05 iunie 2020

🎧 #PodcastBT | Simona Halep - despre multa munca, performanta si cum este sa castigi o finala de Grand Slam

 

"In 90% dintre meciuri, partida se castiga inainte de a intra pe teren" ne marturiseste Simona Halep in cel mai nou podcast BT Talks.

Daca te-ai intrebat vreodata care e minset-ul unui campion, pregateste-ti 🎧 castile. In noul podcast, vorbim despre disciplina, determinare si mentalitatea de a fi castigator cu Simona Halep si Andi Moisescu, gazda podcastului nostru.

 

 

Show notes:

03:04 - Despre increderea pe care a avut-o tatal Simonei

07:28 - Modelele in sport

10:36 - Sfatul Simonei pentru parinti

13:24 - Incredere, mentalitate de castigator si victoria de la Wimbledon

19:24 - Despre ce inseamna sa investesti in tine

20:54 - Izolarea fata de orice i-ar fi putut afecta cariera

24:34 - Limita fiecaruia dintre noi nu e fixa

31:10 - What's next

 

 

Am ales si cateva idei mai interesante, insa te invitam sa dai play:

  • Performanta nu e un secret. Trebuie sa muncesti si sa iti dai seama ce ai gresit sa poti face mai bine la urmatoarea ocazie. Cand reusesti, uiti si suferinta, si greutatea anilor.

  • In 90% dintre situatii, meciul se castiga inainte de meci. Meciurile emotionale, mari, de finale de Grand Slam se castiga si se pierd inainte.

  • Nu e usor sa te imprietenesti cu stresul. Darren Cahill a invatat-o pe Simona cum sa vada imaginea de ansamblu si sa nu mai puna presiune pe moment pentru a se putea concentra. "In momentul in care pui prea multa presiune pe tine, te blochezi si nu te mai poti concentra."

  • Limita noastra nu este o limita fixa. Cand vrei mai mult si mai mult, limita o poti face sa fie flexibila. "Ma simt obosita, au fost ani grei, dar 2-3 ani mai pot sa joc".

  • Simona tot timpul a investit in sine si a marsat pe ce poate sa o ajute pe termen lung: un antrenor mai bun, un atrenament mai bun. Si a invatat sa ia ce e mai bun din fiecare moment sau persoana care a intrat in viata ei.

  • In ultimii 6 ani Simona a fost in carantina totala. S-a izolat de tot ce ar fi putut sa-i afecteze cariera si performanta. Inclusiv de interviuri sau aparitii la emisiuni TV. Aceasta carantina a ajutat-o sa ajunga numarul 1 mondial.

  • Justine Henin, Rafael Nadal, Andrei Pavel, Gheorghe Hagi si Cristian Chivu sunt modele care au ajutat-o pe Simona in cariera.

  • Rafael Nadal este modelul Simonei pentru atitudinea pe care o are fata de joc. Joaca fiecare punct ca si cum ar fi ultimul din viata lui. Doar dupa 3-4 ani de antrenamente cu Darren, Simona a ajuns sa aiba o mentalitate asemanatoare cu a lui Nadal.

 

Anul acesta vom lansa si primul documentar despre Simona, asa ca #staytuned. Poti asculta cateva "insight-uri" despre documentar in podcast-ul cu regizorul Radu Muntean.

 

Revenim curand cu alte episoade la BT Talks. Aboneaza-te pe una dintre platformele de podcasting Apple PodcastGoogle Podcast sau Spotify sa nu ratezi nici-un episod.