🎧 #PodcastBT | Simona Halep - despre multă muncă, performanță și cum este să câștigi o finală de Grand Slam

 

"În 90% dintre meciuri, partida se câștigă înainte de a intra pe teren" ne mărturiseste Simona Halep în cel mai nou podcast BT Talks.

Dacă te-ai intrebat vreodată care e minset-ul unui campion, pregătește-ți 🎧 căștile. În noul podcast, vorbim despre disciplină, determinare și mentalitatea de a fi caștigător cu Simona Halep și Andi Moisescu, gazda podcastului nostru.

 

 

Show notes:

03:04 - Despre încrederea pe care a avut-o tatăl Simonei

07:28 - Modelele în sport 

10:36 - Sfatul Simonei pentru părinți

13:24 - Încredere, mentalitate de câstigător și victoria de la Wimbledon 

19:24 - Despre ce înseamnă să investesti în tine

20:54 - Izolarea față de orice i-ar fi putut afecta cariera

24:34 - Limita fiecăruia dintre noi nu e fixă 

31:10 - What's next 

 

 

Am ales și câteva idei mai interesante, însă te invităm să dai play:

  • Performanța nu e un secret. Trebuie să muncești și să îți dai seama ce ai greșit să poți face mai bine la următoarea ocazie. Când reușesti, uiți și suferința, și greutatea anilor.
  • În 90% dintre situații, meciul se câștigă înainte de meci. Meciurile emoționale, mari, de finale de Grand Slam se câștigă și se pierd înainte.
  • Nu e ușor să te împrietenești cu stresul. Darren Cahill a învătat-o pe Simona cum să vadă imaginea de ansamblu și să nu mai pună presiune pe moment pentru a se putea concentra. "În momentul în care pui prea multă presiune pe tine, te blochezi și nu te mai poți concentra."
  • Limita noastră nu este o limită fixă. Când vrei mai mult și mai mult, limita o poți face să fie flexibilă. "Mă simt obosită, au fost ani grei, dar 2-3 ani mai pot să joc".
  • Simona tot timpul a investit în sine și a marșat pe ce poate să o ajute pe termen lung: un antrenor mai bun, un atrenament mai bun. Și a învățat să ia ce e mai bun din fiecare moment sau persoană care a intrat în viața ei. 
  • În ultimii 6 ani Simona a fost în carantină totală. S-a izolat de tot ce ar fi putut să-i afecteze cariera și performanța. Inclusiv de interviuri sau apariții la emisiuni TV. Această carantină a ajutat-o să ajungă numărul 1 mondial.
  • Justine Henin, Rafael Nadal, Andrei Pavel, Gheorghe Hagi și Cristian Chivu sunt modele care au ajutat-o pe Simona în carieră.
  • Rafael Nadal este modelul Simonei pentru atitudinea pe care o are față de joc. Joacă fiecare punct ca și cum ar fi ultimul din viața lui. Doar după 3-4 ani de antrenamente cu Darren, Simona a ajuns să aibă o mentalitate asemănătoare cu a lui Nadal.

 

Anul acesta vom lansa și primul documentar despre Simona, așa că #staytuned. Poți asculta câteva "insight-uri" despre documentar în podcast-ul cu regizorul Radu Muntean.

Revenim curând cu alte episoade la BT Talks. Abonează-te pe una dintre platformele de podcasting Apple PodcastGoogle Podcast sau Spotify să nu ratezi nici-un episod.