0%

Stefan Manolache: Despre secretul longevitatii in banking

01 septembrie 2021 Timp de citire 5:00 minute

Astazi ne indreptam atentia catre Campina. Sau Sinaia. Sau undeva la mijloc? Totul depinde de locul in care se afla in acest moment Stefan Manolache, protagonistul #OameniidelaBanca de astazi! Desi locuieste in Sinaia, Stefan lucreaza in agentia din Campina, care se afla la aproximativ 30 de km distanta. Cum si de ce a ajuns Stefan dintr-o parte in alta parte? Aflam mai jos!

„In momentul de fata sunt Expert Soluții Clienți si ma ocup de partea de Receptie de aproape un an de zile, de cand a inceput implementarea lui. Anul acesta implinesc 14 ani de cand lucrez la Banca Transilvania. In principal, am lucrat in mai multe agentii. Prima oara am inceput sa lucrez intr-o agentie din Busteni, apoi m-am mutat la agentia Sinaia, orasul unde si locuiesc. Iar de la inceputul lui 2015, lucrez la agentia Campina. Dar toata povestea a inceput asa: intr-o zi, venind de la Brasov spre Sinaia, am vazut ca se deschide o agentie a bancii in Busteni. Nu stiam nimic de Banca Transilvania. Eu atunci fusesem plecat, lucrasem un an de zile in Arad si imi doream sa ma intorc acasa. Pur si simplu, am zis sa-mi depun un CV acolo si asa a inceput toata aventura de mai sus.”

Asadar, Stefan a schimbat cateva orase in acesti ani. Intrebarea fireasca ar fi: de ce? „Tot timpul am nevoie de o provocare, de a invata lucruri noi, pentru ca ma plictisesc destul de repede si nu-mi plac lucrurile repetitive. Poate asta e si secretul longevitatii mele aici: am avut tot timpul provocari diferite, apoi locuri diferite. Cativa ani la Busteni, apoi Sinaia, apoi Campina… schimbi locul, schimbi oamenii, schimbi problemele. Asta te tine in priza.” Drumul Sinaia-Campina este si el, intr-un fel sau altul, o modalitate de a tine monotonia departe: „E un drum foarte aglomerat, dureaza in mod normal intre 30 si 35 de minute, dar sunt zile in care dureaza si mai mult. Cred ca luna august a fost cea mai aglomerata luna de pana acum. Avantajul Sinaiei este ca apropape tot anul este o destinatie turistica, atat vara, cat si iarna. Sunt doar cateva luni, undeva la inceputul anului cand se mai limiteaza numarul de turisti, in rest, e ok, e un oras plin de viata.”

Avand o vechime de aproape 14 ani in BT, l-am intrebat pe Stefan ce sfat si-ar da versiunii sale mai tinere daca s-ar putea intoarce in timp, la inceputul experientei sale in banking: „Probabil ar fi mai multe. In primul si in primul rand, nu neaparat un sfat, dar poate m-as ajusta un pic si as face cateva schimbari. Trebuie sa fii tot timpul pregatit sa inveti lucruri noi. Sa te adaptezi si sa nu te opui schimbarii – asta e lucrul cel mai important. Si apoi, sunt cateva chestii de trasatura de caracter pe care, cumva, munca in banca si volumul de clienti te obliga sa le schimbi. Adica, de exemplu, sa fii ordonat, atent, si ca in orice sistem mare, trebuie sa te obisnuiesti si sa te adaptezi.”

Pe cat sunt de serioase unele situatii in banking, pe atat sunt de dulci altele: „Sunt multe momente in care am simtit mandrie. Atunci cand esti satisfacut de munca ta, momentele acestea sunt numeroase. In principiu, lucrul care te marcheaza si te face sa te simti bine la locul de munca e atunci cand ai clienti multumiti si reusesti sa le rezolvi problemele. Asta e realizarea cea mai mare. La noi in agentie, suntem o echipa omogena, majoritatea sunt oameni cu experienta si asta e ingredientul cel mai important.”

Colegialitatea nu se opreste in birou, ci se extinde si in afara lui! Din cand in cand, Stefan reuseste sa-si convinga colegii sa participe la cate o drumetie pe munte, principala pasiune a lui Stefan: „In weekend-ul acesta urc la noi, in Bucegi, pe Varful Omu. Trasee sunt multe, dar Bucegii sunt muntii mei preferati. Si Fagarasii sunt frumosi, dar nu atat de aproape de mine. Bucegii sunt cei care mi-au ramas in suflet cel mai mult. Dar pe lista de dorinte ar fi sa urc pe Mont Blanc. Nu as mai avea alte dorinte, deocamdata. Am tot ce-mi doresc si cam acesta ar fi lucrul pe care l-as vedea in viitorul apropiat. Sunt un om simplu, nu am nevoie de nimic special. Cea mai mare fericire pentru mine e sa-i stiu pe cei dragi mie fericiti sau bine.” 😊

 

Draga Stefan, speram ca obiectivul de pe lista de dorinte sa se indeplineasca mai repede decat te-ai astepta! Suntem mandri sa te avem printre #OameniidelaBanca si multumim ca faci parte din echipa BT!😊

 

BT Extra – intrebari extra pentru #Oameniidelabanca!

Ce ai schimba la lumea aceasta?

„Sunt multe lucruri pe care le-as schimba. Daca as putea, as opri lumea in loc si i-as da apoi drumul la o viteza mai mica. E o perioada foarte agitata pe care noi o resimtim din plin si cumva ar trebui sa ne oprim si sa ne gandim bine la ce vrem sa facem si cum vrem sa facem asta.”

 

Daca ai putea trai pentru o zi viata altcuiva, pe cine ai alege?

„M-as alege pe mine! 😊 Prefer o zi in plus la viata mea.”

 

Daca ai fi o culoare, ce culoare ai fi?

„Pai, avand in vedere ca imi place bleumarinul (si nuantele de albastru), cred ca bleumarinul!”

 

Photo credit: Vlad Pahontu

Ți-a plăcut acest articol?
35
0

Abonează-te la newsletter

Și afli primul noutățile de pe
Newsroom & Blogul BT.

Te poți dezabona oricând dorești, vezi detalii.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din e-mail.

Încă puțin

Tocmai am trimis un e-mail către tine. Confirmă abonarea prin click pe linkul din email.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT Pay

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă NeoBT

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.

Descarcă BT24

Scanează codul cu telefonul mobil, în funcție de sistemul telefonului tău.