22 aprilie 2021

Silvia Jurcoi: Banking, o poveste ce continua de 25 ani

Articolul de astazi se afla sub semnul inceputurilor privite prin experienta Silviei Jurcoi, protagonista #OameniidelaBanca alaturi de care am scris primele pagini din povestea Bancii Transilvania.

Silvia face parte din echipa BT Arad inca din anul 1996, perioada in care banca noastra tocmai ce isi deschidea pentru prima data portile in oras. Momentul este rememorat cu emotie de catre colega noastra si, prin cuvintele sale, reusim sa facem si noi o calatorie in timp si sa ne amintim acest eveniment important din istoria Bancii Transilvania:

 

„Am ajuns la BT pe data de 1 mai 1996, chiar in momentul in care s-au deschis portile si s-a ciocnit sampania. La acea vreme eram 12 oameni – 12 seminte, cum imi place mie sa zic – care au inceput usor, usor sa creasca si sa contribuie la dezvoltarea bancii prin seriozitate si increderea acordata clientilor. Ne-am unit toate fortele si, impreuna cu cei ce au venit in urma noastra, am reusit sa aducem Banca Transilvania unde e astazi.”

 

Caruselul emotiilor din prima sa zi la BT este completat de peripetiile amuzante ce s-au petrecut la marea deschidere. Evenimentul a fost celebrat cu gustari si sampanie, iar numerosi clienti au fost invitati sa participe. La un moment dat, un tanar ospatar s-a dezechilibrat si a scapat tava cu cele 20 de pahare de sampanie. Intamplarea avea sa fie de bun augur, caci superstitiile din popor spun ca „cioburile aduc noroc”.

Apoi, au urmat primele intalniri cu clientii. Silvia isi aduce aminte si acum de primul cont deschis in noua sucursala: „Prima clienta si primul cont deschis la sucursala din Arad a fost al unei doamne ceva mai in varsta. A ramas o clienta de suflet pentru noi. De fiecare data cand venea in sucursala ne aducea aminte de primele zile.”

In prezent, Silvia este Specialist Servicii Clienti si ii ajuta pe cei ce trec pragul sucursalei cu multa rabdare si drag, la fel ca in prima zi. Obiectivul ei este ca toti clientii sa plece multumiti din banca, indiferent de supararile sau problemele cu care au intrat. Alaturi de banca, Silvia a trait cele mai intense evenimente din viata, evenimente pe care le-a adapostit cu grija in sufletul sau:

 

„Ma bucur ca acum sunt pe receptie si ca ma pot dedica mai mult interactiunii cu oamenii. Vin si tineri la inceput de drum la noi. Vad copiii mei in ei, atat de mult ii indragesc. Eu am un baiat de 30 de ani si o fata de 16 ani. Dupa ce am nascut baiatul, mi-am dorit sa infiez o fetita, insa la 3 ani dupa ce nu am putut infia fetita respectiva, Dumnezeu mi-a daruit fetita. Ma bucur in fiecare zi de ei, impreuna cu sotul meu.”

 

Silvia traieste autentic toate cele „4 fiice ale anului”, asa cum tare frumos a numit ea anotimpurile. Ii place sa citeasca si, cand are ocazia, sa calatoreasca. Iubeste sa fie inconjurata de oameni, astfel ca destinatia perfecta pentru o vacanta ar fi un loc plin de viata, unde toata lumea isi creeaza propria atmosfera de distractie si relaxare.

Ca fiecare dintre noi, Silvia a trecut si prin momente dificile, iar nu putine au fost datile cand oboseala ii acoperea gandurile. Mama ei a fost cea care i-a oferit cele mai valoroase lectii despre putere si devotament.

„Mama mea a murit la varsta de 97 de ani, in urma cu 2 ani. A fost un izvor de intelepciune si ne spunea noua, copiilor, ca «Eu am ramas orfana de la 7 ani. In viata asta, trebuie sa luptati. Sunt foarte putine lucruri pe care nu le puteti face. Trebuie sa luptati. Eu am fost o luptatoare, altfel ce ma faceam?». Cand a murit, am ramas ca niste pui fara closca. Dar asa cum ne-a invatat ea, am ramas puternici si luptam in continuare.”

 

BT Extra – intrebari extra pentru #Oameniidelabanca! 💛

 

Daca ar fi sa primesti un premiu, pentru ce anume l-ai primi?

„Daca ar fi sa ma raportez la activitatea profesionala, probabil as primi un premiu de apreciere pentru rezultatele obtinute pana in momentul prezent.”

 

Daca ai putea sa traiesti intr-un film, care ar fi acela?

„As alege filmele in care, la final, dreptatea iese invingatoare. Imi plac foarte mult filmele politiste si cele documentare. Din seria filmelor romanesti, imi place si acum sa revizionez «Pistruiatul».”

 

Ce carte citesti in prezent?

„Tocmai am inceput lectura Bibliei pentru femei. In timpul liber, cant si intr-un cor. Sunt o persoana credincioasa si imi reincarc energia prin astfel de activitati.”

 

Draga Silvia, esti o luptatoare, iar noi nu putem decat sa iti multumim pentru lectiile pline de dragoste pe care ni le oferi in fiecare zi. Suntem mandri ca esti unul dintre #OameniidelaBanca!

 

Photo credit: Sabina Mladin