18 februarie 2022

Veronica Cosma: Prima dragoste nu se uita niciodata

Ambitia, determinarea si responsabilitate sunt valorile care o definesc cel mai bine pe Veronica Cosma. Iar daca ar fi sa suplimentam lista cu inca un atribut, acesta ar fi devotamentul. Atat fata de familie, cat si fata de prima ei dragoste, Banca Transilvania. 💛

Veronica a ajuns sa faca parte din #OameniidelaBanca, prima data, in 2010, in Agentia Terezian din Sibiu, pe pozitia de Ofiter Front Office si apoi in calitate de Consilier Bancar. In 2014, a decis sa faca o pauza de banking si sa-i dedice mai mult timp fiicei ei in primii ani de scoala. A cautat mai multa flexibilitate in program la un alt loc de munca, dar satisfactiile intarziau sa apara: „Sotul meu simtea ca pe plan profesional nu eram la fel de implinita, cum eram odata. De fapt, era doar o chestiune de timp pana aveam sa ma intorc la prima mea dragoste.” In luna mai a anului 2018, Veronica s-a intors la Banca Transilvania, tot in Agentia din Terezian, pe pozitia de Ofiter Front Office, a urmat o perioada de formare si astazi a devenit Manager Relatii Clienti in sucursala BT din Sibiu, cu aspiratia de a deveni mentor pentru colegii ei mai putin experimentati.

 

Veronica visa sa lucreze in domeniul bancar inca din facultate. A crescut foarte mult ca om in ultimii ani si spune ca multe dintre valorile care o definesc astazi, si pe care le transmite si fiicei ei prin puterea exemplului, le-a cultivat in banca. „Prima dragoste nu se uita niciodata. Banca Transilvania mi-a scos in evidenta valorile si e locul de munca unde eu ma simt foarte implinita.” Orgoliile nu isi au locul in echipa din care face parte Veronica si dintotdeauna a simtit latura umana a colegilor ei. Si-a dat seama ca doar in echipa poti face lucruri mari: „Niciodata nu m-am simtit confortabil sa ies in fata. E important sa fiu eu, sa evoluez cu pasi mici, sa cresc si sa-mi infrunt fricile. Teama mea cea mai mare e vorbitul in public si ii apreciez extrem de mult pe formatorii profesionali care pot tine un curs impecabil. Mi-ar placea sa fiu mult mai degajata si sa transmit si eu acea siguranta. Pana la urma e vorba de exercitiu si de a da curs acestor provocari.”

 

Provenind dintr-o familie de oameni simpli, Veronica a fost invatata sa faca bine celor din jur fara a astepta nimic in schimb: „Sa fii om e lucru mare, imi spuneau parintii mei si imi dau seama tot mai mult ca aveau perfecta dreptate.” 

 

Plimbarile cu bicicleta in Sibiu si citybreak-urile ocazionale fac parte din micile placeri ale vietii pentru Veronica. Ii e dor de libertatea pe care i-o ofereau aceste iesiri inainte de pandemie. Cat despre cainele familiei, un Beagle extraordinar de energic si incapatanat, Veronica are doar cuvinte de lauda, mai ales ca pe durata acestei pandemii el a fost cel care a ridicat moralul familiei in momentele dificile: „Pricepe tot, dar face doar ce vrea. Cred ca a preluat din personalitatea sotului meu.” 😊

 

Draga Veronica, suntem convinsi ca vei da curs tuturor provocarilor si ca iti vei invinge orice frica.💪🏻 Noi iti vom fi alaturi si iti multumim ca faci parte din #OameniidelaBanca. 🥰

 

BT EXTRA – intrebari extra pentru #OameniidelaBanca!

Ce planuri ai pentru 2022?

”Eu si sotul meu ne incurajam foarte mult unul pe celalalt si ne sprijinim foarte mult. El urmeaza sa porneasca o afacere, fiind inginer intr-un service auto si il apreciez pentru hobby-ul pe care l-a dezvoltat pe partea mecanica. Asa ca planul meu este sa ii ofer suportul sa isi implineasca visul.”

 

Ai un tabiet pe care il respecti cu strictete?

”Nu exista weekend in care sa nu fac ceva dulce. Cred ca il pot numi atat tabiet, cat si hobby.”

 

Care e momentul cel mai potrivit pentru tine sa deschizi o carte?

”Imi place foarte mult sa citesc, dar sa imi aloc timpul necesar. In concediu citesc tot timpul. Carti de dezvoltare personala de obicei.”