29 iunie 2020

Un ocol in jurul lumii cu Adina Cobusceanu

Ne place sa credem ca iubitorii de calatorii trebuie sa descopere cat mai multe colturi necunoscute din lume, pentru a deveni intregi si a se cunoaste cat mai bine. Asta credem si despre Adina Cobusceanu, unul din #OameniidelaBanca pe care i-am admirat intotdeauna pentru curajul de a se aventura in gasirea propriului sine.

Atunci cand nu are ghiozdanul de calatorit in spate, Adina se afla la biroul ei, in Cluj, unde se ocupa impreuna cu echipa sa de crearea unor noi produse BT sau de managementul celor existente: carduri de debit, wearables, conventii de salarii si ATM-uri. Anul acesta se fac 14 ani de cand lucreaza la noi, iar in prezent ocupa functia de Sef Servicii Carduri de Debit.

Povestea ei a inceput in anul 2006, in vara care a venit cu o schimbare in propria-i viata. Chiar daca era in anul doi la Management Hotelier din cadrul Facultatii de Business, s-a angajat la noi, pentru ca anuntul de job pus la bataie ii starnise interesul.

A inceput ca un soi de Data Entry Officer pentru cereri de carduri de credit si a crezut ca la stadiul acela isi va incheia toate socotelile, dar, bineinteles, nu a fost asa: „Nu am avut in plan sa lucrez in banking, a fost ceva aparut peste noapte. M-a prins foarte tare universul acesta al product managementului si al cardurilor, deoarece este foarte dinamic si sunt tot timpul lucruri noi de facut, de invatat, mereu se schimba ceva.”

A ramas conectata cu domeniul turismului prin faptul ca iubeste sa calatoreasca, dar fara sa adopte stilul celor care sunt atrasi de capitalele instagramabile, hoteluri luxoase si locatii scumpe. Se multumeste sa exploreze lumea cu camera foto a telefonului, cu linistea naturii, dar si cu fascinatia culturii si a oamenilor. Din locurile vizitate pana acum, tara cea mai apropiata sufletului ei este Islanda, „o alta planeta, o minune a naturii”. A fost de doua ori, o data toamna si alta data iarna, special pentru a vedea Aurola Boreala.

Adina si-a strans atat de multe amintiri frumoase din aventurile ei, incat probabil ar fi nevoie sa scriem un articol separat pentru a le povesti asa cum se cuvine. Japonia, Filipine, Insulele Azore, Africa de Sud, Sri Lanka si Cambodgia sunt doar cateva din locurile care au fermecat-o. Printre alte lucruri impresionante, Adina a „dat o tura” de una singura pana in Africa de Sud, o tara care a fascinat-o pe deplin si din care s-a intors cu prieteni din toate colturile lumii. Este fara dar si poate un guru intr-ale calatoriilor. Nu e de mirare ca, acum un an, a facut gasca cu 5 colege si au mers intocmai in Dubai. #girlswannahavefun

Cea mai recenta aventura traita a fost in februarie, in Asia de Sud-Est unde a vizitat: Singapore, Filipine, Cambodgia (aici a fost si in Siem Reap, aproape de complexul de temple in care s-au filmat scene din Tomb Raider) si Hong Kong: „E incredibil, e o lume atat de diferita. (…) Erau trotuare si sosele suspendate, trotuare si sosele care treceau prin cladiri, prin mijlocul zgarie-norilor.”

Dupa atat de multe aventuri, unde mai pui ca Adina are timp si de un alt hobby? Vinul! Aceasta pasiune a fost preluata de la parinti, alaturi de care a intrat in curioasa lume a vinului si a inceput o afacare viticola. Acum cativa ani a plantat impreuna cu ai ei o podgorie in judetul Satu Mare, locul ei natal: „Din momentul in care plantezi o podgorie trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare. Este o investitie cu bataie lunga, fiind nevoie de multi ani pentru a ajunge la o maturitate care sa permita o productie de calitate. Noi am inceput acum sapte ani, suntem inca destul de la inceput de drum”. Se gandesc deja sa lucreze si la branding, dar deocamdata vinurile lor poarta numele Crama Cobusceanu.

 

Draga noastra Adina, speram sa degustam cat mai curand vinul familiei Cobusceanu, asta evident, in timp ce ne vei povesti ultimele tale peripetii!

 Iti tinem pumnii, te incurajam si-ti multumim ca esti unul din #OameniidelaBanca de care suntem mandri! 

 

Foto credit: Vlad Cupsa