01 februarie 2020

Vlad Ciobotea: „Mi-am gasit, in sfarsit, locul!”

Ce au in comun Alba, Bucurestiul, Clujul si Lundul? Va dam chiar acum raspunsul: pe Vlad, colegul nostru. Astazi, ne oprim la o cafea (la un Latte mare, ca sa fim exacti) sa il cunoastem mai bine pe Vlad Ciobotea, unul dintre #OameniidelaBanca de aproape doi ani.

Nonconformist din fire, Vlad spune amuzat ca a avut cateva momente de razvratire in viata lui. Provine dintr-o familie de medici, deci probabil ca toti s-ar fi asteptat ca si el sa rosteasca intr-o buna zi juramantul lui Hippocrate. Insa, intamplarea a facut ca relatiile economice internationale sa ii faca cu ochiul si sa il convinga se urce pe trenul Alba-Iulia - Bucuresti, pentru a se muta singur in capitala.  

Cu articole publicate si o multime de conferinte tinute, cariera lui isi croia incet drum inspre catedra de economie europeana. Aici, curajul, curiozitatea si iubirea pentru tarile scandinave l-au determinat sa faca o schimbare neprevazuta de drum si sa se urce in avion pana in Lund, Suedia, pentru a urma masterul.

Dorul de tara nu l-a tinut mult in Suedia, motiv pentru care s-a intors acasa, in Alba, unde a lucrat pe purchasing si mai apoi production planning si delivery. Pe lista de to do a lui Vlad, cuvantul provocare este doar un alt task pe care il bifeaza la final de zi. A negociat si pus pe picioare o intreaga hala de productie de cutii de viteze din Alba, dupa care a reinviat productia de ceramica la o alta fabrica. Cool, nu?

Din cele povestite pana acum, poate nu ne-am fi asteptat ca Vlad sa ajunga sa lucreze la banca. Totusi, a cochetat cu domeniul bancar inca din facultate cand a facut un internship. Ghiciti unde? Exact! La BT. Asta l-a facut sa isi reconsidere drumul si, curand, Vlad a intrat in familia BT, in departamentul de relatii internationale.

 

“Am stiut ca, in sfarsit, mi-am gasit locul! Ne-am potrivit din prima, chiar daca totul a fost o nebunie. Nu stiam nimic despre banking, dar aveam background de finance.”

 

Cu o viata atat de dinamica nu ne mai surprinde ca are timp si sa joace tenis sau sa mearga la ski. Calatoritul este a doua lui pasiune, dupa tenis: “As fi non-stop intr-un avion, daca as putea!” Clar ii place la inaltime, intrucat am aflat si ca in calatoriile sale este atent sa “bifeze” macar un sky bar. Asa a ajuns sa il cunoasca pe nimeni altul decat Massimo Bottura la propriul sau restaurant din Modena.

 

Vlad, cu efervescenta si optimismul tau nu putem fi altundeva decat la inaltime! 

 

Foto credit: Vlad Cupsa