10 decembrie 2019

Bun venit la BT Talks, podcast-ul Bancii Transilvania!

 

Ti-ai pregatit castile? 🎧 De azi avem podcast. 😎 I-am spus BT Talks. Iar pentru primul episod, am spart gheata cu o discutie despre banca viitorului. Invitatul este Ömer Tetik, CEO-ul BT. Am ales si o gazda speciala: Moise Guran.

 podcast

 

Cateva idei, numai bune de... ascultat: 

  • Digitalizare in banking vine cu doua aspecte: customer experience si eficientizarea costurilor si de aceea este un lucru foarte, foarte bun pentru clienti.

  • Focusul este acum experienta, satisfactia clientului, sa fii oriunde si oricand pentru clienti. Iar ca sa faci fata volumului tot mai mare de tranzactii, ai nevoie de tehnologie.
  • Deocamdata in Romania suntem intre generatii. Avem generatii care s-au nascut cu smartphone-ul in mana si pentru ei este o povara sa aiba cash. Dar sunt si generatii care scot cash si fac toate platile cash: de la intretinere pana la facturi de utilitati. Observam insa ca si cei care sunt mai putin digitalizati, dar care au invatat de la nepoti sau copii cum sa foloseasca facebook sau whatsapp, daca le aratam cum sa foloseasca mobile banking, sunt incantati sa nu se mai deplaseze la banca.
  • Bancile si economia, in general, sunt mult mai bine pregatite in cazul unei crize. Desi nu este intr-o situatie perfecta, economia Romaniei are si avantaje fata de tarile din Vest. In primul rand, avem de inchis un decalaj fata de aceste tari si asta insemna ca trebuie sa crestem. Un alt bright spot la care ne putem gandi este gradul de indatorare al tarii noastre – care, de exemplu, este mult mai mic decat ce vedem in tarile dezvoltate.
  • Banii fizici, numerarul, sunt un cost pentru banci. Noi, BT, ne-am asumat acest cost – pentru ca vrem sa fim aproape si de clientii care inca nu s-au adaptat neaparat la tehnologie sau presteaza o activitate economica cash intensive.

 

Te-am facut curios? Hai sa vezi despre ce e vorba pe site-ul BT Talks. Daca ti-a placut acest episod, poti sa te abonezi la podcast-ul nostru pe Apple PodcastGoogle Podcast sau Spotify. Si ... stay tuned, revenim curand cu noi episode.