentru #Oameniidelabanca! 💛

Ce ai face daca ai putea calatori in viitor?

„As incerca sa vad in ce masura s-ar putea aduce anumite tehnologii in prezent. Nu-mi imaginez un viitor apocaliptic, in care sa nu mai existe natura si sa traim toti in niste bule. Imi imaginez un loc in care sa avem tot ce ne trebuie ca sa traim mai sanatos si in conditii mai bune, fara sa avem grijile atasate nevoilor de baza pe care foarte multi de pe lumea asta le au. Daca as putea calatori in timp, mi-ar placea sa studiez aceste tehnologii si, daca ar fi sa ma intorc, sa le aduc in prezent.”

 

Care este lucrul de care te bucuri cel mai mult ca s-a inventat?

„Hard one! Nu stiu daca as fi raspuns la fel acum un an jumatate, dar astazi spun ca... faptul ca poti comunica prin videocall cu oricine din lume in doar 3 secunde a fost de un real ajutor in perioada asta. Au fost perioade de izolare pentru noi, iar copilul meu a putut sa vorbeasca cu bunicii. Asa am reusit sa mentinem conexiunea dintre noi, dintre toti.”

 

Daca ai putea fi o culoare, ce culoare ai fi?

„Verde, clar! Iubesc padurea si sentimentul pe care il am atunci cand ma plimb in padure. Combinatia dintre culoarea bradului, verde inchis, si verdele exploziv, foarte viu, de foioase este preferata mea! Imi transmite viata, energie. Imi ofera o stare de bine.”

 

Draga Raluca, ne bucuram sa vedem cu cat de multa energie pozitiva iti inconjori zilele. Pentru ca reusesti sa o impartasesti cu succes si echipei tale in fiecare zi, nu putem sa nu fim mandri ca esti unul dintre #OameniidelaBanca!

 

Ți-a plăcut acest articol?
36
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.