07 octombrie 2020

Robert Szilagyi: Supereroul banking-ului

Orice provocare pe care o acceptam ne va duce pe culmi noi, insa uneori lucrurile simple sunt cele care aprind scanteia celor mai neasteptate bucurii si a celor mai frumoase realizari. Poate acesta a fost si cazul lui Robert Szilagyi, unul dintre #OameniidelaBanca care nu au stiut dintotdeauna ca banking-ul va fi cartea lor de vizita, dar carora nu le-a luat mult sa desluseasca misterele acestui domeniu si sa se indragosteasca de el. Daca l-am fi intrebat pe Robert acum 10 ani ce isi doreste sa faca, ne-ar fi raspuns fara pic de ezitare in glas: volei. Imprejurarile au facut insa ca domeniul financiar sa ii faca cu ochiul, iar de acolo drumul lui sa se paveze incet catre noi.

 

 

Dupa 10 ani in care a jucat volei de performanta, in urma unei accidentari s-a trezit in fata unei decizii importante: ce fac de aici? Fara sa stea prea mult pe ganduri, Robert a stiut ca primul pas pe care trebuie sa-l faca este "sa se puna cu burta pe carte" si sa se impace cu matematica. O ecuatie destul de simpla pentru el, avand in vedere ca intr-o singura vara si-a dat seama ca ii plac cifrele la fel de mult ca voleiul. De acolo, totul a fost simplu, dupa cum isi aminteste si el zambind:

 

„M-am inscris la o facultate de stiinte economice, unde am studiat finante si banci. Am aplicat la BT, unde stiam ca este cel mai bun loc in care pot ajunge. A fost un proces linear si eram foarte relaxat. Stiam ca am sa iau job-ul.”

 

Siguranta de sine l-a propulsat si asa se face ca, dupa ce a inceput in call center, pe colectare, a trecut la biroul de Bancassurance, apoi a ocupat functia Product Manager pe segmente si produse retail, urmand ca astazi sa gestioneze profilul de credite negarantate. Robert este „membru entuziasmat”, dupa cum ii place sa spuna, al programelor de credite online. Vine cu initiative de campanii pentru produsele de creditare, dezvolta fel de fel de produse, se ocupa de marketare si de studiile de piata, dar asta este doar o sinteza.

 

Pe scurt, el este una dintre persoanele care au dat startul campaniilor noastre de suflet: Bank Friday, Good Vibes Only, Happy Home Days.

„A fost o schimbare radicala pentru mine. A trebuit sa invat cate putin din toate pentru ca urma sa colaborez cu colegi din toate departamentele implicate in dezvoltarea produselor.” 

 

 

Pare destul de greu, insa Robert a avut mereu carisma si priceperea sa comunice cu oamenii. “Lucrurile devin simple cand esti om cu cineva si cand puteti cladi impreuna lucruri frumoase.” Nu e de mirare ca mare parte din timp, colegii din toata tara ii cer ajutorul pentru toate produsele de retail si tocmai asta-i place cel mai mult, pentru ca e „mereu in priza”. La sfarsit de zi, isi doreste un singur lucru, ca oamenii sa stie ca este alaturi de ei.

 

Cu siguranta, spiritul de echipa se trage de pe vremea in care juca volei de performanta. Totul se intampla la Dej, un loc cu traditie pentru acest sport. Cu un frate mai mare care avea aceeasi pasiune, dar si pentru ca toti „baietii cool” faceau volei, Robert avea sa intre pe teren, chiar in centru, unde ii era locul. In clasa a 5-a ajunsese capitan de echipa, iar pana in clasa a 12-a avea in palmares medalii de aur la diferite campionate nationale si europene. Accidentarea nu l-a tinut departe de acest sport si inima-i pompeaza sangele rapid prin corp, cand urmareste meciurile echipei preferate, alaturi de care a crescut, CS Unirea Dej.

De altfel, recunoaste amuzat ca ii place sa faca pariuri cu oamenii care nu stiu ca a jucat volei pentru ca e sigur ca victoria va fi de partea lui. Sa nu spuneti ca nu v-am avertizat! 

O persoana atat de dinamica nu are cum sa se multumeasca cu un singur hobby, nu? Tocmai de asta, Robert a descoperit o pasiune pentru romanele grafice si pentru comic books. „Mi-am facut deja o colectie imensa. Iubesc la nebunie orice tine de grafica!”. Ii place sa le rasfoiasca cel mai mult in zilele de weekend, in care se trezeste tarziu si in care nu face ochi decat dupa ce mirosul cafelei ii inunda narile. Am crede ca sportul de performanta i-a insuflat o oarecare obisnuinta pentru dimineti, insa Robert va rade copios si ne va contrazice: „vin ultimul la birou si plec tot ultimul”.

 

 

Robert, tu esti supereroul romanului nostru grafic si nu putem decat sa iti multumim ca esti unul dintre #OameniidelaBanca care ne insenineaza ziua in diminetile tarzii, chiar din prima clipa in care iti auzim surasul facand ecouri prin birou. 💛

 


Photo credit: Vlad Cupsa