12 iunie 2020

Simona Revenco - Despre pasiune, croitorie si banking

De aceasta data, atentia noastra se indreapta catre literele imense ale Hollywood-ului Transilvanean care se inalta impunator deasupra orasului. Asa ca iata-ne in Brasov orasul in care continuam seria #OameniidelaBanca cu povestea Simonei Revenco.

Simona este sefa la Agentia Divizia pentru Medici din 2013, dar istoricul ei in Banca Transilvania se intinde pe o perioada mult mai indelungata: a inceput in 2005 din ghiseu, chiar dupa terminarea facultatii, apoi s-a mutat pe o alta pozitie, tot de ghiseu si coordonare, dupa care a ajuns inlocuitor de sef de agentie si sef de agentie din 2008, pana in 2013, cand s-a alaturat Diviziei pentru Medici:

 

„E o chestie unica, aparte. (...) Sunt banci care au divizii pentru profesii liberare, dar nu special pentru medici, pentru nevoile lor, cu produse create doar pentru medici”.

 

La agentie, o zi de lucru nu seamana niciodata cu alta: „De regula, tot ce-ti propui nu se respecta in totalitate, pentru ca apar task-uri, urgente, si atunci To do-listul tau nu e intotdeauna parcurs in intregime. Noi deja suntem obisnuiti, la noi asta este rutina, mai degraba”.

Marele lor avantaj ca agentie este ca sunt pozitionati foarte bine, intr-o cladire unde functioneaza doua spitale. Interactiunea cu medicii este una deosebita pentru Simona, pentru ca ii poate vizita direct la „locul de munca”, acolo unde este posibil, si poate afla foarte multe lucruri despre diverse domenii, despre cum functioneaza aparatele medicale sau despre proceduri. Simona poate sa priveasca cu mandrie rezultatul final: a avut sansa ca ea si intreaga echipa sa fie invitati la inaugurarea unor clinici.

Desigur, exista si alte lucruri care o fac mandra si o incarca cu fericire, si anume propriile ei creatii vestimentare. „Pasiunea asta cred ca o am de cand eram copila. (...) Aveam o mare problema cu foarfeca, taiam tot ce prindeam, incepand de la haine, inclusiv parul”, rade ea.

Astazi isi poarta cu mandrie fustele la birou si in oras, iar lumea este uimita cand afla ca ele nu sunt cumparate, ci create chiar de mana ei. Am intrebat-o daca vede in aceasta pasiune si un potential de business, dar ne-a marturisit ca inca nu se gandeste la asta, chiar daca prietenele ei si-au manifestat deja dorinta sa poarte creatii marca Simona Revenco. Recunoastem ca am vrea si noi sa ne inscriem pe aceasta lista!

„Pasiunea asta nu a fost una constanta”, insa. Dupa perioada copilariei nu s-a mai preocupat de ea. „Mi-a revenit acum vreo 10 ani, in momentul in care am primit prima masina de cusut. (...) A fost un proces foarte lung in care mi-am pus niste targeturi, dar nu de pe azi pe maine: pana la anu’ sa invat sa fac o fusta, pana anul urmator sa fac macar o rochie. Cam asa a decurs treaba. Cel putin in ultimii 5 ani.”

Simona isi noteaza pe caiet care este urmatorul ei obiectiv, dupa care face tot posibilul sa si-l indeplineasca. Ne spune ca lucrurile devin mai usoare cu timpul, dar acest lucru se datoreaza multor ore de invatare: „Am facut cursuri ca sa inteleg niste lucruri. Am primit masina de cusut, dar am realizat ca nu inteleg cum se executa anumite treburi”. Cursurile de cusut nu au fost singurele cursuri creative la care a participat Simona pentru a-si dezvolta latura artistica: aici aducem in discutie o alta pasiune de-a sa, pictura. Un curs interesant de pictura la care a participat a transformat o simpla mazgalitura intr-un autoportret. De la acel curs i s-a activat Simonei dorinta de a mai picta.

Asadar, talentul la croitorie si pictura nu au fost innascute, ci cultivate cu multa ambitie de catre Simona: „Pasiunile astea sunt refugiul meu. (...) Imi plac atat de mult incat ma rup de tot ce este in jurul meu. E un refugiu constructiv. E o placere, efectiv”.

 

Draga noastra Simona, pentru noi este o placere sa te numim unul din #OameniidelaBanca plini de energie, care sunt o adevarata sursa de inspiratie pentru noi. Ne bucuram ca faci parte din echipa! 

 

Foto credit: Gina Stef