0%

Stanescu Ionut Stefan: Sa dam play energiei pozitive!

30 iulie 2021 Timp de citire 6:00 minute

Plin de energie si de buna dispozitie, Ionut Stanescu este cu siguranta unul dintre #OameniidelaBanca alaturi de care chiar si diminetile de luni devin placute. Specialist Servicii Clienti Receptie la sucursala Brasov si parinte full-time al unor fetite adorabile, Ionut stie cat de important este sa mentina un echilibru intre job si viata de familie. Mai multe despre cum reuseste sa le impace pe toate, dar si despre debutul sau in lumea banking-ului, aflam chiar de la el!

„Inainte de banking, am facut din toate cate putin. In 2014, s-a ivit posibilitatea sa intru in domeniul bancar, la BT. Sfatul sotiei a cantarit foarte mult in aceasta situatie, ea m-a incurajat sa imi depun CV-ul aici, dar si experienta pe care am dobandit-o prin jobul anterior, la o casa de schimb valutar. S-a potrivit manusa, ca sa spun asa, eu urmand sa lucrez pe un post de casierie in banca. Apoi, de la casierie, am inceput sa ies tot mai in fata, iar asta este un subiect cu care ma amuz alaturi de clientii care ma stiu inca de la inceputuri si imi zic «Mai, eu vad ca tu vii tot mai aproape de usa, o fi de bine sau de rau? », biroul meu fiind foarte aproape de zona de intrare/iesire tocmai pentru a facilita intampinarea clientului si, automat, vine si aceasta intrebare.”

Printre primele lucruri pe care Ionut le face atunci cand ajunge la birou este sa-si porneasca playlist-ul cu muzica preferata, pentru un boost de motivatie si energie pozitiva pentru intreaga echipa. A devenit deja o traditie in sucursala Brasov ca mood-ul de weekend sa fie setat cu piesa „It’s Friday again”. Nici nu e de mirare ca dai de zambete oriunde privesti atunci cand intri in sucursala! 😊 Ziua continua cu o cafea alaturi de colegi si consultarea agendei pentru organizare si stabilirea prioritatilor. Fiind unul dintre colegii de pe receptie, Ionut verifica persoanele programate pe ziua respectiva si se asigura de respectarea ordinii, pentru o mai mare eficienta.

„Este un lucru foarte bun, din mai multe privinte. In primul rand, ne permite noua, echipei, sa avem un moment de respiro intre operatiuni. Bineinteles, este un lucru bun si pentru client in sine. Acele minute in plus ma ajuta sa inteleg mai bine care este nevoia celui din fata mea si sa pot sa ii raspund cu cea mai buna solutie pentru el. La BT, exista conceptul de human banking pe care trebuie sa il valorificam. Este al nostru. Eram la un moment dat in vacanta in Italia si m-am intalnit pe peronul garii cu un client care m-a si recunoscut si alaturi de care am stat de vorba minute bune. Ma bucur sa vad ca se pot consolida astfel de relatii in Banca Transilvania.” 

Daca la inceput va povesteam ca Ionut se numara printre cei ce se straduiesc sa mentina un echilibru intre job si viata personala, acum va dezvaluim si secretul: totul porneste din mindset. Chiar daca o zi poate fi mai aglomerata decat cealalta si intervin multe provocari neprevazute, Ionut este de parere ca „la finalul zilei, este important sa facem si pentru noi sa fie bine. Meritam asta”. In acest caz, ordinea devine cuvantul de baza: de la cum reusesti sa iti gestionezi clientii din ziua respectiva si pana la salutul de plecare, fiecare influenteaza incarcatura cu care pornesti spre casa. Tocmai de aceea, daca ar fi sa va vorbim despre hobby-urile sale, pe primul loc se claseaza chiar timpul liber, pe care il dedica relaxarii.

„Este foarte important sa avem acele momente pentru noi. Pentru mine, unul dintre aceste momente este pescuitul. E hobby-ul meu preferat inca de cand eram copil, chiar daca nu ies castigat de fiecare data. Ma gandesc ca am stat, am incercat si am reusit sa ma relaxez, sa ma deconectez. Bineinteles, daca mai si prind, bucuria se dubleaza.”

Cu o medie de aproximativ 14 mii de pasi intr-o zi obisnuita, e clar ca Ionut este genul de persoana careia ii place sa puna lucrurile in miscare. Tocmai de aceea, in weekend-uri, plimbarile cu masina sunt inlocuite cu expeditiile „la picior”, pentru a le invata si pe fetitele sale cat de important este sa renunti din cand in cand la confort pentru a te reconecta la ceea ce se intampla in jur.

Tabloul unei zile perfecte se incheie cu o imbratisare intre Ionut, sotia si copiii sai, de la care nelipsit este mult iubitul catel al familiei. O imagine demna de invidiat! 💛

 

Ionut, suntem tare bucurosi ca avem in echipa o persoana atat de carismatica si de devotata. Pentru acest lucru, si nu numai, te numim cu mandrie unul dintre #OameniidelaBanca! 😊

 

BT Extra – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Ce ai face daca ai avea ocazia sa iti formezi propriul partid?

„Oh, wow! Sincer, nu cred ca as face-o. Unii dintre superiorii de la diferitele entitati prin care am fost mi-au spus ca as avea veleitati de manager, insa nu cred ca as putea gestiona un partid. Acolo as vedea un conflict de interese. Vedem chiar in realitatea de zi cu zi cum oameni trec de la un partid la altul pentru a-si vedea interesul. Din pacate, e un lucru daunator pentru noi, iar eu nu as fi adeptul. Nu mi-a placut niciodata sa cochetez cu ideea asta si... nu cred ca as face-o.”

 

Pentru ce lucru esti recunoscator ca s-a inventat?

„Tehnologia – desi unii m-ar putea contesta aici. Dar un lucru care este scapat din vedere este acela ca sintagma stai toata ziua pe telefon poate fi transformata in orice vrei tu, chiar intr-un lucru benefic. De la realizarea operatiunilor bancare online, fara sa te deplasezi, indiferent de vreme sau perioada, pana la asigurarea confortului din propria locuinta, discutii cu prieteni pe care nu i-ai mai putut vedea face to face de ceva timp... Toate ne ajuta sa ramanem conectati intre noi si la ceea ce ni se intampla in jur. Nu sunt genul de persoana innebunita dupa ultimele tehnologii, nu stau la coada dupa cel mai nou telefon lansat, insa ceea ce am, folosesc si ma ajuta in activitatea mea zilnica.”

 

In ce animal ai vrea sa te transformi peste noapte?

„Poate nu o sa mai para o surpriza acum, data fiind pasiunea mea pentru pescuit, dar cred ca mi-ar placea sa fiu un peste. Chiar daca ar exista riscul sa fiu prins, m-as putea bucura de foarte multa libertate.”

 

Photo credit: Gina Stef

Ți-a plăcut acest articol?
35
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.