0%

Silviu Mihai: ,,Nu te opri din invatat pentru ca viata nu se va opri niciodata sa-ti dea lectii.”

12 ianuarie 2022 Timp de citire 6:00 minute

Prin anul 2006, Silviu Mihai tocmai terminase studiile la Academia de Studii Economice din Bucuresti si se pregatea sa faca primii pasi in cariera sa. A aplicat la mai multe banci din Pitesti, insa a ales sa mearga mai departe cu cei care s-au miscat cel mai repede in a-i oferi raspunsul pe care il astepta. Da, noi am aceia si da, ne mandrim tare cu asta. 😊

De ce domeniul bancar si nu altul? Ne spune chiar Silviu: „Domeniul financiar era in voga in perioada respectiva, se afla intr-o dezvoltare continua. Apareau foarte multe banci pe piata, era o extindere foarte mare a sistemului bancar si exista o apropiere mai mare fata de clienti in general. Mi s-a parut foarte interesant, un domeniu activ, provocator si nou pentru mine. Dupa o perioada mai putin frumoasa in sistemul financiar de la sfarsitul anilor 90, bancile au inceput sa recastige increderea oamenilor.”

Alegerea de a intra in Banca Transilvania s-a produs natural pentru Silviu. I-a placut foarte mult ca suntem o banca romaneasca, venita din Ardeal (Silviu are origini in zona Sibiului). Chiar daca, la acea vreme, nu era atat de dezvoltata in Pitesti, Silviu a prins chiar perioada in care BT se consolida ca banca pe piata. Pentru el, a fost cu atat mai incitant cu cat a fost chiar primul job pe care l-a avut. A avut multe lucruri de invatat, dar si norocul de a avea alaturi o echipa frumoasa, cu oameni care l-au sprijinit inca de la inceput: „Oricat ai fi studiat in facultate, practica e intotdeauna diferita. Ai nevoie de cineva care sa iti faca trecerea usoara si sa te integreze in domeniu. Din fericire pentru mine, eu am avut alaturi o echipa frumoasa, care m-a ajutat sa ma dezvolt.”

Astazi, Silviu a ajuns sa fie chiar el cel care introduce noii angajati ai Bancii Transilvania in lumea bankingului, prin postul de Mentor Trainer la Sucursala Pitesti. Pe langa rabdare, generozitate si intelegere, acest post vine cu o cantitate de responsabilitate deloc de neglijat, dar si cu satisfactia ca poti impartasi din experienta ta celor care isi doresc sa te urmeze.

„Ca Mentor Trainer in BT, trebuie sa stai cu un om care nu a lucrat niciodata in domeniul bancar si sa incerci sa il faci sa se adapteze la noul mediu in conditii de siguranta, caci vorbim de un domeniu care implica foarte multa responsabilitate. Oamenii sunt foarte tematori cu banii lor, iar atunci e foarte important ca omul de la ghiseu sa fie de incredere si sa inspire siguranta. Acesta este jobul meu acum: sa ii fac pe cei nou-veniti sa se simta bine, sa se integreze si sa fie stapani pe cunostinte, pentru ca atunci cand ajung la ghiseu sa fie  totul sub control.” 

Silviu nu este doar un mentor pentru colegii sai. Prin felul captivant in care expune informatiile, dar si prin rabdarea cu care evalueaza intelegerea lor, reuseste sa schimbe perspective si sa deschida oportunitati. Iata care e abordarea sa:

„Intr-o zi obisnuita la birou, ne incepem dimineata cu o discutie light, ca sa ne trezim putin. Ne bem cafeaua si socializam. E important sa avem momentul acesta de icebreaking, sa destindem atmosfera, sa punem eventual muzica – poate niste Metallica, ca sa ne trezim instant. 😊 Nu imi place sa fiu rigid, sa fiu asemanat cu profesorul acela rau de la scoala. O luam pas cu pas. Incepem cu putina recapitulare, mai exersam, mai luam o pauza. Vreau sa acumuleze cunostinte intr-un mod placut, sa nu se sperie sau sa se simta constransi. Sunt de parere ca o atmosfera mai destinsa si mai prietenoasa ii ajuta sa acumuleze mai usor cunostinte.”

In timpul liber, Silviu se dedica celor doua pasiuni dragi lui, pe care reuseste sa le imbine de minune: „Imi place foarte mult sa citesc! In principiu, imi place literatura care imbina psihologia si istoria cu experientele oamenilor. Asta ma atrage foarte tare. Am o slabiciune pentru scriitorii rusi – si cei clasici, si cei contemporani. In acelasi timp, imi place sa calatoresc, sa merg in locurile pe care le descopar in carti. Imi place sa le vad si eu, sa vad cum le percep dupa ce le-am vazut evocate prin carti. N-am ajuns chiar in toate, dar sper sa reusesc. Dintre destinatii, cel mai mult mi-au placut Moscova si Sankt Petersburg. Mi-a placut foarte tare si sudul Italiei, zona aceea cu Napoli, Capri, Vezuviu, Pompei. Sunt orase incarcate de istorie si natura, iar pentru pasionati, poate fi o calatorie relaxanta si interesanta in acelasi timp. Am si o destinatie la care as vrea sa ajung, insa nu am reusit pana acum: in America de Sud, o zona descrisa de un autor foarte drag mie, Mario Vargas Llosa, de la care as citi absolut orice.”

 

Draga Silviu, iti multumim ca ai reusit sa faci din invatare o pasiune si ca ai atat de multe de oferit celor care iti ies in cale. Noi suntem tare mandri ca ne numaram printre ei si ca te putem numi unul dintre #OameniidelaBanca! 💛

 

BT Extra – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Care e motto-ul tau?

„Nu te opri din invatat pentru ca viata nu se va opri niciodata sa-ti dea lectii.”

 

Daca ai putea trai intr-o carte, pe care ai alege-o?

„Ma gandesc la cartea Aviatorul a lui Evgheni Vodolazkin. Acolo, personajul principal – aviatorul – este supus unui experiment: este criogenat la inceputul secolului 20 si dezghetat dupa aproximativ 90 de ani. El ramane la varsta la care a fost inghetat si redescopera cum e viata intr-un nou secol. Mi se pare un experiment interesant, sa poti trai in secole diferite si sa poti compara ce a fost, ce ai invatat si trait tu cu ceea ce se intampla peste 100 de ani.”

 

Pentru care lucru esti recunoscator ca s-a inventat?

„Internetul. Atunci cand eram eu la scoala si chiar pe la inceputul facultatii, nu era asa de raspandit. Acum, pot sa aflu o gramada de lucruri interesante legate de job, pasiuni, calatorii prin intermediul oricarui gadget. Si, ce am descoperit in special acum, in pandemie, e ca internetul ne permite sa avem oamenii dragi aproape, chiar daca ne aflam la distanta. Putem comunica foarte usor prin numeroase platforme, putem sa stam de vorba, sa ne facem experiente frumoase si chiar sa ne facem job-ul, iar pentru asta as spune ca sunt recunoscator internetului.”

Ți-a plăcut acest articol?
68
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.