18 iunie 2020

Raul Kalman - Omul care nu se teme de schimbari

Seria #OameniidelaBanca continua astazi cu povestea lui Raul Kalman, hunedorean din Petrosani care locuieste in prezent in Sibiu cu sotia sa, Alexandra, si cu fiul lor de cinci ani, Eduard Andrei.

Tot de cinci ani (si jumate) se afla Raul si in familia noastra. Ne spune ca anul 2014 a fost pentru el unul plin de realizari: s-a casatorit, a aparut pe lume cel mic si s-a angajat la BT. A venit prima oara la noi pe post de manager relatii clienti, iar acum e manager pe partea de conventii. Acest lucru inseamna ca Raul se afla mai toata ziua pe drumurile judetene ale Sibiului, intalnindu-se cu clienti si gasind solutii pentru solicitarile fiecaruia.

 

Raul e obisnuit cu acest „du-te, vino” continuu, a mai avut parte de el in trecut. Dar haideti sa luam povestea de la inceput. Raul a facut Facultatea de Mine, in domeniul ingineriei topografice, iar dupa terminarea acesteia a lucrat opt luni de zile la Institutul de Cercetari si Proiectari Miniere, unde atmosfera era dinamica, dar mult, mult prea incerta.

A decis, asadar, sa-si schimbe locul de munca, iar intriga povestii lui este construita pe o frumoasa coincidenta care l-a ademenit catre domeniul bancar: in cladirea Institutiei din Petrosani erau date in chirie spatii pentru diverse entitati, printre care si un IFN la care lucra cea mai buna prietena a lui din copilarie. Tot vizitandu-si amica, Raul a intrat in vorba cu directorul de zona, iar acesta i-a propus un job, pe care l-a si acceptat. Chiar daca era un domeniul cu totul nou pentru el, lucrurile s-au asezat frumos: „A fost foarte lin datorita faptului ca lucram cu cea mai buna prietena a mea”.

 

 

Dar acela nu a fost ultimul loc de munca pe care l-a avut inainte sa vina la noi: „Vin de la concurenta”, marturiseste el. Acolo a avut 3-4 ani functia de consilier clienti, dupa care a avut oportunitatea de a ocupa o functie de suport la nivel national. Facea parte dintr-o echipa de 20-25 de persoane si avea un job foarte bine privit de cei din jur. Atunci a venit si vestea ca sotia lui este insarcinata.

Pentru Raul, Alexandra si Eduard Andrei sunt cele mai importante comori de pe lume. Asa ca fara nici un fel de ezitate, au lasat Petrosaniul in urma si s-au mutat la Sibiu – acolo au gasit un medic de incredere si sprijinul familiei de care aveau nevoie pe perioada cât Alexandra a fost insarcinata.

Eduard Andrei face sase ani in toamna, iar parintii sunt foarte mandri cu el. Raul si Alexandra, au trecut prin multe impreuna, iar acestea au insemnat, din pacate, si momente grele, probleme de sanatate care ar fi putut sa o rapeasca pe sotia lui de langa el, dar acest lucru nu s-a intamplat. In schimb, acest episod i-a facut mai puternici, mai uniti si mai indragostiti ca niciodata.

 

 

Perioada actuala s-a transformat in mai mult timp petrecut cu familia, ceea ce-l incanta nespus pe Raul. Inainte, timpul petrecut impreuna insemna calatorit: „Ne place sa mergem sa vizitam. Sa stam la soare. Eu mai putin, ea mai mult. Eu inot, ea nu inoata, eu ma scufund, ea nu se scufunda. Ne completam unul pe celalat”, rade el.

Pe langa familia-i minuntata, Raul mai are o iubire: fotografia. Recunoaste ca are foarte rar timp sa faca poze, dar ca savureaza din plin momentele in care are aparatul in mana. „E momentul meu de relaxare bine meritat.” Se amuza cand isi aminteste ca, la inceput, nici nu stia sa foloseasca aparatul... doar apasa butonul si astepta ca magia sa se intample. Insa, ambitios, cum e din fire, a urmat cateva cursuri de fotografie si acum stapaneste toate secretele unei poze perfecte.

 Draga Raul, esti unul din #OameniidelaBanca pentru care incercam in fiecare zi sa facem ca lucrurile sa fie bine. Ne bucuram ca faci parte din familia noastra! 

 

Foto credit: Gina Stef