16 septembrie 2020

Ramona Maria Bleotu: Alaturi de oameni, trup si suflet

Vi s-a intamplat vreodata sa intalniti pentru prima data o persoana, dar sa simtiti ca o cunoasteti de o viata? Exact asta am simtit si noi, cand Ramona Bleotu a pasit pentru prima data intr-o agentie BT. Bucuria noastra a fost cu atat mai mare in momentul in care a decis sa devina unul dintre #OameniidelaBanca. Insa, pana sa se intample acest lucru, drumul Ramonei a fost presarat cu o multime de peripetii care implica banking-ul si tineti-va bine, make-up-ul si hairstylingul.

 

 

Primele pagini ale povestii ei din BT au fost scrise inca de pe vremea in care era studenta in Bucuresti. Pe atunci, dupa cum ii place sa glumeasca, era „fetita robotel”. Nu era un personaj dintr-o pelicula science fiction, ci instruia oamenii sa foloseasca roboteii de plata pentru facturi. Acela a fost si momentul in care si-a dat seama cat de mult ii place sa fie in preajma oamenilor: „partea umana conteaza mai mult decat oricare alt aspect!”

 

Dupa 3 ani petrecuti intr-o alta banca, 2016 a fost anul in care Ramona a spus ca BT este intr-adevar locul in care se simte cel mai bine. De la „fetita robotel” si-a asumat functia de Relationship Manager IMM, urmand ca anul acesta sa devina sef de agentie. Recunoaste ca schimbarea a fost o provocare. Cel mai important pentru ea era sa castige increderea colegilor si sa sudeze intreaga echipa a agentiei. Zis si facut pentru ca acum nu exista saptamana de lucru in care bucataria lor sa nu fie plina de bunatati aduse de fiecare, pe care sa le savureze in pauza de pranz bine meritata, in timp ce isi impartasesc bucuriile, problemele…totul.

 

„Asta conteaza cel mai mult, starea de spirit. BT suntem noi oamenii!” 

 

 

O persoana care pretuieste atat de mult interactiunea cu oamenii va fi mereu inconjurata de ei. Asa se face ca, pe langa banking, Ramona mai are muuulte alte pasiuni prin intermediul carora cunoaste oameni noi, cum ar fi make-up-ul si hairstylingul. Le-a descoperit inca de cand era mica, cand prietenele mamei o rugau sa le ajute cu mici servicii pe partea de beauty. In al doilea an de facultate, un simplu anunt dintr-o statie de tramvai a dus-o la un salon de infrumusetare, unde a lucrat 6 luni, pana cand s-a dedicat in intregime studiilor, fiind in an terminal.

Insa, povestea nu s-a oprit acolo pentru ca, la un eveniment, admirandu-i machiajul, prietenele ei au batut-o la cap (dupa cum isi aminteste amuzata, Ramona) sa se inscrie la un curs de make-up. Zis si facut din nou!

 

Acum, in timpul liber, Ramona are mereu grija ca prietenele si cunostintele ei sa zambeasa pana la urechi cand se uita in oglinda, inainte sa paseasca spre altar. Traieste fiecare clipa ale acestor experiente, chiar daca de multe ori se trezeste la ora 4 dimineata pentru a face oamenii fericiti. Ne povesteste cu entuziasm si cu o licarire puternica in ochi ca este recunoascatoare ca are sansa sa cunoasca oameni noi, fiecare cu o poveste unica. Asta o incarca cu energie pe care nu o consuma nici dupa o intreaga zi de pregatiri pentru diverse evenimente.

 

 

Am crede ca putem trage linie si sa spunem ca Ramona este o experta intr-ale banking-ului, make-up-ului si styling-ului, insa, am fi departe de povestea completa! In timpul liber, care ii mai ramane, deseneaza tricouri si picteaza tenisi. Ne-am oprit pentru o clipa sa radem copios cand si-a amintit ca, la scoala, le desena tuturor colegilor plansele, pana cand profesorul si-a dat seama de acest lucru si a amenintat-o ca ei ii va da 4, iar colegilor 10.

Asa se face ca, astazi, Ramona, de la fetita din Dragasani (Valcea), care machia prietenele mamei si facea zeci de nazbatii alaturi de verisorii si verisoarele ei (nazbatii pe care ne-am dori sa le povestim, dar care am promis ca vor ramane micul nostru secret), a ajuns sef de agentie, make-up artist, hairstylist si designer de tricouri si incaltaminte.

 

Noi nu putem decat sa ii multumim ca a inclus BT pe lista locurilor in care ii place sa fie inconjurata de oameni si sa
fim mandri ca ne inspira sa pretuim fiecare clipa traita. Ramona, esti de nota 10! 💛

 

Photo credit: Mihnea Ratte